A wiesz że Figene ma w swojej strategii plany na bycie liderem OZE w Polsce, nr 1 jak chodzi o budowę farm wiatrowych? Rynek wycenia przyszłość, dywidendy itd. w Stanach Zjednoczonych akcje byłyby warte 4x tyle...
Hahahah 10 zl to wycena 15 mld zł. No nic bierze bierz. Dla mnie 8 gr byla dobra cena ale ją przegapilem. A oni jak wielu tylko?strategię napisali która poki co jesli wogole jest realizowana to tylko generuje koszty.
Nie chcesz nie kupuj, ja czekam na odwieszenie. Są spółki które maja c/wk na poziomie 30-50, tutaj jest raptem 2,25. Z innych spółek też się nabijaci e, według was wszystko powinno być c/wk=1 jak za komuny na bazarze. Tutaj wycenia się przyszłość
Getin Holding ma C/WK 0,3
Zysk 61 mln za 3 kwaryaly
Kurs 1,5 zl a wartosc ksiegowa 4,84 zl
Do kasy Holdingu wpadnie w tym polroczu pod 500 mln czyli ok 2,5 zl a akcje.
A jakies ....by naganiaja na forum Holdingu na OZE !!! Bańka dmuchana
plany mogą mieć ale szans raczej nie... jakie to typowe na forum bankiera jechać po spółce nieważne czy jest cdprojektem, bankrutem, czy spółką z mwig40. wszędzie wypisują takie posty hmm a może sami chcą kupić na przyszłość. bo czemu by nie mieć takiej spóły w portfelu jak ktoś sprzeda za 50 gr? c/wk=3 to aż tak dużo? bo ja znam spółki z c/wk=30, 40 i jakoś handel się utrzymuje :)