• no i mamy Autor: ~up [95.160.159.*]
    pierwsza reakcja
  • Re: no i mamy Autor: ~emisjaPP [85.221.194.*]
    to was zalatwila emisja 8mln akcji po 10gr ale jaja z pp szykujcie kase na nowe akcje takich jaj dawno nie widzialem, nie mam akcji ale jak bedzie 5grt moze kupie pod odbicie jakies, czyli za tydzien gdzies zapewne gora miesiac.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/JWA-Otrzymanie-od-akcjonariusza-zadania-zwolania-Nadzwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Akcjonariuszy-7819126.html
  • Re: no i mamy Autor: ~Mietek105 [37.47.119.*]
    Taaa gościa ze starego ukladu
  • Re: no i mamy Autor: ~Zxc [89.64.75.*]
    Bo gdyby o emisje wniósł ktoś z nowego to byłoby cacy? Czy jak mam to rozumieć?
  • Re: no i mamy Autor: rtomala [185.22.143.*]
    pytanie jaki bedzie uklad sil na walnym
  • Re: no i mamy Autor: ~Jwa [212.180.200.*]
    A czemu uważasz, że on był ze starego układu? To był jedyny inwestor, który nigdy nie wyrzucił akcji. Jedyny chciał coś zrobić (chyba to właśnie on wymyślił skutera) ale cały czas mu rzucali kłody pod nogi. Może się dogadał z nową ekipą?
    Dietczenia kupował walor w okolicach 60-70 gr. Spółka musi kontynuować działalność żeby dało się z tego wyjść inaczej niż z bankruta. Emisja tutaj była niemalże pewna a na forum dyskusja o tym kto jest z jakiego układu. Wątek obok rozmowa o prokuraturze dla preseski. Forum bankiera w najlepszej formie.
  • Re: no i mamy Autor: ~Radosław [5.173.0.*]
    No właśnie Panie Krzysztofie skąd taka nagła troska o firemkę wcześniej pod nosem panu dziwne akcje kręcili a teraz wydutkali? I jeszcze na walnym głosował pan za nimi? Może zabierze pan głos w końcu wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Zapraszamy do rzeczowej dyskusji.
    ja uważam ze tu jeszcze wszystkp nie jest przesądzone mimo ze pesymisci przejeli pałeczkę
  • Re: no i mamy Autor: ~chlopok [31.178.98.*]
    Tomala ty jednak leszcz jesteś i to nie myślący.
    Zadajesz pytanie kto będzie miał większość na walnym
    w domyśle, że mogą nie przegłosować emisji.
    Jeśli tak się stanie to pół roku i spółka idzie do piachu.
    Jedyny ratunek na wątpliwe przetrwanie spółki to emisja makulatury.
    Tu rodzi się pytanie kto da 15gr za nowe akcje oczywiście oprócz ciebie.

jesli nowi przejeli firme to chyba logiczne jest ze chca utrzymać firme dalej czy nie ?

myslisz ze tu ulica ma akcje nawet ty nie leszczu trzesiesz porami i madrosciami pouczyasz innych nie majac ani jednej akcji
    Tomala ciebie już taki strach ogarnął, że absurdalne brednie wypisujesz.
    Jak mogę trząść portkami skoro jak zauważyłeś nie posiadam akcji.
    Nie posiadam ponieważ gdy zobaczyłem jak szczury uciekają po kolei z
    okrętu ( wówczas jeszcze od 1,2zł w dół do 60gr również sprzedałem.
    W związku z tym, że giełda nie toleruje próżni przyszedłeś w zamian ty
    typowy nieświadomy leszcz.

hehe mnie strach

powiedz mi ze ci co kupowali i sie ujawniali a zaznaczam wyzej duzo wyzej to leszcze i udupili na maksa bo moga kupic duzo taniej ja ci pisze ze mam 30 kpln juz tu wsadzilem i moge drugie tyle kupic chocby jutro bo lubie skupowac makulature tak jak kiedys novavis takze zmykaj leszczu ze swoim ego bo ja z toba w pyskowki nie zamierzam wchodzic
    Misiu kolorowy będę cię gnębić wszędzie gdzie na ciebie trafię.
    Dopóty, dopóki nie nabierzesz szacunku dla innych forumowiczów.
    ty mnie gnebic leszczu

zubrzyk oldboy i ty w tej samej osobie jaja sobie robisz

ale sie usmialem
    Uśmiałeś się, dobre, widocznie sporo czasu potrzebujesz
    zanim dojdzie do ciebie w co wdepnąłeś.
    Później tylko ze złości obgryzanie paznokietek ci pozostanie.
  • Re: no i mamy Autor: ~Havock [31.0.69.*]
    Spokojnie ludzie. To wniosek mniejszościowego, a nie zarządu. Dzisiaj akcje byly zbierane, po bardzo zlym raporcie zaledwie kilka procent spadku. Jezeli rzeczywistoście jest konflikt starzy/nowi to nalezy spodziewac się jutro sporej walki.
  • Re: no i mamy Autor: ~Fanpan [178.235.180.*]
    nie ma żadnej walki - auto zwołania walnego jest po stronie zarządu a to tylko propozycja. Myślę ,że zarząd będzie miał tez swoje pomysły na emisje pod konkretne projekty
    Tylko to walne zwołał największy akcjonariusz. Nie podejrzewam, żeby to robił za plecami nowego zarządu i na siłę. Gdyby tak było to by też było w uchwałach odwołanie rady nadzorczej. A tego nie ma więc wg mnie to jest już klepnięte :(
  • Re: no i mamy Autor: ~Havock [31.0.69.*]
    Bardzo stonowana reakcja rynku, przynajmniej na razie. Rynek przestał reagować na złe infa? Co to znaczy?
    Kolejne info bez infa, więc reakcji brak.
    No nie wiem czy info bez infa. Żeby objąć akcje w nowej emisji to musisz wsadzić więcej niż teraz masz w akcjach :(
    Jak ktoś ma 50.000 akcji np.. po 27 to masz w akcjach 13.500 zł.
    Żeby objąć nową emisję musisz kupić 100.000 akcji i wsadzić kolejne 15.000 :(
    Ja nie chcę inwestować tu dwa razy więcej bo, mam stratę :(
    Teoretycznie po uśrednieniu przy tej cenie akcje po emisji akcje są warte 19 groszy sztuka :(

• Re: no i mamy Autor: ~kifer [89.64.65.*]
    Przecież nikt nie może cię zmusić do objęcia nowej emisji. Więc nic nie musisz
    Info bez infa bo to wszystko teoria. Dopóki nie ma daty walnego z projektami uchwał to można sobie teoretyzować do woli i na każdy temat.
  • Re: no i mamy Autor: ~up [95.160.159.*]
    Dnia 2020-02-11 o godz. 11:20 ~Zxc napisał(a):
    > Info bez infa bo to wszystko teoria. Dopóki nie ma daty walnego z projektami uchwał to można sobie teoretyzować do woli i na każdy temat.

nie do końca. Zarząd w tym momencie jest zmuszony zwołać walne i w porządku obrad musi znaleźć się uchwała zaproponowana przez KD. Czy ona przejdzie to inna sprawa ale walne będzie nad tym projektem głosować.
    Tylko że ta uchwała jest nieprecyzyjna a ostatecznego jej kształtu nie znamy. Nie znamy daty walnego a wynik głosowania nie jest przesądzony.
  • Re: no i mamy Autor: ~Havoc [31.0.87.*]
    Piszesz, żeby pisać. Info jest konkretne i precyzyjne -akcjonariusz zgłosił żądanie zwołania NWZA z zamiarem przeglodowania załączonych w żądaniu uchwał. Nic więcej ten akcjonariusz zrobić nie może. Teraz ruch po stronie zarządu. Nie wiem czy było to uzgodnione wsześniej między akcjonaruszami i zarządem czy nie. Projekt uchwał ma pewne wady prawne, ale są one łatwo usuwalne. Jak widzimy rynek nie przestraszył się tego ruchu. Osobiście oczekuję teraz pokazania nowej strategii, wyraźnego wzrostu kursu, do poziomu, w którym emisja będzie atrakcyjna. Oprócz emisji są inne metody wsparcia finansowego spółki, z których zarząd mógł skorzystać. Najłatwiejsza to emisja obligów kierowanych do wybranej grupy inwestorów. Bardzo łatwa do zrealizowania i praktycznie bez kosztów. JWA nie potrzebuje w tej chwili wielkich pieniędzy, trzeba tylko jak najszybciej uzdrowić finanse, żeby nie zagrażało bankructwo przez banalny brak płynności. Obligi są do tego idealnym narzędziem, chyba że mają w zanadrzu jakiś bombowy projekt wymagający podniesienia kapitałów własnych. I na to chyba rynek liczy.
    ja tego juz wczoraj sie spodziewalem tylko leszcze liczyli na spadki
  • Re: no i mamy Autor: ~Chlopok [5.173.26.*]
    O Tomala wrociles już z obory?
    tak pajacyku wrocilem i odrazu co przyszlo mi do glowy to ty i twoje leszcza prognozy
  • Re: no i mamy Autor: ~Maly [188.146.96.*]
    Siemka chlopaki
  • Re: no i mamy Autor: ~Chlopok [5.173.26.*]
    Tak myślałem Tomala bo zaczęło gno... czuć.
    jak tam leszczu
[x]
ONE2TRIBE -0,78% 0,26 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.