Dnia 2020-01-29 o godz. 12:33 ~rambo napisał(a): > To co Panowie zarabiacie ze mną?
Życzę pełnego spełnienia! Ktoś tu na forum stwierdził, że ludzie z zarządu nie są idio_ami. - w takim razie, kim oni są, skoro za rok 2018 prognozują 20.000.000 PLN zysku, a faktycznie jest strata, brak raportu na czas i zawieszenie notowań spółki?! - następnie ci sami ludzie, z tego samego zarządu ogłaszają rok 2019 pod znakiem TS2 i kolejne 20.000.000 PLN zysku tylko i wyłącznie z tego tytułu?! - dalej ma być cudowny multiplayer, który przyniesie krocie z pozostałych odgrzewanych produkcji?! - następnie dowiadujemy się o intencjach o hiper produkcji jakoby na miarę nie mniejszą, niż miara Wiedźmina?! (niestety intencje gasną bez echa, co nie stanowi żadnego problemu tym samym ludziom, z tego samego zarządu, aby ogłaszać kolejne pro-zyskowne rewelacje. Żadna z tych rewelacyjnych obietnic i prognoz zarządu nigdy się nie spełniła, a kurs akcji T-BULL z 215 zł opadł na 11?! - kapitał akcjonariuszy został zdefraudowany niemalże do zera. A zatem kim są ci ludzie?! - kim są Zwoliński i Fijałkowski?!
Nazwijmy sprawę po imieniu . Ci panowie są zwykłymi oszustami i złodziejami i nie warto się takimi firmami zajmować . Tymi panami powinny się zająć sprawiedliwe sądy
dOKŁADNIE TAK, WYLEWANIE ŻALI ANÓŻ SPADNIE JEST ŻENUJĄCE. jA DZIŚ DOBRAŁEM CHOĆ BRAŁEM NA DNIE I SPOKOJNIE CZEKAM STÓWKA TO MINIMUM NA TEN ROK, ALBO NAWET KWARTAŁ MYSLĘ ;)
Aktualna kapitalizacja to ~18.300.000 zł. Zapodając prognozę zysku Zwoliński i Fijałkowski spompowali kurs akcji do ponad 200 zł, co przekładało kapitalizację do ~240.000.000 zł! Nieustanna pro-wzrostowa manipulacja dawała czas dystrybucji - akcjonariusze tracili kapitał ... a przecież nie ma próżni ... odparowało ponad 220.000.000 zł!
No nie jest to tak wprost, że wyparowało 200 000 000 bo żeby tak było to wszystkie akcje musiały by przejść po maxie, np. w prospekcie emisyjnym. Tak to tylko bajanie.
Dnia 2020-01-31 o godz. 20:01 ~rambo napisał(a): > Dokładnie dziś na mizernym rynku było na sporym plusie większość dnia.
... i na tym chyba polega biznesowa strategia Zwolińskiego i Fijałkowskiego - prognozy dziesiątek milionów zysku = PUMP, a w raportach mniej niż zero = DUP + catering ...
Dnia 2020-02-02 o godz. 18:39 ~rambo napisał(a): > Panie a foreverenie co było pare lat temu ? i co wyszło ;)
Porównanie wybitnie trafione! - pro-wzrostowe zajadki zarządu i PUMP akcjonariusze oszukani i wyzerowani, następnie 7 bardzo chudych lat i kurs odbija się od dna, co oznacza, że kto uwierzył w gruszki na wierzbie "prezesa. który wciąż czeka na sukces", tj. od górnego ekstremum, ten ma wyzerowany kapitał w ponad 80% FOR spółka byłaby idealna do porównania z TBL pod warunkiem, że ta 2-ga pokaże w końcu jakieś zyski.
No to też lat temu ja jako rambo patrząc na wycenę tbulla pacyłem mega sceptycznie, ale po złapaniu dna i rozwoju zmieniłem zdanie i nie widzę problemu po tym co się obecnie dzieje aby kurs wrócił na 100 zł na początek ;)
Były prognozy 2o mln zysku. Kupowanie wg prognoz to kupowanie kota w worku. Na każdej wiosce jest jeden "najmądrzejszy we wsi " i jest też wiejski głupek