Czy spodziewasz się jakiegoś info w najbliższym czasie, które ruszy kursem na północ?
Teoretycznie giełda wycenia przyszłość a tutaj większość jest już jasna - sytuacja w Idea, sprzedaż Carcade, wpływy do holdingu...
A kurs na smyczy.
Informacje ktore moga byc w najbliższym czasie dotyczące Getin Holdingu to:
- potwierdzenie Carcade
- potwierdzenie Idea Ukraina
- wstępne wyniki spolek zagranicznych Getin Holdingu (rok temu byly w lutym)
- plan rozdysponowania środków pozyskanych ze sprzedazy aktywow (jesli w spłatę zadłużenia oraz w IdeaBank lub dywidende to super)
- licze, ze IdeaBank Polska pokaze dodatni wynik w IV kwartale 2019 r co by bylo dobrym prognomstykiem na kolejne kwartaly i przełoży sie tez na Holding
Obecnie jest jak jest bo nie wszyscy chyba wierzą w powodzenie naprawy IdeaBanku i Getin Noble (z ktorym to Holding ksiegowo nie ma nic wspolnego).
Powinni w pierwszej kolejnosci doprowadzić wskazniki kapitałowe IdeaBanku do wymogów stawianych przez KNF i wszystko wtedy pojdzie w dobra stronę.
Uwazam, ze banki w Rumunii beda zarabiac wiecej niz na Ukrainie kwestia roku/dwóch.
Dnia 2020-01-24 o godz. 22:35 ~Select napisał(a): > Dzięki za odpowiedź. Dzisiaj kupiłem mały pakiet. Mam nadzieję że coś ruszy bo poprzedni sprzedałem ze strata, którą odrobiłem na Euco.
TYLKO SPOLKI ZE STAJNI JANUAREGO CZYLI COLUMBUS, JRHOLDING,SYNERGA, SETANTA DADZA W PRZYSZLOSCI NIEZLE ZAROBIC TAK TO WIDZĘ.ZADNE GETINY
Synerge mam, kupowałem po 0,0385 i przedwczoraj dobrałem po 0,08.
JRH też mam i Setanty niewiele.
GH też powinien ruszyć, bo wycena jest naprawdę śmieszna ale komuś zależy na takim bujaniu kursem. Mam nadzieję że jak już zapakuje swoje worki to puści kurs na północ.
Czas pokaże...