No to ciekawie. Raczej mało spotykana sytuacja wśród spółek z grupy kapitałowej playway. Ogólnie mam raczej nastawienie pozytywne z powodu tego, że prezes Kostowski mówił trochę o nas w czasie relacji więc chyba nie zamierzają firmy zamykać
Chcą przypomnieć prasie, że w ogóle taka spółka istnieje. Jak pokażą coś ciekawego to będzie budowany hype na cenach.
Jeśli już włożyli w to tyle pracy, żeby zorganizować konferencje prasową to coś się musi ciekawego zdarzyć. Nie ma innej opcji.
zdaje sie ze juz kiedys prezio zorganizowal konferencje i nie wiele z tego wynikalo, co wazniejesze nie mialo wplywu na kurs.
Nie mniej jednak dobrze ze zaczyna komunikowac sie z rynkiem, duzy plus.
Dnia 2020-02-05 o godz. 08:06 ~tt napisał(a): > zdaje sie ze juz kiedys prezio zorganizowal konferencje i nie wiele z tego wynikalo, co wazniejesze nie mialo wplywu na kurs. > > Nie mniej jednak dobrze ze zaczyna komunikowac sie z rynkiem, duzy plus.
Ostatnio nie wyszlo z pozytywnym przedstawieniem redukcji pożyczek. Nie miał prezes potwierdzenia na piśmie przez co wyszło nieprofesjonalnie. Myślę że w piątek będzie ciekawie. ZiZ pisz więcej na forum lubię czytać Twoje wpisy sarkastycznie zabarwione i z humorem. I ułańskim przytupem. Ahahha
Pamiętam jak Boombit wyśmiewali że ta spółka to dno , bankrut , przejadają pieniądze, jeszcze nie dawno tak było , jak poczytałem , mówię nie znam się mają racje i nie kupiłem. I tak to jest z tymi wpisami na forum , wielcy znawcy a potem cicho siedzą i oczy przecierają...)
Dnia 2020-02-05 o godz. 09:28 adameczek133 napisał(a): > Pamiętam jak Boombit wyśmiewali że ta spółka to dno , bankrut , przejadają pieniądze, jeszcze nie dawno tak było , jak poczytałem , mówię nie znam się mają racje i nie kupiłem. I tak to jest z tymi wpisami na forum , wielcy znawcy a potem cicho siedzą i oczy przecierają...)
Byłem pierwszy do "wyśmiewania" się z boombalona, przyznaję! Przepalił ekspresowo kasę z emisji (popłacił też stare długi) Jak zaczął podawać comiesięczne przychody to gram na nim ale w spółkę nie wierzę! - ciekawe czy zysk będzie nadążał za cashflow; dzisiaj mnie ostateczne "wyleszczyli" z boombalona, Bóg zapłać, dobrzy ludzie, hehe.. >adameczek - OML sprzedałeś po 2 złocisze? o jakoś wyżej to go nie widzę..
Cześć Ziz! Ty tu jeszcze wpadasz?
Bardzo mnie ciekawi co będzie na konfie CFG. raport nie oszukujmy się - powinien być OK, ale fajerwerków tam nie będzie 500.000 zł przychodów ze sprzedaży moim zdaniem będzie bardzo ok, a może być mniej - w każdym razie to ze sprzedaży gier których CFG - z punktu widzenia obecnego składu - nie jest już autorem, a zatem dla dalszych losów spółki ten wynik ma znaczenie, ale bez przesady. Intuicyjnie zatem dobre wyniki raczej nie będą głównym wątkiem na konferencji. A co nim będzie? ACS? A może dalsze zmiany w zakresie zasad spłaty pożyczek, zgodnie z info przekazanym przez presesa Kostowskiego w nagraniu na YT dot. PLW?
Po wynikach nikt cudów się nie spodziewa poza tym, że może wreszcie będzie jakiś zysk, w 3 Q był 1 milion ale to przekazali od razu na zdjęcie z zapasów. Liczę na info o jakiejś nowej umowie w stylu Postala, podania planów spółki, sposobów na obsługę pozostałych 3 baniek długu ja bym zrobił indywidualna emisję skierowana do dużych inwestorów nie nawet tylko do PLWu, który ma już i tak większość udziałów a kasy masę.
Dnia 2020-02-05 o godz. 11:03 ~WES napisał(a): > Po wynikach nikt cudów się nie spodziewa poza tym, że może wreszcie będzie jakiś zysk, w 3 Q był 1 milion ale to przekazali od razu na zdjęcie z zapasów. Liczę na info o jakiejś nowej umowie w stylu Postala, podania planów spółki, sposobów na obsługę pozostałych 3 baniek długu ja bym zrobił indywidualna emisję skierowana do dużych inwestorów nie nawet tylko do PLWu, który ma już i tak większość udziałów a kasy masę.
Po co emisja??? Bzdura! Dlaczego nibby mieliby zmieniać metody księgowania? Znowu zdejmą z zapasów i tyle w temacie! Obsługa pozostałych 3 baniek jest ważna - być może będą sprzedawali pewne projekty, których nie chcą sami rozwijać..
>Kajtek; zaglądam bo papierek ciągle mam; dzisiaj wpadło troszkę dutków z boombalona to ustaiłem zlecenie do dokupienia cfg po 14,50. Lubię uśredniać pod górkę a jeśli dobieram to tam ( czyli po takiej cenie), gdzie od wielu sesji czekała największa podaż. Takie kupowanie to zagrywka na tzw. "wyłamanie"..
Nie zwołuje się Konferncji jesli nie ma się do przekazania ważnych informacji, ja stawiam na jakąs wieksza umowę z zewnetrznym podmiotem w stylu Postala plus plany na przyszłośc spółki, które mogą dać potenciał na 60 milionów zeta a to oznacza jeszcze spore wzrosty.
a ja nieśmiało, idąc tropem ostatnich aktualności PZ KK, doszukuję się szczegółowych informacji nt. obniżenia kosztów obsługi długu (może konwersja pożyczek na akcje, kluczowe pytanie po ile) - szczerze, nie wiem czy na plus, czy na minus - na plus jeżeli miałoby to iść za wydłużeniem obecnych lock-upów o kolejne 12M-6M, jeżeli nie to, szczerze nie bardzo bym chciał, plus kluczowe pytanie jakie ewentualnie warunki... dodatkowo, może omówienia planu premier, nowych gier w produkcji i preprodukcji na pewno by nie zaszkodziło... zobaczymy co Prezes Inżynier ma w głowie... kolejne kluczowe pytanie co z programem motywacyjnym dla Zarządu.... jak dobrze pamiętam, miał być pakiet akcji pod warunkiem 1 mln ZN za 2019...ciekawe, co i jak po IV Q 2019...trochę więcej informacji nt. obecnych produkcji + planów na przyszłość / umów + planowanych tematów do pre-produkcji na pewno by nie zaszkodziło !!! :)