• Likwidacja Autor: ~uciekać [5.173.168.*]
    Akcjonariuszy NIC nie dostaną !!!
  • Re: Likwidacja Autor: ~Pier [217.146.13.*]
    to jest tzw odbicie zdechłego kota Jakos muszą wyjść z akcji przy poziomach 2zł jakby chcieli sypac zeszło by w mig na 1zł. a tak podbiją do 3zl nabiorą leszcza i wtedy będa sypać ta ich aktywa tez niewiadomo jak sa wyceniona nie po to KNF nałożył kare 2 mln za złą wycenę .To przypadek dziwny Nałozone kary 7mln a spółka wzrasta na drugie widły Toć to SZOK BUczek do dzieła sprzedawaj a masz tego killka mln szt
  • Re: Likwidacja Autor: ~uciekać [5.173.168.*]
    KANIA, ALMA również przed wycofaniem wisiały na górnych
  • Re: Likwidacja Autor: ~aaa [31.182.212.*]
    zgodnie z raportem jza 3q est tam ok 40 mln cashu minus te te 7 mln daje 33 mln , do tego dochodzą aktywa finansowe ok 77 mln razem ok 110 mln dzielone przez 46 mln akcji daje godna wyce 2,39

odjąć podatki cos kolo 2 pln jest ok za papier i tyle w temacie
  • Re: Likwidacja Autor: ~tomgun [195.14.4.*]
    Ja w raporcie widze
    60mn aktywow finansowych trwalych
    62mn aktywow finansowych krotkich
    37mn cash

minus 7m tej karty to wychodzi 150mn wartosc aktywow finansowych, czyli prawie 4zl na akcje

masz racje 60 mln aktywów trwałych

66 w wycenie godziwej

i 37 mln cashu

126 mln - jak sprzedadzą to pewnie wejdzie podatek 19 % - czyli zostaje 106 mln

od 37 mln trzeba odjąć 7 mln kast zostaje 30

RAZEM 130 mln / 46 mln akcji wychodzi 2,82 pln an akcje i to jest poziom gdzie pewnie kolo 2,60 sie zatrzymamy
  • Re: Likwidacja Autor: ~Złakasa [51.15.81.*]
    Dokładnie tyle ile ukradli z Getback wspólnie i w porozumieniu z Konradem K. sprzedając EGB. Ta kasa to pieniądze obligatoriuszy Getback?
  • Re: Likwidacja Autor: ~Polak [37.109.33.*]
    ja bym to zlikwidowal knf getback i inne przekrety to knf niby nie wiedzieli ile spolek wyszlo przez ten knf niby nie wiedzieli o hawe
  • Re: Likwidacja Autor: ~atekknfu [37.109.33.*]
    nie zauwazyliscie debile ze spolka znika a ten chce sprzedac po 2.8 po pkc jak sie uda
  • Re: Likwidacja Autor: ~księgowy [5.173.168.*]
    Jeszcze trzeba mieć kupca na te aktywa po tej cenie.

Jak znam życie, to zostaną sprzedane za 20% wartości księgowej
  • Re: Likwidacja Autor: ~Info [183.89.37.*]
    marny z Ciebie ksiegowy skoro sadzisz ze aktywa w postaci gotowki na koncie oraz obligacje skarbowe beda wycenione przy jakiejkolwiek transakcji sprzedazy altusa/rockbridge za 20% wartosci I ze sprzedajacy (akcjonariusze) taka wycene przyjma
    pytane czy te pieniadze nalezą do nas akcjonariuszy czy zostana zabezpieczone pod roszczenia obligatariuszy getbacka ?
    W rockbridge kasa jest bezpieczna poniewaz ta spolka nie byla strona transakcji Z getback. W altusie jest mniej bezpiecznie dlatego dzieki decyzji knf nalezy wyplacic kase z altusa jak najszybciej.
    Obligatariusze nie sa strona z altusem wiec na ich rzecz na pewno nie bedzie zabezpieczenia.
    Getback moze o takie teoretycznie wnisokowac ale cos pewnie jest nie tak skoro przez ponad rok tego nie uczynil.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Skiba-Szacunkowa-wartosc-szkod-w-GetBack-to-co-najmniej-503-mln-zl-7816639.html

prokuratura szuka jeszcze 140 mln aby zabezpieczyć obligatariuszy getbacka - chyba z Altusa nie wezmą ?
  • Re: Likwidacja Autor: ~Endriu [76.69.79.*]
    Wiecie co nie da się tego czytać. Wystraszeni sprzedające i tyle
  • Re: Likwidacja Autor: ~Zagłoba [188.146.190.*]
    Ale ktoś pod koniec cały czas brał duże ilości z ukrytego.
  • Re: Likwidacja Autor: ~Endriu [76.69.79.*]
    Bo wiadomo ze wartość jednostkowa to ponad 3 zł
    wartość wyceniana zależ od stanu posiadania , ja mam 0 akcji i jest mi obojętne gdzie to pójdzie ale 100 mln wyceny nie oznacza ze 100 mln trafi do akcjonariuszy . Zarząd ma kasę za zarządzanie i niechętnie pozbędzie majątku w spółce . Po drugie inwestorzy którzy raz sie spożyli nie zaufają im ponownie . przynajmniej przez najbliższe 5 lat
  • Re: Likwidacja Autor: ~Abdul [91.218.209.*]
    Znawca się znalazł bez akcji co żal że nie kupiłeś po 1,4 a dlaczego zaufanie po 5 latach a może po 10 będzie trollu spadkowy.
    co sfrustrowany bo nie wisi na górnych widłach ?

Pewnie pisowiec ze swoimi kompleksami :-)
    a altusa obesrwuje bo ciekawe ( smutne) Jak PIS rozwala kolejną spółkę giełdową .

A moje inwestycje :
    ja to raczej jestem w gamingach boombit , qubic , sonka itp
    a ostatnio promise - takie fajne tanie IT

a teraz na odwrócenie trendu Wieltona

ruchy 10-20 procent, robienie kółek to nie moja specjalność :-) .

Nerwy są złym doradcą wiec , weź macha i wyluzuj
    O pozbyciu sie majatku w tym wyplaty dywidendy lub skupie zadecyduje juz obecnie nie Zarzad lecz akcjonariusze. Zarzad wlasnie utracil ostatni argument za wyplata kasy ze spolki (negatywna rekomendacja knf ze wzgledu na ocene BIOnN).
    Teraz juz Zarzad nie ma argumentow za negatywnym rekomendowaniem pomyslu wyplaty ze spolki. altus idzie do likwidacji i trzymanie bezproduktywnie tam 70 mln zl gotowki nie ma najmniejszego sensu. Pan Ladko juz moze zaczac zwijac zagle, ostatnie przenosiny srodkow z funduszy do rockbridge i altus idzie do zaorania jako aktywna spolka. Bedzie jedynie prawna spolka wlascicielska rockbridge z 2 oosbowym zarzadem i 0 pracownikami bez prowadzenia dzialalnosci operacyinej.
    a pensje ?
  • Re: Likwidacja Autor: ~Info [183.88.211.*]
    Co pensje?
  • Re: Likwidacja Autor: ~mawa [188.146.190.*]
    "altus idzie do likwidacji"...z ostatniego komunikatu altusa wynika raczej cos przeciwnego...
    zarząd sie nie zgadza bo pewnie akcje byłego prezesa a zarazem głównego akcjonariusza sa zabezpieczone przez prokuratura i w przypadku wykup po 8 pln , nie beda mogły byc sprzedane bada procedury odblokowania akcji beda zbyt długie aby uczestniczyć w skupie .

Ta spotka ma powikłaną historie , pytanie czy na walnym bedzie mogli były prezes głosować ?
  • Re: Likwidacja Autor: ~Info [49.231.246.*]
    Wg prawa zabezpieczenie majatkowe na akacjach nie powoduje ustania prawa do wykonywania głosu z tych akcji i tym samym do skorzystania z benefitu zamiany akcji na pieniadze ale oczywiscie na wplywy z wykupu akcji tez podlegalyby zabezpieczeniu
  • Re: Likwidacja Autor: ~Info [49.231.246.*]
    A co do glosowania na walnym to masz przyklad z ostatniego walnego tez dotyczacego skupu. Tam pelnomocnik Osieckiego wstrzymal sie od głosu, miał jednak prawo do glosu bo w inych uchwalach normalnie bral udzial
[x]
ALTUS 4,44% 2,82 2025-11-07 15:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.