Nie wiem czy to Michał, ta sama osoba bardzo gra na wzrost Arts Alliance - którzy są udziałowcami PBG. ;) To aż śmieszne, ale kilka osób się obłowiło mimo tego co ta spółka sobą reprezentuje.
Dupa ci się pali czy co? Koledzy z zarządu nie zdążyli zbyć akcji. Przy tej spółce to już będzie lecieć tylko w dół, więc przestań prowokować, bo i tak nic to nie da. Żaby szło w górę muszą być jakieś realne działania ze strony spółki a oni zupełnie nic działają. Najnowsza produkcja to jest jakiś żart. A niby miała być taka wspaniała gra edukacyjna. Spółka nawet się nią nie pochwaliła w komunikatach, bo wstyd.
Czyli masz super okazję aby kupować teraz (jakoś nie widzę prób zakupowych), zresztą patrząc po wolumenach to nie ma tu żadnego ruch, jakieś paniczne próby sprzedaży....
Powinni się chwalić współpracą z Google skoro gry są też na playstore... Serio tytuł clickbaitowy mający zmylić potencjalnych inwestorów. Gry podane w newsie to jakiś żart, firma chce odsprzedać zysk w zamian za wsparcie produkcji - produkcji gier które mają kosztowac po 200k pln... Serio Taki gigant nie ma 200k na produkcje? Te newsy mają sprawić wrażenie że coś się w spółce dzieje, ale no niestety fakty są inne. Może wypowie się jakis pracownik?
Ty "żarcie" domniemany pseudo inwestorze, a raczej psychopato, bo to trzeba nazwać po imieniu. Twoje marne wypowiedzi na forum można spokojnie wskazać, bo pojawiają się w tym samym tonie, zawierają ten sam prymitywny zbiór słów i mają jeden cel.
Cel ? Próbować niszczyć spółkę wpisami w sieci wszędzie gdzie się da. Zniechęcać inwestorów, klientów i wprowadzać chaos pisząc nieprawdę. Serio chcesz wywołać jakichś pracowników firmy? Hmmm czekaj, pewnie zaraz jakiś "pracownik" napisze że firma w tragicznym stanie, że nie ma kasy nie wypłaca itd. ? Mam rację? Nie to będzie coś innego - to jakiś spisek nic się tam nie dzieje tylko ubierają w papiery, robią ludzi w konia, oszukują. To wszystko jakiś podstęp! Przecież nie ważne jaką robią grę to i tak jest to jakiś "żart". Prawda? Bo jak taka firma z beznadziejnymi produkcjami może coś zarabiać?
Zarabia i to całkiem sporo, ma się dobrze a ciebie dawno na forum nie było - zwłaszcza jak udał się przetarg, zwłaszcza jak wyszły dobre wyniki - chyba w tyłku zabolało co? Za mało się starasz! Nie ważne psychopato jak bardzo będziesz rzucał kłody pod nogi, prezes jest twardy a ty mu nie dorastasz do pięt i pamiętaj karma wraca!
Ja tobie biedny człowieku życzę tego samego co ty tej spółce, ale 1000x bardziej.
Szybka reakcja - zmiana tematu w wątku. Dodaj tu jeszcze jakieś negatywne opinie, które sam wykreowałeś.
Proszę napisz coś merytorycznego w obronie tej spółki, jakieś realne dane? Sukcesy? Proszę o cokolwiek dotyczącego skończonych lub zrealizowanych przetargów, sprzedaży, realnych zysków czy cokolwiek. Serio, nie będę wybredny. Póki co spółka pokazuje sobą wielkie nic, mam trochę ich papierów i liczę że się odbiją ale muszą zacząć coś robić, a nie tylko symulować działanie pod inwestorów. Ja zwyczajnie licze że ktoś coś zacznie robić...
Ja rozumiem, że najłatwiej jest zaatakować osobe która ma inne zdanie ale to nie tędy droga, w tej branży liczą się realne wyniki i pobrania, które przekładają się na przychody z reklam i IAP, bez tego firma może brać udział w przetargach i wpisywać "zyski" ale to nie podziała w perspektywie 10-20 lat. Z moich informacji wynika że niedawno firmę opuściła jedna z niewielu programistów, troszkę nie widzę firmy zajmującej się technologią bez programistów.
Serio trzymam kciuki ale to trzeba coś robić.
PS dawno się nie wypowiadałem na tym forum. :)
Komentarz do Wszystkich:
Czy to aby nie przesada, że w trakcie trwania światowej pandemii, Wy wylewacie swoje żale i smutki na forum, które w większości wpisów nie mają nic wspólnego z prawdą?! Pomyślcie o czym Wasze słowa świadczą, właśnie teraz? Kim Wy jesteście? Co sobą reprezentujecie? Jeśli w trakcie trwania tak okropnej pandemii COVID-19, która codziennie zbiera żniwo na całym świecie, dziesiątki tysięcy ludzi umiera, społeczność nie wie co jutro z Nim będzie - Wy sobie siedzicie w domach bo należy, takie zaopostrzenia są i co robicie? Piszecie wszędzie, dosłownie wszędzie i wszystko, co ślina na język przyniesie bo przecież klawiatura wszystko przyjmie... więc twooooorzycie a z forum biznesowego dot. PBG zrobiliście sobie worek treningowy! Wstydźcie się!!! Zatraciliście w sobie człowieczeństwo bez reszty!!! Nawet teraz, podczas pandemii! Co szczerze przeraża, bo ponoć ludźmi jesteście?!
Dlatego też, bądźcie tego świadomi, że Wasze słowa i uwagi są po prostu nie na miejscu
Odnośnie spółki - Wszystkim "lepiej" wiedzącym, co się akurat w firmie dzieje - sugeruje najpierw założyć własną firmę/spółkę i ją bez pleców, poparć rożnego typu - rozwinąć do tego stopnia, żeby po 9 miesiącach od przekształcenia wejść na NC. Większość z Was prawdopodobnie skomentuje "a co to wejść na NC?". To ja Ci odpowiem: "ZRÓB TO!" ale samodzielnie! Bez wuja i cioci :P Wtedy zaczniemy dyskutować kto, co, gdzie i jakie błędy popełnił lub dobre decyzję podjął. Zrobimy porównania i wyciągnięmy rzetelne wnioski a nie tak jak to się tutaj odbywa: gdybanie, podrzeganie czy nieustanne i bezpodstawne obrażanie, gdyż jeśli PBG coś robi-źle. Nie robi- też źle bo przestój. Podpisze coś-źle. Nie podpisze-też źle. Na alergie jest wapno a nie forum!
C.d.... a ludzie, którzy akurat są powiązani ze spółką, owszem czytają te wpisy ale traktują je jak dobrą komedię na poprawę humoru. Dlaczego? Bo ludzie z poważnego biznesu się na forach nie obrażają... To jest poniżej ich poziomu, który reprezentują
Osobom, które piszą niestworzone rzeczy wręcz absurdalne, które nigdy nie miały miejsca w tej Spółce, sugeruję zmienić "branżę" z "Wszędopisaty i Wszystkopisaty" na "Zainteresowanie własnym życiem" - wasze życie Wam dosłownie ucieka a spółka pomimo ogromu przeszkód, które napotyka na swojej drodze, rozwija się stale. Podpisuje kolejne kontrakty o których dowiecie się wkrótce a ludzie, którzy ich wspierali wspierać będą :)
C.d.Ponadto, prawdziwi liderzy, którzy prowadzą własne firmy obecnie koncentrują się na tym jak wyjść obronną ręką z kryzysu spowodowanego "COVID-19" a nie piszą tutaj podrzegując do jeszcze większego niepokoju o jutro, niż jest! Następnie prawdziwy lider/właściciel firmy jeśli taki się tu znajduje? Osobiście doradza, sugeruje, merytorycznie poucza a nie sieje nienawiścią wypisując niestworzone rzeczy na forach. Zawiść i obrażanie nie są cnotami prawdziwego i szanującego się biznesu.
Podsumowując - zastanówcie się nad tym, co swoim postępowaniem reprezentujecie a dopiero później oceniajcie innych bo ta nagonka na PBG jak na worek treningowy jest już na prawdę nudna :D
Mimo wszystko, Wszystkim Wam życzę nie spotkania na swojej drodze COVID-19 (gospodarczo bądź fizycznie). Dlatego, jedynie dużo zdrowia i mądrości w życiowym postępowaniu Wam życzę
Sprawdziłem, nigdzie tego nie ma w sieci. Znowu szukasz czegoś i dodajesz fakenews! Po za tym nawet jeśli jakieś 4k nie zapłacili to nie spowoduje, że spółka która ma przychód 2 mln rocznie - zbankrutuje :D
Ja to widzę tak: jest dobry news to trzeba obrócić to w błoto - no bo jak u nich może być dobrze? ;)
" Bo ludzie z poważnego biznesu się na forach nie obrażają... To jest poniżej ich poziomu, który reprezentują" W tym poście podsumowałeś sam siebie Michał xD xD xD
Ojojoj... muszę Pana bądź Panią zasmucić gdyż to niecelne trafienie. 0,00 pkt :D Owe komentarze nie zostały napisane przez Prezesa Michała... są moje i tylko moje a ja Prezesem Michałem nie jestem :)
Zapewniam, Prezes Michał jest zaabsorbowany istotniejszymy celami niż forumowe dyskusje, np. podpisywaniem kolejnych umów
Pozdrawiam życząc miłego i pełnego rozsądnego w działaniu weekendu :D
co by nie mówić dobre działania spółki będą zapewne docenione zarówno przez akcjonariuszy jak i inwestorów. Liczę ze spółka jeszcze pozytywnie zaskoczy
potwierdzam. zresztą tak jak widzę forum bankier tego typu komentarze są w sumie nie wiem po co. normalnie poważny inwestor wiadomo że bierze pod uwagę ryzyko. dzieli portfel na kilka części, patrzy na taką spółkę, kupuje po średniej cenie z ostatnich sesji czyli około 0.95 zł, I co teraz, na ile może spaść-60-70 gr. i co z tego, niech ludzie panikują, ktoś poważny kto dywersyfikuje portfel nie raz zaliczył stratę 50-60%, a nawet 80-90% którą w końcu uciął. poważni i zamożni ludzie nie inwestują 100% kapitału w takie spółki tylko jakąś część i dlatego stają się jeszcze bogatsi, bo często te inwestycje im wychodzą, bo robią to na luzie. każdy podejmuje sam decyzje, a raczej powinien podejmować.
jeśli ktoś kupuje po 0,95 to w logice oczekuje aby poszło w górę. Ci co skupują akcje nie będą chcieli sprzedawać na stracie. Teraz sprzedają ci ogarnięci panika i nakręcani strachem przez spekulantów aby właśnie ci inni mogli teraz kupić. Proste ?