CDP skorzysta z ulgi IP Box (5% dochodowego), ciekawe czy Pli też może skorzystać z tej ulgi na np rozwój silnika graficznego, podobno sporo zainwestowali w tę technologię, więc taka ulga podatkowa mogłaby jeszcze bardziej poprawić wyniki za 2019.
''Już tyle o to pytałem, że teraz myślę, że nie planują zysków więc to nie ważne.'' jestem pewny, że jednak planują zyski! to jest ważne udoskonalają swój unreal engine i niewykluczone, że z tego powodu, może uda im się skorzystać z ip box co prawda silnik czasu rzeczywistego nie oni wymyślili, ale autorsko go jakoś tak przerabiają, aby efekty były dużo lepsze, a przynajmniej nie gorsze niż w tradycyjnej , bardziej czasochłonnej metodzie sytuacja może przypominać tę z ich segmentu broadcast: niby technologia vizrt, czyli te wirtalne bajery na antenie, nie jest ich bo pochodzi z izraela, ale całe know how jak to zastosować i dać swój ''pierwiastek''artystyczno- kreatywny to już wyłącznie zależy od personelu pli za to odpowiedzialnego oba segmenty biznesowe mają przed sobą dużą przyszłość...hehhe i ta cała zawierucha z epidemią może tylko in plus wpłynąć na ich działalność, w końcu nie muszą nawet wychodzić ze swoich bunkrów komputerowych i z sieci... a, poważniej, to z powodu koronawirusu ich biznes nie ucierpi