W mojej ocenie oddają osoby które mają niewielki zysk albo tacy co latają ze spółki na spółkę
Przy 1,3 zł wycena równa gotówki na koncie 5,2 mln zł
Poniżej mamy wycenę przy 1 zł 4 mln
mimo niskiego zadłużenia i aktywów dodatkowo jeżeli spółka utrzyma poziomy przychodów z zeszłego roku przy jednoczesnej cenie cynku który spadł ponad 20% rentowność powinna być dużo lepsza
ja czekam do raportu rocznego i obstawiam dobre wyniki za i półrocze 2020
Według firmy badawczej KBV Research wartość globalnego rynku powłok ze stopów metali do 2025 roku wzrośnie do 13,6 mld dol. W najbliższych latach ma się rozwijać w tempie 5,13 proc. w skali roku.
przed Galvo złote lata a spolka wyceniona na 50 % wartosci ksiegowej
Myślę że 1zl się obroni. Ale najpierw trzeba tam spaść. Jeszcze po drodze 1,10 przystanek. Sam oddałem powyżej 1,20 i straciłem niestety, się przesiadlem na JRH.
można tanio kupować takie spółki ja ta gdzie wycena wróciła w okolice 4mln zł przy obecnym zysku i samej gotóce 5,2 mln zł to jest okazja
wiele spółek spada bo mają C/Z z kosmosu albo wygląda że C/Z niskie ale zysk zrobiony z powiększającego się zadłużenia firmy
nie inwestuje w spółki które pokazują 1 mln zł zysku powiększając zadłużenie o 2 mln zł ... a takich u nas wiele i potem jest płacz jak jest korekta
a jak jest strach to kupujący się wstrzymują Ci co mają chcą sprzedać bo przecież do 0 spadnie :-)
Tego typu spółka jak będzie odbicie a zawsze jest prędzej czy później to w jedna sesje 40% w górę i mamy poziomy sprzed spadków a taki KGHM czy PKOBP gdzie masz wartość 30-40 mld zł to niestety będzie odrabiał kiilka miesiecy od dołka