• Czy będzie 4 zł ? Autor: ~Inwestor [185.151.75.*]
    GALVO S.A.

ilość akcji 4.000.000 sztuk

Wycena spółki na rynku przy :
    1,0 zł       4 mln zł
    1,5 zł      6 mln zł
    2,0 zł       8 mln zł
    2,5 zł     10 mln zł
    3,0 zł      12 mln zł
    3,5 zł     14 mln zł
    4,0 zł      16 mln zł

LINK do wyników : link 

AKTYWA Razem 13,7 mln zł   przeliczając na akcje około 3,5 zł
    AKTYWA Obrotowe 7,9 mln zł około 2 zł na akcje
    ZOBOWIĄZANIA 4 mln zł

Spółka ma więcej gotówki niż obecna wycena

GOTÓWKA  5,2 mln zł ( w tym udzielona pożyczka 1,4 mln zł która powinna wrócić do firmy z odsetkami na koniec 2019r.  bo była w należnościach krótkoterminowych czyli do 12 miesięcy )
    link
    ZYSK po 3 kwartałach 639 tys zł
    W mojej ocenie na ocenę firmy ma tutaj wyniki EBITDA (stosunek wartości przedsiębiorstwa do zysku operacyjnego powiększony o amortyzację)
    def. EBITDA jest jedną z najpopularniejszych miar przedstawiania zysku przez spółki, pozwalającą na „ogołocenie” jej wyniku z szumu informacyjnego i pokazanie jaki jest jej rzeczywisty potencjał do generowania przychodu. Jest to istotne szczególnie przy dojrzałych spółkach, mających np. znaczne środki trwałe, które obciążają jej wynik sporą amortyzacją. Gdyby wziąć pod uwagę sam zysk netto lub brutto, okazałoby się, że mimo dużych przepływów pieniężnych i wysokich przychodów spółka osiąga relatywnie niewielki zysk. Właśnie do tego, aby szerzej spojrzeć na kondycję finansową konkretnej spółki służy m.in. EBITDA.
    EBITDA Galvo po 3 kwartałach wynosi 1 mln 315 tys zł
    W mojej ocenie patrząc na FUNDAMENTY  spółka jest warta na ten moment w przedziale 10-14 mln zł czyli 2,5 zł – 3,5 zł za akcje.
    —————————————————————————————–
    Powyższe obliczenia i informacje to indywidualna ocena autora.
  • Re: Czy będzie 4 zł ? Autor: ~kilof [5.173.170.*]
    Faktycznie masz rację, bo obliczenia są wiarygodne. Wydaje mi się że podobny stan utrzymuje się już dłuższy czas i mimo możliwości, zarząd nie spieszy się do włożenia tych pieniędzy w akcje
  • Re: Czy będzie 4 zł ? Autor: ~Inwestor [185.151.75.*]
    Akcje spadły bo jak cofniesz sie dobry rok do tyłu to oni pożyczyli około 4 mln i była obawa że te środki nie wrócą w 2019r.wróciły część spółka pożyczyła znowu na krótki okres bo są w należnościach krótkoterminowych

Spółka zapomniana ale rynek już dostrzega niedowartościowanie firmy względem aktywów

słabsze przychody w 4 kwartale może zrekompensować zwrot pożyczki i odsetki oni zawsze mają słabszy 4 kwartał

dodatkowo sprawdź notowania cynku r/r w zeszłym roku blisko 20% droższe więc ten rok może być zakończony dużym zyskiem utrzymując te same przychody
    Mimo niskiej wyceny, niektórzy realizują zyski i w mojej ocenie dobrze, że teraz niż na wyższych poziomach

Teraz Ci co sprzedają nie patrzą czy wycena spółki jest 4 mln czy 5 mln czy 20 mln zł

Długo akcje stały na niższych poziomach i mimo, że fundamentalnie spokojnie z 10 mln mogłaby być wycena to i tak sprzedają ;-)

Tacy muszą się wyprzedać by móc iść wyżej

Patrząc na obroty za 3 6 12 miesięcy mamy

3 miesiące obrót 232 tys sztuk średnia cena 1 zł
    6 miesięcy obrót 505 tys sztuk średnia 0,94 gr
    12 miesięcy obrót 611 tys sztuk średnia 0,87 gr

FF wynosi 1,48 mln sztuk jeszcze trochę musi się przemielić i myślę że ruszymy w górę

Bo wycena na poziomie 3-4 mln zł na taką firmę wygląda kusząco i prędzej czy później akcje zostaną zebrane

tak było na 7FIT zbieranie trwało około roku i mamy kurs w okolicy 2 zł

potrzeba cierpliwości
[x]
GALVO 1,50% 1,35 2026-02-27 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.