Jeżeli kupiłeś po 11 to jesteś gość.Ja odnoszę się do aktualnej ceny i 1zl byłoby marnym ochłapem, wszystko drożeje, a akcje coraz tańsze fenomen na skalę światową .
Czekam na zainteresowanie ze strony Chińczyka lub Hindusa i moment w którym władzom spółki i fundom będzie zależało na jak najwyższym kursie. Przerabiałem to na kilku walorach i zarobiłem krocie. Oczywiście jest ryzyko ale dywidenda ją osładza.
Austriacy kupili bo liczą na to co ja. Niekorzystną sytuacją byłoby gdyby dogadali się z zarządem. Niemniej jeśli dogadają się co do ceny przejęcia to i tak zechcą z rynku skupić jak najwięcej. Zobaczymy.
Dnia 2020-02-06 o godz. 20:53 ~Alan napisał(a): > To zależy za ile kupiłeś. Ja mam kupione za lekko ponad 11 i wówczas nie jest źle.
nie tak dawno alan pisał że ma kupione po 18 zł teraz juz po 11 :-))))) niedługo dojdzie do 5 zł :-)))) a pytacie dlaczego nie sprzedał ?- bo to naganiacz :-)
Może Alan jest naganiaczem pewności nie mam . Za to na pewno jest potencjalnym bankrutem ktory trzymając spółki z naszej GPW na długi termin polegnie .
No właśnie myślałem, że kupiłem po 18 zł coś mi nie pasowało w datach, sprawdziłem i okazało się, że to było po 11. Screena niedawno zamieściłem. Za pomyłkę przepraszam. Co do naganiania to absolutnie nie naganiam. Piszę o tym co sam robię. Poza tym mało kogo stać na taką cierpliwość na jaką stać mnie.
Co do potencjalnego bankructwa to ciężko zbankrutować inwestując na giełdzie kilka kilkanaście procent wypracowanego w życiu kapitału.