• wywiad z Prezesem :) Autor: ~milo [212.244.117.*]
  • Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~JJM [87.207.124.*]
    Widać ze maja mnóstwo pomysłów ale wg mnie dla nich największym problemem jest zbyt mała rozpoznawalność na rynkach zagranicznych i ograniczony kapitał którym sie mogą posługiwać. Szczerze myślałem ze ich emisja przyciągnie wielokrotnie więcej osób dzięki czemu ilośc akcji w obrocie i sama płynność byłaby dużo wyższa
  • Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~aaa [31.182.212.*]
    rynki zagraniczne? - skoro tutaj wydają tyle kasy na reklamę a wciaz nie sa rozpoznawani to wyobraźcie sobie kampanie reklamowa 
    w Niemczech lub Skandynawii - tu nawet obecnej kapitalizacji na to nie wystarczy

taki biznes rośnie powoli i trzeba akumulować gotówkę aby pozwolić sobie na ekspansje zagraniczną - a opowiadać to sobie można , takich prezesów to jest na peczki na naszym rynku
  • Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Dnia 2020-02-02 o godz. 22:06 ~aaa napisał(a):
    > rynki zagraniczne? - skoro tutaj wydają tyle kasy na reklamę a wciaz nie sa rozpoznawani to wyobraźcie sobie kampanie reklamowa 
    > w Niemczech lub Skandynawii - tu nawet obecnej kapitalizacji na to nie wystarczy
    >
    > taki biznes rośnie powoli i trzeba akumulować gotówkę aby pozwolić sobie na ekspansje zagraniczną - a opowiadać to sobie można , takich prezesów to jest na peczki na naszym rynku

Ale oni nie zaczynają tej ekspansji od Niemiec, ani Skandynawii. Idą na mniejsze rynki, więc z jednej strony nie będą potrzebować jakiejś niesamowitej kasy, a z drugiej może świadczyć o tym, że prezes ma przemyślaną strategię. Przyszłe cyferki pokażą kto ma rację.

• Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~Aaa [188.147.37.*]
    https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/dokumenty_informacyjne/PLANTWEAR_DI_serie_C_D.pdf

jak pojdziecie na strone 8 to zobaczycie ze na dzien dzisijeszy że zegarki to chinszczyzna wsadzona w polsskie drewno , typowy gadżet ktory pochodzi pare miesiecy i moze paść co w naturalny sposób bedzie tworzylo negatywny wizerunek . Musza szybko przejsc na porzadne mechanizmy .

Co do eksportu 9- argument ze ukraina i rumunia sa nienasycone internetowo jest poprawny ale ich jeszcze na takie gadzety nie stać - bo to nie są dobra luksusowe . Zycze społce jak najlepiej ale przed nmi jeszce lata cięzkiej pracy aby zydowac marke .
  • Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~Premium [165.225.81.*]
    To że tam piszą że importują z chin to co to za problem?
    Przecież wszytskie większe koncery tak robią, tym chinczykom też trzeba pokazać czy robić byle jak czy mają się przykładać czy nie?
    Jak to robią dokładnie i precyzyjnie, to za niskie koszty mogą mieć bardzo dobrą jakość.

Firma moim zdaniem się rozwija i ma bardzo duży potencjał, biżuteria z drewna myślę że będzie dobrym strzałem.

Na Ukrainie i Rumuni spokojnie znajdą swoich odbiorców, jak Prezes ma głowę na karku to w ciemno tam nie inwestuje
  • Re: wywiad z Prezesem :) Autor: ~milo [212.244.117.*]
    Dnia 2020-01-31 o godz. 18:03 ~JJM napisał(a):
    > Widać ze maja mnóstwo pomysłów ale wg mnie dla nich największym problemem jest zbyt mała rozpoznawalność na rynkach zagranicznych i ograniczony kapitał którym sie mogą posługiwać. Szczerze myślałem ze ich emisja przyciągnie wielokrotnie więcej osób dzięki czemu ilośc akcji w obrocie i sama płynność byłaby dużo wyższa

W tej chwili mała rozpoznawalność za granicą nie jest problemem. Ekspansja poza Polskę dopiero się zaczyna. Skoro wcześniej tam nie startowali to nic dziwnego, że ich tam jeszcze nie znają. Co więcej, skoro teraz zagranicą ich nie ma, a się pojawią to jest szansa na znaczny wzrost zysków.
[x]
PLANTWEAR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.