• konferencja prasowa CFG Autor: ~Steamapp [89.66.181.*]
    link

piątek godz 9 30.....ciekawe ....to info dla kółkowiczów :) - będzie bolał zarobek zrzutu na 14 oj będzie :)
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: prosefor [97.81.181.*]
    To prawdopodobnie będzie omówienie raportu, który (z tego co pamiętam) ma być 7. lutego, pewnie przekażą go przed sesją. Będzie ciekawie,
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Galdan [37.248.177.*]
    No to ciekawie. Raczej mało spotykana sytuacja wśród spółek z grupy kapitałowej playway. Ogólnie mam raczej nastawienie pozytywne z powodu tego, że prezes Kostowski mówił trochę o nas w czasie relacji więc chyba nie zamierzają firmy zamykać
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Kiler [31.128.22.*]
    Raczej jak firma się chce pochwalić wcześniej to raport powinien być ok.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~luki91 [31.0.70.*]
    Chcą przypomnieć prasie, że w ogóle taka spółka istnieje. Jak pokażą coś ciekawego to będzie budowany hype na cenach.
    Jeśli już włożyli w to tyle pracy, żeby zorganizować konferencje prasową to coś się musi ciekawego zdarzyć. Nie ma innej opcji.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~tt [193.52.216.*]
    zdaje sie ze juz kiedys prezio zorganizowal konferencje i nie wiele z tego wynikalo, co wazniejesze nie mialo wplywu na kurs.
    Nie mniej jednak dobrze ze zaczyna komunikowac sie z rynkiem, duzy plus.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~polonista [94.75.96.*]
    Dnia 2020-02-05 o godz. 08:06 ~tt napisał(a):
    > zdaje sie ze juz kiedys prezio zorganizowal konferencje i nie wiele z tego wynikalo, co wazniejesze nie mialo wplywu na kurs.
    > > Nie mniej jednak dobrze ze zaczyna komunikowac sie z rynkiem, duzy plus.

Niewiele i niemniej... to się pisze razem!!!
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~tt [193.52.216.*]
    przeprasam, mam tylko 11 lat i jeszcze sie ucze.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Minifund [37.47.71.*]
    Ostatnio nie wyszlo z pozytywnym przedstawieniem redukcji pożyczek. Nie miał prezes potwierdzenia na piśmie przez co wyszło nieprofesjonalnie. Myślę że w piątek będzie ciekawie. ZiZ pisz więcej na forum lubię czytać Twoje wpisy sarkastycznie zabarwione i z humorem. I ułańskim przytupem. Ahahha
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~cza [5.184.116.*]
    A nie 'łącznie'?
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~inqb [178.235.188.*]
    Moze znalezli sposob na zmniejszenie kosztow obslugi dlugu?
    Przezs Kostowski o tym napomknal w ostatnim vlogu.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: adameczek133 [89.64.34.*]
    Ostatnia szansa na tanie zakupy, jak wystrzeli kurs to pozamiatane , ten rok będzie zarobek 100-200% ...)
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: adameczek133 [89.64.34.*]
    Pamiętam jak Boombit wyśmiewali że ta spółka to dno , bankrut , przejadają pieniądze, jeszcze nie dawno tak było , jak poczytałem , mówię nie znam się mają racje i nie kupiłem. I tak to jest z tymi wpisami na forum , wielcy znawcy a potem cicho siedzą i oczy przecierają...)
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Klips [91.212.223.*]
    pewnie będzie strata ... i będzie się tłumaczył, aby kursu nie pogrążyć ... proste jak budowa cepa.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ziz [188.147.47.*]
    Dnia 2020-02-05 o godz. 09:28 adameczek133 napisał(a):
    > Pamiętam jak Boombit wyśmiewali że ta spółka to dno , bankrut , przejadają pieniądze, jeszcze nie dawno tak było , jak poczytałem , mówię nie znam się mają racje i nie kupiłem. I tak to jest z tymi wpisami na forum , wielcy znawcy a potem cicho siedzą i oczy przecierają...)

Byłem pierwszy do "wyśmiewania" się z boombalona, przyznaję!
    Przepalił ekspresowo kasę z emisji (popłacił też stare długi)
    Jak zaczął podawać comiesięczne przychody to gram na nim ale w spółkę nie wierzę! - ciekawe czy zysk będzie nadążał za cashflow;
    dzisiaj mnie ostateczne "wyleszczyli" z boombalona, Bóg zapłać, dobrzy ludzie, hehe..
    >adameczek - OML sprzedałeś po 2 złocisze? o jakoś wyżej to go nie widzę..
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: krzysztof_g1 [31.172.191.*]
    Mario nawrzucał pytań to macie ;)
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Kajtek [89.174.7.*]
    Cześć Ziz! Ty tu jeszcze wpadasz?
    Bardzo mnie ciekawi co będzie na konfie CFG. raport nie oszukujmy się - powinien być OK, ale fajerwerków tam nie będzie
    500.000 zł przychodów ze sprzedaży moim zdaniem będzie bardzo ok, a może być mniej - w każdym razie to ze sprzedaży gier których CFG - z punktu widzenia obecnego składu - nie jest już autorem, a zatem dla dalszych losów spółki ten wynik ma znaczenie, ale bez przesady. Intuicyjnie zatem dobre wyniki raczej nie będą głównym wątkiem na konferencji. A co nim będzie? ACS? A może dalsze zmiany w zakresie zasad spłaty pożyczek, zgodnie z info przekazanym przez presesa Kostowskiego w nagraniu na YT dot. PLW?
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~WES [31.60.111.*]
    Po wynikach nikt cudów się nie spodziewa poza tym, że może wreszcie będzie jakiś zysk, w 3 Q był 1 milion ale to przekazali od razu na zdjęcie z zapasów. Liczę na info o jakiejś nowej umowie w stylu Postala, podania planów spółki, sposobów na obsługę pozostałych 3 baniek długu ja bym zrobił indywidualna emisję skierowana do dużych inwestorów nie nawet tylko do PLWu, który ma już i tak większość udziałów a kasy masę.
    Dnia 2020-02-05 o godz. 11:03 ~WES napisał(a):
    > Po wynikach nikt cudów się nie spodziewa poza tym, że może wreszcie będzie jakiś zysk, w 3 Q był 1 milion ale to przekazali od razu na zdjęcie z zapasów. Liczę na info o jakiejś nowej umowie w stylu Postala, podania planów spółki, sposobów na obsługę pozostałych 3 baniek długu ja bym zrobił indywidualna emisję skierowana do dużych inwestorów nie nawet tylko do PLWu, który ma już i tak większość udziałów a kasy masę.

Po co emisja???
    Bzdura!
    Dlaczego nibby mieliby zmieniać metody księgowania? Znowu zdejmą z zapasów i tyle w temacie!
    Obsługa pozostałych 3 baniek jest ważna - być może będą sprzedawali pewne projekty, których nie chcą sami rozwijać..
    >Kajtek; zaglądam bo papierek ciągle mam; dzisiaj wpadło troszkę dutków z boombalona to ustaiłem zlecenie do dokupienia cfg po 14,50.
    Lubię uśredniać pod górkę a jeśli dobieram to tam ( czyli po takiej cenie), gdzie od wielu sesji czekała największa podaż. Takie kupowanie to zagrywka na tzw. "wyłamanie"..
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~witek [31.128.13.*]
    Ciekawych informacji oczekuję

Realnego planu debiutów

i wyższego zasięgu
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~PD [31.0.41.*]
    No nareszcie, warto było czekać.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~robi [37.47.179.*]
    Nie zwołuje się Konferncji jesli nie ma się do przekazania ważnych informacji, ja stawiam na jakąs wieksza umowę z zewnetrznym podmiotem w stylu Postala plus plany na przyszłośc spółki, które mogą dać potenciał na 60 milionów zeta a to oznacza jeszcze spore wzrosty.
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~APP [77.252.47.*]
    a ja nieśmiało, idąc tropem ostatnich aktualności PZ KK, doszukuję się szczegółowych informacji nt. obniżenia kosztów obsługi długu (może konwersja pożyczek na akcje, kluczowe pytanie po ile) - szczerze, nie wiem czy na plus, czy na minus - na plus jeżeli miałoby to iść za wydłużeniem obecnych lock-upów o kolejne 12M-6M, jeżeli nie to, szczerze nie bardzo bym chciał, plus kluczowe pytanie jakie ewentualnie warunki... dodatkowo, może omówienia planu premier, nowych gier w produkcji i preprodukcji na pewno by nie zaszkodziło... zobaczymy co Prezes Inżynier ma w głowie... kolejne kluczowe pytanie co z programem motywacyjnym dla Zarządu.... jak dobrze pamiętam, miał być pakiet akcji pod warunkiem 1 mln ZN za 2019...ciekawe, co i jak po IV Q 2019...trochę więcej informacji nt. obecnych produkcji + planów na przyszłość / umów + planowanych tematów do pre-produkcji na pewno by nie zaszkodziło !!! :)
  • Re: konferencja prasowa CFG Autor: ~Steamapp [89.66.181.*]
    Dobry wątek wam założyłem...siedząc sobie wczoraj w nocy :)
[x]
CFG -0,97% 1,52 2026-06-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.