• Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.205.*]
    Trochę forum przycichło :)

• Re: Cisza Autor: ~groźny_kamilek [188.47.108.*]
    Inwestorzy o tygodniowym horyzoncie inwestycyjnym opuszczają nas, oddając swoje pakiety po 150 akcji.
  • Re: Cisza Autor: ~Axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-01-21 o godz. 14:37 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Inwestorzy o tygodniowym horyzoncie inwestycyjnym opuszczają nas, oddając swoje pakiety po 150 akcji.

A jeszcze wczoraj spekuła pisała "spółka warta 40-80pln:)))

Brać po 22,4:)))
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.205.*]
    kupują jak rośnie sprzedają jak spada
    drogo po 22 to tanio będzie po 25
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.205.*]
    cała korekta na małym obrocie
    połowa wczorajszej świecy

Jeszcze jakby ta świeca na koniec zabieliła się, to byłoby pięknie. Ale i tak układ świec o pozytywnym wydźwięku. Jeżeli po drodze nic się nieprzewidzianego na rynkach nie wydarzy, to w piątek powinniśmy mieć nowe tegoroczne maksima.
  • Re: Cisza Autor: ~Piotr [5.173.168.*]
    Potrzeba teraz trochę ciszy i spokoju a za chwilę będą nowe maksima bo przy kursie 35-40 zł dywidenda będzie ok.12 procent
    Taka płynność, że o 16:43 ktoś tysiącem akcji spuścił kurs z - 3 na - 7%.
  • Re: Cisza Autor: ~akcjonariusz [79.255.41.*]
    krzysiu i ekipa.... ale wy naiwni jestescie i do tego naganiacie uważając, ze tacy merytoryczni jesteście ...krzycząc tu i tam jaki to cudowny, zapomniany papier.
    Tym samy niczym nie różnicie sie od typka co pisze, ze kto tego nie kupił to zycie przegrał....
    tyle ze wam wolno bo siedzicie tu rok lub wiecej.. trchę pokory! i szacunku nawet do tych co 150 akcji kupili rekiny gpw!
    poproszę hipokryci!
  • Re: Cisza Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Jutro mogą być duże spadki.
  • Re: Cisza Autor: ~majk [83.20.245.*]
    mnie nie interesuje kto ile ma akcji, za to strasznie bawi, że nagle w ciągu tygodnia ładują się wszyscy na raz rysując na wykresie pionowe kreski i myśląc, że to OZE...
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [95.160.148.*]
    dokładnie majk :)
  • Re: Cisza Autor: ~dobcio [46.114.7.*]
    Ładują się, bo spółka niedoszacowana z potencjałem na wzrosty i wysoką dywidendą. Wycena patrząc na inne spółki powinna wynosic koło 50 zł za akcję. Jednak rynek rządzi się swoimi prawami więc również i wycena akcji może spaść, lecz to raczej mało prawdopodobny a nawet jeśli to i tak utracony kapitał odzyska się za pomocą dywidendy.
    Nie mam szacunku do takich akcjonariuszy, bo pchają się w papiery nie mając pojęcia o przedmiocie działalności spółki. Niestety dopuszcza ich do obrotu obecny system giełdy. Z nostalgią wspominam czasy, kiedy po fixingu transakcje odbywały się pakietami. Musiałeś mieć określoną liczbę akcji danego papieru i dopiero wtedy była szansa uczestniczenia w notowaniach na żywo. To eliminowało sytuacje, że ktoś z kapitałem tysiąca złotych zmieniał wycenę spółki o kilka procent.
  • Re: Cisza Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-01-23 o godz. 09:40 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Nie mam szacunku do takich akcjonariuszy, bo pchają się w papiery nie mając pojęcia o przedmiocie działalności spółki. Niestety dopuszcza ich do obrotu obecny system giełdy. Z nostalgią wspominam czasy, kiedy po fixingu transakcje odbywały się pakietami. Musiałeś mieć określoną liczbę akcji danego papieru i dopiero wtedy była szansa uczestniczenia w notowaniach na żywo. To eliminowało sytuacje, że ktoś z kapitałem tysiąca złotych zmieniał wycenę spółki o kilka procent.

Taka sytuacja miała miejsce(dogrywki) w 1993rWyglądaże jesteś "starym " wyjadaczem:))
    Powiem tak. Swoje zdążyłem stracić, zanim zmądrzałem. Na szczęście te lata poświęciłem na edukację i zupełnie inaczej podchodzę do inwestowania. Ale dobrze mnie rozgryzłeś, w moim PESEL pierwsza cyfra to "7". :-)

Dnia 2020-01-23 o godz. 11:13 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Powiem tak. Swoje zdążyłem stracić, zanim zmądrzałem. Na szczęście te lata poświęciłem na edukację i zupełnie inaczej podchodzę do inwestowania. Ale dobrze mnie rozgryzłeś, w moim PESEL pierwsza cyfra to "7". :-)
    >

No to jesteś młodzieniaszkiem(wiekowo)/Moja cyfra w peselu to "5" i jestem na GPW od 1990r/Pozdrawiam weterana:))
    Miło mi spotkać inwestora z konkretnym stażem :-)
    Moje pierwsze zakupione akcje to spółka ZASADA. Nie pamiętam dokładnie, ale to był chyba rok 1997 albo 1998.
    W dalszej rodzinie mam kogoś, kto był szczęśliwym posiadaczem akcji Banku Śląskiego i miał już rachunek w momencie, kiedy przebiły 6 milionów złotych. Jak jesteś na giełdzie od 1990 to wiesz, na czym polegał ten pierwszy przekręt na GPW ;-)
    Pozdrawiam serdecznie.

Wiem/Rynek nie mógł sprzedawać(mógł kupować) akcje banku śląskiego/Sprzedawali pracownicy banku i prezes/Ja kupowałem pierwsze 5spółek.
  • Re: Cisza Autor: ~fun [37.47.37.*]
    Dnia 2020-01-23 o godz. 11:13 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Powiem tak. Swoje zdążyłem stracić, zanim zmądrzałem. Na szczęście te lata poświęciłem na edukację i zupełnie inaczej podchodzę do inwestowania. Ale dobrze mnie rozgryzłeś, w moim PESEL pierwsza cyfra to "7". :-)
    >

Tak sobie czytam ,i powinienem zazdrościć tej 7 ki w peselu.:) Jak już zdążyłeś zbankrutować na GPW lob coś podobnego ,to zyski pewne, albo lekcja nieodrobiona. Tutaj bezpieczna przystań.
  • Re: Cisza Autor: ~Alek [5.173.168.*]
    Zawsze tak jest ale spółka jest w trendzie wzrostowym i niedoinwestowana zobacz c/z i technicznie dzisiaj miały być spadki za chwilę ruszy w górę do 35-40 zł przy tych wynikach i dywidendach teraz i na przyszłe lata
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.225.*]
    Ciekawe czy ktoś z nowych akcjonariusz zdaje sobie sprawę z zagrożeń jakie istnieją na tej spółce. czy wiedzą o planach rządu litwy, o roku 2025 itd
  • Re: Cisza Autor: ~dobcio [46.114.5.*]
    A czy Pan Krzysiek wie, że energia wiatrowa ma odpowiadać za 55% produkcji energi do 2030 na Litwie a do 2050 za 65%?
    Nawet brak dopłat ze strony rządu Litwy do wiatraków, które wcale nie są tak wysokie nie zaburzą sytuacji spółki przy takim popycie.
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.192.*]
    :)
  • Re: Cisza Autor: ~Krzysiek [37.47.192.*]
    najlepsze byłoby teraz zrobienie długiej nudnej konsolidacji - do kwietnia
  • Re: Cisza Autor: ~dobcio [46.114.5.*]
    Konsolidacja do końca lutego, bo wtedy wyniki. Tak powinno być bez spekulantów :) Po wynikach i tak będzie wzrost o jakieś 20-30%. Wyniki już po 3 kwartałach są lepsze niż po całym poprzednim roku.
  • Re: Cisza Autor: ~zubrzyk100 [88.156.142.*]
    korekta :-) jestetm tu ale nie mam czasu! zalatany jestem! a tu spokoj!
    Dnia 2020-01-23 o godz. 02:00 ~zubrzyk100 napisał(a):
    > korekta :-) jestetm tu ale nie mam czasu! zalatany jestem! a tu spokoj

Spokój?NIE ,CISZA!I OK , ma być CISZA:))

• Re: Cisza Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    Na wykresie nagrobek doji. Jutrzejsza biała świeca potwierdzi zakończenie korekty. Czarna świeca wydłuży nam korektę o kilka sesji.
  • Re: Cisza Autor: ~Roger [5.173.169.*]
    No właśnie jutro dzień klucz.
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.