Uważam że ODL w perspektywie 12 msc, jest dobrą inwestycją o zmniejszonym ryzyku. Ten rok niesie nam duże zapotrzebowanie w przemyśle metalowym, w przeciwieństwie do poprzedniego gdzie był duży przestój w tej branży. Już po pierwszy kwartale powinniśmy zacząć odczuwać pozytywne tego skutki
Uważam kurs oscylujący w granicach 5 za atrakcyjny
W najlepszym momencie odlewnie stały 10-13 zł ale nie było tyle akcji jestem z nimi ponad 10 lat i myślę że cena na sprzedaz jest już dobra .Bralem i po 10zl i po 0,60 groszy jak były Opcje walutowe
Też uważam, że 50 gr jest jak najbardziej realne, a daje to piękne ponad 10 % przy aktualnym kursie (4,96 zł). W czwartym kwartale dodatkowo wpadło im ponad 2 mln z tytułu zwrotu nadpłaty za energię elektryczną co podbije i tak rekordowe zyski. Moim zdaniem 8 zł jest na ten moment uczciwą wyceną tego waloru. Obecny kurs w granicach 5 zł to konsolidacja przed solidnym wybiciem.
W dobrych czasach długo stało to okolice 10-13 zł max przed opcjami.Ale było dużo mniej akcji .Gdyby dali 0,50 groszy dywidendy można w to wejsc. Cena 5-6 wcale nie jest zła do sprzedaży mam 156% zysku na dzień dzisiejszy
Po trzech kwartałach tego roku Odlewni Polskie osiągnęły zysk na działalności operacyjnej w wysokości 20,2 mln zł. W tym samym okresie ubiegłego roku spółka wykazała zysk na poziomie 12,9 mln zł. To wzrost o 56,6 proc.
Dnia 2020-02-20 o godz. 18:40 ~pearl napisał(a): > To samo mialem napisac .Jesli dla niego to dobra cena na sprzedaz, to sie sprzedaje, a nie pisze na forum ze chce sie sprzedac:)
Chłop ma ewidentnie ten problem co ja - po prostu nie wie, gdzie dla Odlewni jest sufit i kiedy sprzedać. A palec go widać świerzbi... :D
bla bla bla dopisz jeszcze, że zawsze kupujesz w dołku a oddajesz na szczycie, "mistrzu" :D zakładam, że większość z komentujących ten walor po prostu go trzyma w przeciwieństwie do Ciebie - do czego oczywiście masz prawo