• Nowy produkt Autor: ~Tometimek [37.30.23.*]
    Na dniach pokażą nowy produkt
    https://mobile.twitter.com/livechat?locale=pl
    Something new is coming. Something new is coming.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~ROMEL [46.169.129.*]
    Maski przeciw wirusowe z wbudowanym mikrofonem i słuchawkami.:)
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Xyz [77.173.231.*]
    Kapitalizacja LivePerson, Inc.
    Obecnie kapitalizacja rynkowa LivePerson, Inc. wynosi 2 961 712 128 Dolar

Największy konkurent LVC. ponad 12 mld PLN, tak więc panowie kurs 150 zł I cały świat nasz :)
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Tomek [78.11.151.*]
    Zobacz przychody liveperson 20 razy większe
    Dlatego szansą jest Nasdaq a nie nasza GPW. USA to raj dla takich firm, nie musze pisać o spółkach zza oceanu o mega kapitalizacjach a zyskach.. 0:) tu są zyski i możliwości.

Pozdrawiam cierpliwych
    Dzień dobry. Spółka nie ma w planach pozyskania inwestora branżowego, ani dodatkowego kapitału. Zgodnie z wcześniejszymi wypowiedziami, naszą ambicją jest w przyszłości być notowanym na jednej z giełd w USA, które są dla nas największym rynkiem i gdzie notowane są spółki porównywalne do nas. Niestety w tym momencie nie możemy powiedzieć więcej o ewentualnej perspektywie czasowej, ale jeśli pojawią się konkrety na pewno będziemy o nich informować w naszych raportach.

Jakby to wyglądało od strony technicznej dla nas, polskich akcjonariuszy?
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Hmmm [37.190.233.*]
    Zostalibyśmy, jak zwykle, wydymani. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Nikt nie traktuje serio drobnych na GPW. Ta reguła dotyczy wszystkich spółek, nie tylko LVC.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Marek [83.5.155.*]
    a co ten komentarz mial znaczyc?
    Sam nie wiem, jak dla mnie takie info to kurs północ :) okazja jedyna w swoim rodzaju, rzadkość na gpw
  • Re: Nowy produkt Autor: ~falubaz [31.60.0.*]
    5% podatek sprawi, że na pewno nie zrezygnuja z GPW,
    Tymbardziej są szanse na wyższy kurs i jeszcze większy rozwój zagranicą.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Hmmm [37.190.233.*]
    Xyz pytał: „ Jakby to wyglądało od strony technicznej dla nas, polskich akcjonariuszy?”. To mu odpowiedziałem.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~YorX [93.175.132.*]
    Dnia 2020-02-11 o godz. 22:23 ~Hmmm napisał(a):
    > Xyz pytał: „ Jakby to wyglądało od strony technicznej dla nas, polskich akcjonariuszy?”. To mu odpowiedziałem.

Zgadza się, natomiast Twoja odpowiedź była od rzeczy. W jakim sensie "wydymani"? Co Twoim zdaniem stało by się z LVC notowanym na GPW? Rozwiń wypowiedź po prosty.

Moim zdaniem byłoby to info zdecydowanie na plus. Samo notowanie w USA to już spory plus dla samego prestiży spółki a za tym idą pieniądze.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Bufet [78.131.236.*]
    Tak jest, przy wchodzeniu na Giełdę do USA nikt akcjonariuszy nie wydyma. Właściciele mogą albo zdecydować się na tzw. dual listing i wtedy akcje byłyby równolegle notowane na GPW i np. na Nasdaq. Byłoby to rozwiązanie najprostsze a dla akcjonariuszy z GPW zdecydowanie najatrakcyjnieniejsze, akcje moznaby równolegle kupić i sprzedać na obu giełdach a ich kurs na obu giełdach byłby ten sam (tyle że w USA notowany w USD a u nas w PLN). Biorąc pod uwagę że spółki typu Livehat w USA mają wycenę giełdową kilka razy większą w stosunku do LVC (biorąc pod uwagę wskaźniki), to cena Livechata szybko skoczyłaby do góry.

Innym rozwiązaniem byłoby zdjęcie Spółki z GPW i wejście tylko na Nasdaq. Przy takim rozwiązaniu ktoś musiałby ogłosić wezwanie i wykupić wszystkich akcjonariuszy. W takim wypadku cena musiałaby być atrakcyjna, żeby akcjonariusze zdecydowali się sprzedać akcje (a ponad 50% akcjonariatu jest rozproszona), no i musiałby ktoś wyłożyć te pieniądze, a pamiętajmy że założyciele posiadający ok 48% są to osoby fizyczne i póki co nie planują oddawać kontroli nad Spółką. Tak wiec ten wariant jest wg mnie dużo mniej prawdopodobny ale też nie jest dla akcjonariuszy mniejszościowych niekorzystny na ten moment (cena w wezwaniu musiałaby być sporo większa niż obecna rynkowa).

W obu wariantach nie widzę wydymania akcjonariuszy, co nie zmienia faktu że dla nas najlepszym wariantem byłby wariant pierwszy.
    Pozdrawiam Inwestorów :)
    Dzięki mistrzu :) szacunek za normalne podejście do tematu, a nie "chęć wydymania" twierdząc, że wejście do USA to lipa :)
    Przecież najlepiej jak spółka nie ma zysków itd itp wtedy kupujmy :)
  • Re: Nowy produkt Autor: ~Hmmm [31.0.39.*]
    Panowie, za bardzo odjechaliście i liczycie zyski z wyimaginowanego wejścia na Nasdaq. Tematu giełdy w USA nie ma od półtora roku i gdyby było coś na rzeczy, to uwierzcie, że Insiderzy kupowaliby teraz po 70, a wy nie wiedzielibyście co się dzieje. Przede wszystkim to właśnie mam na myśli, pisząc że drobni zostaną wydymani. Druga sprawa, to sposób wejścia na rynek równoległy. Emisja po $10? Żeby Wuj Sam od razu 50% zarobił?
  • Re: Nowy produkt Autor: nth [31.179.248.*]
    Jest jeszcze opcja "dodrukowania" serii akcji, które zostaną zaoferowane tylko na Nasdaq. Nie twierdzę, że tak się stanie ale nikt tutaj o tym wcześniej nie wspomniał.
  • Re: Nowy produkt Autor: ~ROMEL [46.169.129.*]
    No i standardowa procedura którą często się widzi przed wykupami czyli celowe zbicie kursu
    Wystarczą 2-3 złe infa i kurs leci na pysk.
    https://mobile.twitter.com/livechat

Nie brzmi to jak złe info, mogę się mylić

Pozdrawiam cierpliwych
[x]
TEXT 2,62% 42,32 2026-06-29 12:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.