• buldożer Autor: ~aaa [31.182.212.*]
    Jakiś buldożer wjechał w rynek z podażą!!!!
  • Re: buldożer Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Juz myslałem, że nie będzie okazji koło 10 zł kupić a jednak, poczekam aż zejdzie jeszcze troche niżej gdyż ktos bardzo chce sie pozbyć towaru więc nie ma co mu ułatwiać, fundamentalnie nic się nie zmieniło i dalej czekamy na pozytywne wieści.
  • Re: buldożer Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Dnia 2020-02-10 o godz. 13:27 ~aaa napisał(a):
    > Jakiś buldożer wjechał w rynek z podażą!!!!

To, że ktos chce sprzedać 2 tys. akcji czy więcej nie może dziwić - jest nas tu przynajmniej parę osób mających po kilka czy kilkanaście tysięcy akcji, a i kolega z ponad dwudziestoma tysiącami jest. Zawsze się znajdzie ktoś, kto ma ochotę skasowac zyski, zainwestowac w coś innego itp. Każdy ma prawo.

To co mnie dziwi (ale to akurat od dawna) to brak zainteresowania objawiający się brakiem kupujących. Za dwie godziny zaczną się notowania Milestone w USA i nawet jesli to będzie kiepski dzień pod wzgledem obrotów to pewnie i tak znów dziś zrobią większy obrót niz my przez rok :-)
    A jeszcze warto zauważyć, że Milestone w USA jest raptem 6 centów poniżej rocznego szczytu, a my od szczytu to już ho-ho..... :-)
  • Re: buldożer Autor: ~Robi [83.26.213.*]
    Zatrzymamy się gdzieś między 6-7 zł. To będzie dobra okazja na zakupy
  • Re: buldożer Autor: ~aaa [31.182.212.*]
    to tam czekamy
  • chciec to jedno... Re: buldożer Autor: ~waldix [79.190.51.*]
    tylko czy kupicie przy takiej płynności? kiepsko to widzę.
  • Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: lawyer_mz [37.248.155.*]
    Dziś mamy modelowy przykład jak zachowuje się kurs gdy ktoś chce wyjść przy braku płynności, dlatego właśnie zdecydowanie bardziej wszedłem w MLSS gdzie gdy ktoś musi to w każdej chwili może nie zwalając notowań o 10%.
  • Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Dnia 2020-02-10 o godz. 17:25 lawyer_mz napisał(a):
    > Dziś mamy modelowy przykład jak zachowuje się kurs gdy ktoś chce wyjść przy braku płynności, dlatego właśnie zdecydowanie bardziej wszedłem w MLSS gdzie gdy ktoś musi to w każdej chwili może nie zwalając notowań o 10%.

Wszystko prawda.
    Ale przy dobrym infie w USA będą musiały sie przemielić miliony dolarów, żeby urosło powiedzmy o 20-30 procent.
    U nas po dobrym infie wystarczy niewielki popyt i będą górne widły.
    Myślę, że wszystkie straty do spółki matki odrobimy - niezależnie od tego, ile jeszcze spadniemy.
    Oczywiście nie jest mi przyjemnie patrzeć na takie zachowanie kursu :-) Ale mówi się trudno.
    Wczoraj Milestone w USA też spadł - o 4 procent.. U nas o 10.
    Ale u nich obrót (choć o ponad połowę niższy od średniej) to ponad 1,2 mln zł w przeliczeniu. U nas - 12 tys. zł.
    I oni są niecałe 10 procent od szczytu rocznego, a my spadliśmy już 36 procent.

Za to niektórzy Amerykanie widzą przyszłość podobnie do nas:
    calvesandcubs2/10/20, 07:33 PM
    $MLSS If CompuFlo receives a Standard of Care designation by insuranc and hospitals, that PR drop will spike this pup 250% in a matter of weeks. Or, mgmt. may simply wish to retire in style by selling the company to a major medical device player. %increase is a banker's
  • Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Czy to jest banker jak to koleś napisał? Moim zdaniem prawdopodobieństwo sukcesu jest bardzo duże jednak dopóki nie mamy twardych umów to jest ryzyko negatywnego scenariusza również. Gdyby to był pewniak o jedynie nie znanej skali wzrostu to na grupie stocktwits nie byloby 1768 osób a co najmniej 17680. Na dzień dzisiejszy wzrosty wstrzymuje niewiadoma co do terminów kolejnych działań, czekamy na info, które powie nam czego spodziewać się w najbliższej przyszlości, jeżeli taki pozytywny przekaz dostaniemy to kurs ruszy w górę.
    Lawyer - po tym jak podpisali umowę z RedOne na dostawę naszych Compuflo do szpitali wojskowych i osrodków dla weteranów wojennych ryzyko, że nie podpisza umów z cywilnymi szpitalami w USA i na całym swiecie jest - moim zdaniem - minimalne.
    Dlatego myslę, że jesli w USA nie rosnie to po pierwsze dlatego, że patrzą coraz mocniej na technikę, hamuje ich duży udział szortów no i - tak jak piszesz - brak inf bardziej dotyczących wyników przyszłego biznesu. Czyli jednak bardziej obawa jak wielki to będzie biznes. niż czy będzie w ogóle.
    A z tym standartem w opiece to jeszcze cos innego - Osser chciałby, żeby technologia Compuflo została uznana za cos oczywistego i koniecznego w szpitalach. Trzymamy kciuki.
    Na razie to jak widać - u nas kompletnie bez zainteresowania, w USA tez im obroty spadły. Trudno, trzeba czekać.

Przy okazji - tego ONTX to pewnie jeszcze dziś dobiorę :-) Poczytałem jeszcze o Rigosertibie. Dobry typ. Dzięki.
    Dzis konferencja prezesa Onconova i mogą być spore turbulencje :D Oni są w fazie 3 swojego leku a dojście do niej to dlugie lata i niewielu tam dochodzi a więc jest duża szansa na powodzenie, dodatkowo mają zapewnione finansowanie do Q1 2021 więc nie powinno być rozwodnienia do tego czasu, na moje oko jest potencjał do aprecjacji kursu spory no ale też i ryzyko duże bo ta spólka od wielu lat tylko spada. Kupiłem najpierw 5750 sztuk po 0,4 ale niestyty sprzedałem ze strachu jak bujało w tych okolicach po 0,409 a na drugi dzień wkurzony na siebie odkupiłem po 0,435 ale juz tylko 2500 sztuk i mam ogromny ból zadka bo to faktycznie był pewniak do przynajmniej kilkudziesięcioprocentowego rajdu pod konfę a co dalej to zależy co prezio przedstawi, będzie ciekawie. Z innych to wczoraj wpadł mi w oko VTVT, który wykonał wczoraj gigantyczny rajd i na przecenie dzisiaj bedę się czaił na kupno.
    Co do ONTX to ja też liczę, że po tej ostatniej emisji i zapewnieniach, że do I kw 2021 mają szmal - będzie ok.
    A co do ryzyka - no własnie tu wydaje się duzo większe niż na Milestone :-) A jednak tam wczoraj obrócili chyba 60 mln akcji przy wszystkich 138 mln :-)
    Przy takich obrotach to te na Milestone Scientific wczoraj - 195 tys. akcji - wydają się smieszne.
    A nasz Milestone Medical?
    Dnia 2020-02-11 o godz. 11:57 ~dr_wezol napisał(a):
    > A nasz Milestone Medical?
    ----------------------------------------
    Myślę, że niedługo się obudzi, poki co korekta rozwija skrzydła. Dam szansę sprzedać tym co chcą w rejonie 6-8 zł ale jako, że żaden ze mnie grubas to mogę wziąć tylko kilkaset sztuk :D

• Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: lawyer_mz [31.0.120.*]
    Dziś kolejne 10% w dół, nie cieszy ten widok but I'm not fuc.kin' selling :D
    Lawyer, u nas rynek - a NewConnect szczególnie- to przede wszystkim moda i emocje, a nie racjonalność i fundamenty :-)
    Dlatego np. nakupiłem wszelkiego tałatajstwa pana Ciszewskiego, że az mi trudno się rozeznać w tym, co mam :-) Ale chyba mam wszystko :-) Poza Columbusem. I to nie dlatego, że sprzedawałem po 3-4 zł.

I mogę najwyżej żałowac, że np. sprzedawałem Synergę po 5 gr i odkupowałem po 12, albo, że kupowałem Digital dopiero po 1 zł z maleńkim haczykiem.

Co do naszego Milestone Medical - wciąz nie rozumiem, skąd taka wstrzemięźliwość rynku wobec spółki, która cieszy się takim wzięciem w USA i w dodatku u nas tak mały FF gwarantuje ogromne skoki kursu, gdy tylko pojawi się jakikolwiek popyt.
    Ale na razie - ku mojemu zdumieniu - nie ma żadnego popytu i dlatego kurs idzie w dół.

To się musi skończyć, bo sukces biznesowo- finansowy jest przesądzony. I reakcja w górę będzie gwałtowna - wiele osób raczej się na ten ruch w górę nie załapie.

Tam w USA na ONTX wielu płacze, że nie kupiło po np 0,3 USD a dziś jest 0,7. Niebawem będzie pewnie 7 USD.
    Jestem pewien, że niebawem się okaże, że na naszym Milestone to nawet 14 zł to była superokazja, nie mówiąc o dzisiejszym 8 zł. Ale nie dziwię się, że ludzie patrząc na wykres i widząc jeszcze w 2018 poziomy poniżej 1 zł dziś sprzedają a inni nie chcą kupowac - psychologia jest siłą trudną do pokonania.
    Infa pokazujące realne szanse na ogromne przychody w przyszłości te obawy przełamią. Ale muszą te infa nadejść.
    Czekamy. Na razie coraz rzadziej spoglądam na notowania MMD. Jest dużo ciekawszych w tym momencie tematów. Np. odkryte przez Ciebie ONTX.

• Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: lawyer_mz [31.0.121.*]
    Miałem sprzedać połowę Onconova ale wycofuję zlecenie i zagram o pełną pulę, najwyżej będę kolejny raz wnerwiony a życie będzie toczyć się dalej.
    Co do spółek Ciszewskiego to niestety kompletnie nie wykorzystałem potencjału, można było zarobić górę łatwego hajsu :(
  • Re: chciec to jedno... Re: buldożer Autor: lawyer_mz [31.0.121.*]
    Dr chasinpotofgold dziś wspomniał o spółce PAVM, wszedłem obadać temat i wygląda to interesująco, szkoda że dopiero po sesji zobaczyłem to bo już byłbym zapakowany a tak kupiłem więcej MLSS po sprzedaży ONTX. W AH ten Pav idzie dalej mocno na północ, trzeba szybko zrobić DD tej spółki.
    Ja trzymam ONTX :-) Dziś zwała zaczęła sie punkt 20, jak rozpoczynała się konferencja. Czyli jak zwykle, część brała tylko pod konferencję zakładając, że i tak nic wielkiego się nie zmieni, bo parę lat się nie zmieniało. Myślę, że jednak się zmieni. Tej kolejnej spółce się przyjrzę, zawsze warto.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.