Nie wiemy czy spółka reguluje na bieżąco zobowiązania. To bardzo lekka spółka, nie ma ich za dużo. Zmiana adresu może być praktycznie bezkosztowa. Przeczytaj dokładnie raport. Napisane w nim jest o zmianie harmonogramu spłat. Moze z tego cos skapnęło. Oprócz zobowiązań, spółka ma też należności.
Jest źle, ale nie tragicznie. Nie wiem dlaczego wybrali drogę emisji akcji, ale ja osobiście wybrałbym konwersję długu zewnętrznego na wewnętrzny, a emisję zostawił na lepsze czasy, kiedy będzie możliwa dużo wyższa cena emisyjna. Na dzisiaj, powtarzam, na dzisiaj, nie widzę szansy uplasowania emisji z parametrami jak w załączniku do żądania o zwołanie NWZA. Chyba, ze czegoś nie wiemy.
Przeczytaj jaką maja linię. To gra w drobne. Mogą wyemitowac taką ilość obligów, zeby to zamknąć. To naprawdę nie sa potężne pieniądze. Wszystko zamyka sie w kwocie miliona zlotych. Sa rodziny co mają podobne zobowiazania w kredycie frankowym. O czym mu mówimy? Wiem, ze niektórych poraża kwota z szescioma zerami, ale to nie jest kwota na bankructwo. Tym bardziej dziwi pośpiech z emisją i to jeszcze z pp.
A co miałby mieć zarząd przeciwko temu? Dlaczego emisja niby ma być taka zla? Muszą wierzyć że to mocno czymś wyciągną ? I wtedy siłą rzeczy wszyscy skorzystają. Jest ale ....spadek kursu, może trzeba zastrzec że sprzedarz nowych akcji chociażby po roku lepiej dwóch.? Pewnie żeby zarobić trzeba będzie poczekać rok może kawałek dłużej ale sa pomysły. I wreszcie jednym raportem który kursu nie sponiewieral a też ciekawe bo ciekawy nie był oczyscili się z grzechów poprzedniego bagna pseudo zarządu to o czymś świadczy. Pozdrowienia dla wytrwałych. I ukłony dla byłej Pani prezes. Do zobaczenia. Hehhe
Tylko na emisje bez pp musiałby się zgodzić KD (inaczej by to zablokował). Może Chciał na wstępie postawić swoje warunki, a może chce objąć cała emisje sam.
Emisyjna 1zl i ma towaru ile zechce. Emisja zawsze jest złem, z pp czy bez. Oczywiscie bez pp, za aport niepieniężny to czysty rozbój. Tu tak nie jest, ale drobny akcjonariusz ma proste pytanie - juz raz rozkradli moje pieniądze, a teraz sięgają po nie ponownie. Dlaczego, po co? Co takiego osiągnął w spółce KD, że chce żebym dołożył kasy? Dlaczego mam mu uwierzyć? Był przy poprzednim szwindlu, teraz montuje nowy? Najpierw powiedzcie co chcecie zrobic, a potem siegajcie po moje pieniadze. To powszechne myślenie, zresztą trzeba powiedzieć, że w przypadku JWA uzasadnione.
Co to Havock zamknął wszystkim usta. Dyskusja wyczerpana? Nie sądzę. Też chciałbym poznać nową strategię spółki zanim wyłożę kasę.. Przecież to gra w ciemno. Tylko kasa z emisji wpłynie na konto zaraz ją pożyczą na wieczne nieoddanie. Ciekawe kto i komu pożyczał pieniądze. Prezes wie, a dlaczego nie my. Co to RODO obowiązuje też w przypadku wałkarzy. Nie musisz prezesie nic pisać, zamieść tylko na stronie spółki pdf z kopiii umowy. Inne dokumenty też by się przydały. jak jawność to jawność. Był taki prezes spółki giełdowej e-kancelaria. Fajny gościu. Przypadek do rozpropagowania. Poszukajcie, poczytajcie, weźcie pod rozwagę.
wszyscy ci , którzy brali udział w zmianie władzy chcą objąć akcje - po to było przejęcie i po to będą nowe pomysły aby spółka w końcu zajęła się zarabianiem.
wiedziałem że macie chęć pisać, tylko wstydzicie się Haocka, ja tez uważam, że nie muszą sięgać po kasę drobnych, jak mają pomysł i potrzbują kasy do realizacji nich ją pożyczą spółce obligacjami, uważam tak jak Havock, że emisja w tej chwili jest kosztem drobnych Niech połowę wplacą duzi, a połowę drobi, po par miesiącach swojąpołowę będą mogli wycofać w formie pożyczki, albo innych apanaży.
Dnia 2020-02-12 o godz. 14:22 ~Waldi napisał(a): > wiedziałem że macie chęć pisać, tylko wstydzicie się Haocka, > ja tez uważam, że nie muszą sięgać po kasę drobnych, jak mają pomysł i potrzbują kasy do realizacji nich ją pożyczą spółce obligacjami, uważam tak jak Havock, że emisja w tej chwili jest kosztem drobnych > Niech połowę wplacą duzi, a połowę drobi, po par miesiącach swojąpołowę będą mogli wycofać w formie pożyczki, albo innych apanaży.
A bo ty jesteś altruistą i myślisz że ktoś tu chce dbać o akcjonariuszy. A to przepraszam.
jesli bedzie pp to bedzie okazja albo kupic albo sprzedac prawa poboru ale czy bedzie ? wątpię spodziewalbym się raczej subskrypcji prywatnej którą moze objąć prezes podejrzewam ,że wlasnie opyla novavisa i columbusa pod to wlasnie
Dnia 2020-02-13 o godz. 08:43 ~rtomala napisał(a): > jesli bedzie pp to bedzie okazja albo kupic albo sprzedac prawa poboru ale czy bedzie ? wątpię spodziewalbym się raczej subskrypcji prywatnej którą moze objąć prezes podejrzewam ,że wlasnie opyla novavisa i columbusa pod to wlasnie
"opyla novavisa i columbusa pod to wlasnie" - jeżeli mogę spytać to co masz na myśli? Co ma jedno do drugiego?