• Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: rotawirus [37.47.45.*]
    Bo widzę,ze chyba jednak jedziemy zamknąć lukę na 13,90 w przyszłym tygodniu.

• Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Japan [37.47.53.*]
    Ty optymista jesteś.Oby 10 wytrzymało. :-) :-):-)
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~bart [91.206.96.*]
    będa wzrosty ale najpierw domykamy luke przy 4.40
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Marek [77.88.191.*]
    Ja widzę lukę na złotówkę
    Po tyle to oni emisję zrobią coś czuję.
    Nie no przecież nikt nie weźmie tego po złotówke, jak emisja to tylko po nominale 10 groszy.
    Zjadą na 10 i emisja prywatna po 5.Tak to widzę.Drukną z milion akcji i wtedy góra
    Czy nie lepiej druknać więcej akcji w końcu będzie wtedy więcej pieniążków?
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Maks [77.88.191.*]
    Może 100 milionów akcji po 10 gr z wyłączeniem pp
    Zobaczymy,jeśli mają w planach emisję to tylko teraz.Czas pokaże.
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: rotawirus [5.184.2.*]
    Dnia 2020-01-27 o godz. 10:11 ~Japan napisał(a):
    > Zobaczymy,jeśli mają w planach emisję to tylko teraz.Czas pokaże.

Co do emisji to i mi to chodzi po głowie.Tig już się wyzerował,infa optymistyczne,a kurs na pysk.Zgodzę się,że jeśli mają zrobić emisję dla np branżowego to lepszego momentu już nie bedzie.Nie sądzę jednak żeby to był aż mln akcji i to po 5 zeta.Ciut mniej za ciut więcej jeśli już.Co do kursu to z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć ,że zrobimy podwójne dno,a i kto wie czy go nie pogłębimy.Tbull to nie jest łatwy kawałek chleba ale przy elementarnych podstawach at mozna ugrywać co jakiś czas po kilka zł na sztuce.
    Trzeba pamiętać,że plany mają ambitne ,a na to potrzeba gotówki na już.
    a słyszałeś o bankach? Jakby potrzebowali pieniędzy to nie mieliby problemu żeby 1-2 mln dostać od ręki bo warunki ku temu mają bardzo dobre. Są jeszcze obligacje, a jeśli dobrze pamiętam to 2-3 lata temu osoby powiązane z zarzadem pożyczyli spółce w ten sposób 1 mln zł. Po ostatniej nieudanej emisji kolejna jest raczej sensu bo zjedzą ją koszty.
    Dnia 2020-01-28 o godz. 07:56 ~bart napisał(a):
    > a słyszałeś o bankach? Jakby potrzebowali pieniędzy to nie mieliby problemu żeby 1-2 mln dostać od ręki bo warunki ku temu mają bardzo dobre. Są jeszcze obligacje, a jeśli dobrze pamiętam to 2-3 lata temu osoby powiązane z zarzadem pożyczyli spółce w ten sposób 1 mln zł. Po ostatniej nieudanej emisji kolejna jest raczej sensu bo zjedzą ją koszty.

Tak bart,słyszałem o bankach ale dług trzeba oddać z odsetkami.Dlatego też napisałem o branżowym.Miałoby to ręce i nogi.Wpuścić kogoś ze światowej czołówki za parę mln zł.Tej spółce brakuje "złotej śrubki" i zarząd jej nie znajdzie mimo powiedzmy dobrych chęci.Tu musi (powinien) wejść ktoś ze swoim know how.
    No zobaczymy, jeśli to byłaby np. emisja prywatna dla konkretnego inwestora jak na The Dust to nawet nie byłaby zła wiadomość.
    Dnia 2020-01-28 o godz. 08:39 ~bart napisał(a):
    > No zobaczymy, jeśli to byłaby np. emisja prywatna dla konkretnego inwestora jak na The Dust to nawet nie byłaby zła wiadomość.

No więc właśnie.
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    puścili w rynek (lub jakiemuś inwestorowi )35 tys akcji mają jeszcze do dyspozycji 55 tys jeśli będą potrzebowali "drobnych"
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Tobi [185.192.243.*]
    Ile wpłynęło z tego zł do firmy ?
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Tobi [185.192.243.*]
    Bankier.pl
    FORUM

TBULL
    Notowania spółki
    2020-01-28 10:21:27ZMIANA
    1,57%KURS
    16,20 zł
    TREND - okiem gracza i okiem inwestoraghost-man2020-01-27 21:37IP 46.171.121.*
    trend spadkowy Autor: ~kris [84.205.26.*] 2020-01-25 07:19w najlepsze, podobne rozmowy o wzrostach były w trakcie odbicia na wyższych poziomachjuż myślałem że kolega sie wykruszył całkowicie - dawno nie widziałem :) teraz zwróciłem uwagę na nik znajomy ..podchodząc do tematu technicznie rzekłbym ORTODOKSYJNIE : (poprzednio wyraziłem własne zdanie bardziej gracza niż inwestora ) https://i.imgur.com/GfhOyM4.pngtrend spadkowy to coraz niższe szczyty i coraz niższe dołki czyli TBL w ujęciu tygodniowym jest nadal w trendzie spadkowym i można będzie nieśmiało powiedzieć o jego zmianie po przebiciu jak widać na rysunku 37,90 i niestety do tego momentu żaden poważny inwestor długoterminowy (za takiego uważam kogoś kto inwestuje w oparciu o interwał co najmniej tygodniowy) nie powinien tykać tego waloru bo jak stare przysłowie mówi - trend is your friend i dlatego uśrednianie w dół jest największym błędem jaki może zrobić inwestor długoterminowy ponieważ gra przeciwko trendowi czyli mówiąc wprost - KOPIE SIĘ Z KONIEM Zerknijmy na interwał dzienny, również okiem inwestora twardo trzymającego sie reguł : https://i.imgur.com/IliSiS0.pngno i ..... no i kupa ..to samo mamy ostatni szczyt wybity wąsem na 19,30 zł a obecny 18,70 czyli tak jak nazwijmy go (może sie nie obrazi) Inwestor Kris napisał jesteśmy w trendzie spadkowym i niestety ma 100% racji przy spojrzeniu inwestora .. ja jako gracz przymrużyłem oko na ten nieszczęsny wąs ..:) :) I po raz kolejny aby wyjaśnić co oznacza gra metodą naszego MISZCZA ( myślę ze starzy bywalcy będą wiedzieli któż to taki) :) :) UŚREDNIANIE W DÓŁ PRZEZ INWESTORA - PRZYKŁAD HIPOTETYCZNY :Kupiłem akcje spółki TBL 1000 szt po 30 zł = 30 000 zł nietrafiony zakup kurs leci w dół - 3% ... - 5 % ... - 10 % (strata - 3 000 zł)CIĄĆ STRATĘ ?? NIE - czekam ..kurs leci dalej - 15 % ..... - 20 % (strata - 6 000 zł) przy kursie 24 zł odbiciewpadam na genialny pomysł !!!dokupię połowę tego co miałem i będę miał niższą średnią - "super pomysł nie ???"dokupuje 500 szt po 25 zł po odbiciu mam więc 1500 szt ze średnią 28,33 strata aktualna - 5 000 zł .. było - 6 koła mam znacznie więcej akcji mniejsza strata szybciej odrobię - super !!! ..:) :)ale co to ..?? kurs znowu leci w dół .. opada na 21 zł strata aktualna - 11 000 zł kurcze było maksymalnie 6 koła teraz jest 11 koła prawie podwoiłem stratę - nie tak miało być .. odbija SUPER leci na 22 zł mam znowu genialny pomysł dokupię połowę tego co miałem i będę miał niższą średnią - "super pomysł nie ???"dokupuje 750 szt po 22 zł po odbiciu mam więc 2250 szt ze średnią 26,22 zł strata aktualna - 9 500 zł było - 11 koła mam znacznie więcej akcji mniejsza strata szybciej odrobię - super !!!..:) :)ale co to ..?? kurs znowu leci w dół .. opada na 19 zł spoko to tylko - 13,5 % niewiele ale ..ale ..MOJA OBECNA STRATA TO 16 250 złzainwestowałem 30 000 zł niestety nie trafiony zakup bywa ..byłem stratny 10 % czyli 3 tys zł no iiiii .. CIĄĆ STRATĘ ?? NIEjestem stratny ponad 16 tys zł przez "genialny sposób gry" - uśrednianie w dół bez tego "super pomysłu" trzymając akcjestrata byłaby - 11 000 zł i 29 000 w portfelu na grę na tej lub innej spółceno ale ja jestem LESZCZ i to sa jakieś kompletne bzdury :)
    Na pewno Bart się nie obrazi bo chyba o nim Ghost piszesz a swoją drogą brakuje już tak wiernych inwestorów na GPW
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    NIE .. to na pewno nie jest Bart ..:) :)
    Chodzi o Japana. Ale ja też sporo uśredniłem w dół, mimo wszystko wierze w spółke i widzę poprawę fundamentów i perspektyw. Oczywiście to tylko moje zdanie, jak ktoś uważa że to gniot to niech po prostu opuści to forum po co tu siedzieć miesiącami i to pisać skoro spółka nie jest godna zainteresowania, nie rozumiem.
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Duch [188.147.100.*]
    Ale Ty z tego co pamiętam również sprzedawałeś to co dobierałeś, czyli grałeś trzymając swój pakiet MISZCZ tylko chwalił się średnią od 34 zł obrażając wszystkich na forum w odróżnieniu od Twoich merytorycznych wpisów
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Dandi [195.242.64.*]
    Tak jak Amber Gold się obiera tu inwestorów z kapitału na ponadprzeciętne zyski!
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-01-28 o godz. 12:03 ~Dandi napisał(a):
    > Tak jak Amber Gold się obiera tu inwestorów z kapitału na ponadprzeciętne zyski!

pokaz mi spółkę na której sie nie "obiera" drobnych inwestorów ..
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: rotawirus [37.47.11.*]
    Dnia 2020-01-28 o godz. 09:01 ghost-man napisał(a):
    > puścili w rynek (lub jakiemuś inwestorowi )35 tys akcji mają jeszcze do dyspozycji 55 tys jeśli będą potrzebowali "drobnych"

Czasami się zastanawiam skąd Ty się urwałeś?Pojęcia o giełdzie to Ty chłopaku nie masz.
    Sprzedali swoje prywatne akcje i chyba nie sadzisz,że ze swoich prywatnych pieniędzy będą finansować działalność spółki?
    Muszą zrobić emisję,żeby gotówka wpłynęła do spółki ,a nie na ich prywatne konta.To nie stoisko z pietruszką na targu.
    Druga sprawa to to,że tu potrzebny jest branżowy bo samą gotówkę to przepalą jak zwykle.Potrzebne jest know how,nowa jakośc,ktoś kto wie i potrafi.Myśl ghost,myśl.
    Dnia 2020-01-28 o godz. 23:12 rotawirus napisał(a):
    > Dnia 2020-01-28 o godz. 09:01 ghost-man napisał(a):
    > > puścili w rynek (lub jakiemuś inwestorowi )35 tys akcji mają jeszcze do dyspozycji 55 tys jeśli będą potrzebowali "drobnych"
    >
    > Czasami się zastanawiam skąd Ty się urwałeś?Pojęcia o giełdzie to Ty chłopaku nie masz.
    > Sprzedali swoje prywatne akcje i chyba nie sadzisz,że ze swoich prywatnych pieniędzy będą finansować działalność spółki?

DZIWNYM TRAFEM JUŻ RAZ TAK ZROBILI
    zwłaszcza że to ich spółka ...

Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~bart [91.206.96.*] 2020-01-28 07:56
    a słyszałeś o bankach? Jakby potrzebowali pieniędzy to nie mieliby problemu żeby 1-2 mln dostać od ręki bo warunki ku temu mają bardzo dobre. Są jeszcze obligacje, a jeśli dobrze pamiętam to 2-3 lata temu osoby powiązane z zarzadem pożyczyli spółce w ten sposób 1 mln zł. Po ostatniej nieudanej emisji kolejna jest raczej sensu bo zjedzą ją koszty.
    Dnia 2020-01-28 o godz. 23:12 rotawirus napisał(a):
    > Dnia 2020-01-28 o godz. 09:01 ghost-man napisał(a):
    > > puścili w rynek (lub jakiemuś inwestorowi )35 tys akcji mają jeszcze do dyspozycji 55 tys jeśli będą potrzebowali "drobnych"
    >
    > Czasami się zastanawiam skąd Ty się urwałeś?Pojęcia o giełdzie to Ty chłopaku nie masz.

a po pierwsze - nie obrażaj mnie bo ja tego nie robię wobec Ciebie ..

ogłoszenie obecnie nowej emisji byłoby ich całkowita kompromitacją skoro pod koniec roku w wywiadach wyraźnie mówili że nie biorą tego pod uwagę ...
    co innego obligacje czyli to co robi duża większość spółek giełdowych tu bym się nie zdziwił ...

• Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~rambo [5.173.57.*]
    To najsensowniejsza spółka w całym gaimingu, nie przypdkiem to kupiłem a po długich analizach może mogłem dac te 11,30, 50 bardziej realne, dałem powyżej i i okolicy 12 cieszę się czekam cierpliwie jak na pozostałych typach... nie powiem na ile ale 100 zł to min ;)

• Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: rotawirus [37.47.43.*]
    Dnia 2020-01-28 o godz. 23:37 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-01-28 o godz. 23:12 rotawirus napisał(a):
    > > Dnia 2020-01-28 o godz. 09:01 ghost-man napisał(a):
    > > > puścili w rynek (lub jakiemuś inwestorowi )35 tys akcji mają jeszcze do dyspozycji 55 tys jeśli będą potrzebowali "drobnych"
    > >
    > > Czasami się zastanawiam skąd Ty się urwałeś?Pojęcia o giełdzie to Ty chłopaku nie masz.
    >
    > a po pierwsze - nie obrażaj mnie bo ja tego nie robię wobec Ciebie ..
    >
    > ogłoszenie obecnie nowej emisji byłoby ich całkowita kompromitacją skoro pod koniec roku w wywiadach wyraźnie mówili że nie biorą tego pod uwagę ...
    > co innego obligacje czyli to co robi duża większość spółek giełdowych tu bym się nie zdziwił ...
    >

Jak ja bym słuchał co mówią zarządy spółek giełdowych w wywiadach ..........

Nie masz powodu sie obrażać.Jeśli chcesz być już tak aktywny na forum i lansować się na przewodnika to zgłębiaj wiedzę.Jak do tej pory to lecisz na gotowcach ,a w niektórych przypadkach nie rozumiesz tego co piszesz.Człowiek,który jest lata na giełdzie siłą rzeczy jest oczytany,ma podstawową wiedzę o rynku finansowym.Ty tych podstaw nie masz.Nie rozumiesz co to jest TFI,wydaje Ci się ,że jeśli ktoś zarządza grupą TFI to jest to jego cytat- "majatek" itd,itd.Osobiście nic do Ciebie nie mam,taka już młodzież nam rosnie,takie czasy...........
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Japan [37.47.242.*]
    Najlepsze ze amator siedzi na tym forum świątek piatek i niedziela od rana do nocy.Poubierał ludzi na te swoje screeny za dwie dyszki i udaje uczonego hahauuuuubuhahaaaaa
    Ciekawe ile mu placa za to naganianie??????????
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: rotawirus [37.47.42.*]
    Dnia 2020-01-29 o godz. 07:11 ~Japan napisał(a):
    > Najlepsze ze amator siedzi na tym forum świątek piatek i niedziela od rana do nocy.Poubierał ludzi na te swoje screeny za dwie dyszki i udaje uczonego hahauuuuubuhahaaaaa
    > > Ciekawe ile mu placa za to naganianie??????????

Wojna hybrydowa wkroczyła na forum bankiera :-)
  • Re: Bart z kim Ty uzgadniałeś te wzrosty? Autor: ~Dandi [31.0.44.*]
    O co spór?! Przecież Zwoliński i Fijałkowski od 3 lat się kompromitują.
[x]
TBULL 1,01% 4,00 2025-09-26 11:19:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.