haha jakie to typowe dla wszystkiego co rośnie. dziś same zlecenia kupna przekroczyły wolumen 50 tys akcji, to piszą że płynność mała. albo że kapitalizacja 500 mln. no faktycznie c/wk=2,8 to balon, zwłaszcza że niektore spółki mają c/wk = 30, 40, 50 i nie są balonami. spokojnie handel jeszcze nie ruszył nic złego się nie dzieje. ale już jest jazda na forum. ja nie mam zleceń ale widzę że tutaj będzie ciekawie bo codziennie przybywa wątków mimo ze od piątku kurs wisi.
Zawieszenie oznacza że zamuast ustawić sensowne zlecenia to kupują pkc i majstrują codziennie przy nich... Ustawić się ciut pod tko i zostawić a tak jest tko ok 0,80-1,30 nic dziwnego że widłowy nie puszcza
A kiedy uwolnią kurs. I jeszcze pytanie nowicjusza, czy jak jest uwalniany kurs to zawsze na początku sesji, czy w dowolnym momencie w ciagu dnia. A może wcześniej jest jakiś komunikat?
pkc ma sens jeśli ktoś je ustawił w dobrym momencie to zgarnie najtańsze akcje, te co ktoś wystawił najwcześniej. Ewentualnie jak znikną niektóre zlecenia to kolejna osob która brała pkc będzie miała te najtańsze pierwsze z brzegu. Pkc jest jak kolejka gdzie im szybciej się ustawisz tym taniej kupisz. Ale osoba która na końcu ustawia pkc będzie miała drożej dlatego pkc ma sens jeśli, nie będziesz ostatnią osobą kupującą pkc i znajdą się kolejne które zrobią to po Tobie... Lepsze od bycia ostatnią osobą w tej kolejce jest ustawienie konkretnego zlecenia, może być takie jak tko, albo niższe, najlepiej niższe bo wtedy masz szansę na to że jak otworzą to ktoś Ci je sprzeda taniej niż gdybyś brał pkc.. to chyba jasne. Owczy pęd pkc nie jest dobry bo spółka może wisieć na widłach tak jak tutaj... Od piątku..
Dlatego jak ktoś ustawiał pkc od piątku, w poniedziałek itd to najlepiej niech tego nie zmienia, ale jak ktoś ustawił pkc dzisiaj po południu no to mojm zdaniem zrobił bez sensu no chyba że zaczeka do jutra aż znowu ktoś ustawi pkc i będzie wiadomo że nie jest ostatni w kolejce..