Myślałem że tych nieodpowiedzialnych głąbów nie ma na pokładzie a jednak są. Przy nich to jeszcze latami nie urośnie szczególnie że teraz wielcy zarządzający siedzą już po progiem.
No to upłynnią to spokojnie w miesiąc przy obrotach i pójdziemy w górę. Kwestia czasu. :) Dodatkowo zgramy się z dobrymi raportami za 2019 i będzie hulało
biolik ja też myślałem że w pakietówkach to sprzedali - masakra . obawiam się , że teraz popyt zdechnie całkowicie i 50 gr się nie obroni . efekt stycznia minie , świat na szczycie choć podstaw do tego nie ma ,więc korekta lada moment . co to oznacza dla libetu nie musze pisać . powodzenia
Dokładnie. Wszystko rośnie a Libet słaby w hossie to wiemy jaki będzie w bessie. Szkoda zysków i szansy wynikającej z fundamentów i AT. Mnie się wydaje ze 50 gr się obroni bo TFI nie będzie tam walić. Za to zdusi każdy wzrost przy 60 gr. A skoro w tyle sesji br. oddali ledwo 100k sztuk to wiemy o czym piszemy.
zbyt dużo jest przykładów na to , że dla funduszy barier nie ma i jak bedą chciały to 10 gr zobaczymy . Sporo bedzie zależało od sytuacji na świecie , a czeka nas brexit i nadchodząca korekta w usa . Wprawdzie giełdy w stanach nigdy w roku wyborczym nie spadały , ale mamy tam pion , a wiesz jak jest pion w góre pion w dół . Zastanawiam się czemu w pakiecie tfi tego nie sprzeda , przecież chętni na pakietówki po 60gr podprogowo są . Przydałoby sie takie info . Powodzenia
Cena już poniżej 55 gr ... albo sypie fundusz ( i może spokojnie kurs uwalić na 50 gr czy niżej) albo reszta (wiedząc, że fundusz wywali po 50 gr sprzedaje aby odkupić taniej.
Dotychczas fund wywalał wszystko po 55 gr ... zobaczymy czy zejdą z ceny.
Dnia 2020-01-21 o godz. 10:23 ~Bioliq napisał(a): > Problem w tym ze poki fund nie odda ostatniej sztuki to nie urośnie. A stan ten może trwać jeszcze i rok.
Funduszowi zostało 2,4 mln akcji średnie dzienne obroty 75 tys akcji.
Czyli musi się przemielić 5 mln akcji aby było wiadomo, że fundusz już wywalił
Żadne przegięcie. Kiedyś TFI w akcjonariacie to był raj. Teraz to zmora. Nawet jak nie poleci poniżej 50 gr to długo będzie szlo w kierunku pd-wsch a inne okazje będą uciekać. Każdy wzrost będzie gaszony. Z resztą obawiam się że to nie jest problem jednego TFI. Zapominam o tej zamrażalce.