• NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁDOWYCH W 2019 ROK Autor: ~literat [51.174.81.*]
  • NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁDOWYCH W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [83.31.226.*]
    To teraz warto się cofnąć do postów sprzed roku, dwóch, gdy wklejalem artykuły o rekordowym poziomie sprzedaży kredytów hipotecznych i napotykałem wielu antagonistów zarzucajacych mi że wklejam bzdury i że idzie Armageddon na rynku mieszkaniowym... Juz mi się nawet nie chce tego szukać
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2020-01-19 o godz. 11:45 ~Gallileo napisał(a):
    > To teraz warto się cofnąć do postów sprzed roku, dwóch, gdy wklejalem artykuły o rekordowym poziomie sprzedaży kredytów hipotecznych i napotykałem wielu antagonistów zarzucajacych mi że wklejam bzdury i że idzie Armageddon na rynku mieszkaniowym... Juz mi się nawet nie chce tego szukać

przepraszam że się ośmielam wypowiedzieć :

CO MA PIERNIK DO WIKANY

z cytatu z literat -ury

co ma piernik do wiatraka,
    związek frazeologiczny:
    PRZEKONANIE O BRAKU JAKIEGOKOLWIEK ZWIĄZKU MIĘDZY DWOMA RZECZAMI / SPRAWAMI
    On był tam a ja tu , ale co ma piernik do wiatraka… (= co to ma do rzeczy)

dwie rzeczy które do siebie nie pasują
    pytamy: co ma on do niego?
    w czym są podobne ?
    lub tożsame ?

jak ??????????????? się to ma do wyceny akcji wikany

ŻE DEWELOPERZY MAJĄ SIĘ NADSPODZIEWANIE DOBRZE
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁDOWYCH W 2019 Autor: ~Laszka [5.173.250.*]
    Ja dalej uważam, że przyjdą słabe czasy na rynku mieszkaniowym. I dalej w tym temacie będę Twoim antagonistom. Nie musisz odkopywać, powtórzę się chętnie.

Dalej uważam, że inflacja rośnie pomimo oficjalnych danych i że nie da się utrzymywać tanich kredytów.

Zresztą we Wrocławiu dochodzi juz do absurdów, o których wspominałem. Jednym z nich jest to, że różnica w cenie wynajmu wielkiej płyty a nowego mieszkania to około 20%.

Co śmieszne, cala masa mieszkań stoi pusta, jak mieszkałem w wielkiej płycie to na piętrze bylismy jedynymi mieszkańcami.

Jak szukałem rok temu dla siebie kawalerki to w jednym budynku umówiłem 5 wizyt, właściciele się skarżyli ze nie nikt nie chce mimo obniżek.

Do tego ryzyka, niz demograficzny, odpływ ukrainy, ingerencja państwowa w odmrożenie rynku wtórnego...

I ja nie mówię nic złego o Wikanie, bo sam uważam ją za spółkę wartą więcej. Teraz będę prześwietlać ECHO bo zainteresowały mnie ich nowe inwestycje, segment nie jest dla mnie stracony.

Jednak trzeba mieć świadomość, że ryzyko kryzysu na rynku jednak jest.
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW Autor: ~zaxy [31.182.174.*]
    "Faktem, który z jednej strony stanowi sporą niespodziankę, z drugiej jest bardzo optymistycznym sygnałem, jest wyjście na plus danych za cały rok 2019 w stosunku do roku 2018. Wszelkie możliwe znaki i prognozy wskazywały raczej na umiarkowany, kilkuprocentowy spadek rocznej kontraktacji zarówno na całym mieszkaniowym rynku pierwotnym, jak i na jego zasadniczym fragmencie grupującym deweloperów giełdowych."

• Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2020-01-19 o godz. 10:53 ~literat napisał(a):
    >link

przepraszam że się ośmielam wypowiedzieć :

CO MA PIERNIK DO WIKANY

z cytatu z literat -ury

co ma piernik do wiatraka,
    związek frazeologiczny:
    PRZEKONANIE O BRAKU JAKIEGOKOLWIEK ZWIĄZKU MIĘDZY DWOMA RZECZAMI / SPRAWAMI
    On był tam a ja tu , ale co ma piernik do wiatraka… (= co to ma do rzeczy)

dwie rzeczy które do siebie nie pasują
    pytamy: co ma on do niego?
    w czym są podobne ?
    lub tożsame ?

jak ??????????????? się to ma do wyceny akcji wikany

ŻE DEWELOPERZY MAJĄ SIĘ NADSPODZIEWANIE DOBRZE
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [83.31.226.*]
    No ja tu widzę co najmniej dwa związki:
    - Wikana to deweloper
    - Wikana w 2019 też miała się nadspodziewanie (co dla niektórych) dobrze*

* nie mylić z kursem

Przypominam ze w 2019 sprzedali najwięcej mieszkan od 2012 roku i dwa i pół raza wiecej niz w najgorszym 2013

i

to wszystko

i

nic poza tym

niestety
    No ja tu widzę co najmniej dwa związki:
    - Wikana to deweloper
    - Wikana w 2019 też miała się nadspodziewanie (co dla niektórych) dobrze*

* nie mylić z kursem

Przypominam ze w 2019 sprzedali najwięcej mieszkan od 2012 roku i dwa i pół raza wiecej niz w najgorszym 2013

i

tym powinniśmy się zadowolić ?
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [83.31.226.*]
    Oczywiście że nie, sam pisałem że czuje niedosyt że nie przekroczyli 300, a z naszej perspektywy ważniejszy jest kurs niż sama sprzedaz, ale to też nie jest powód by tego nie widzieć, nie doceniac i na złość wykluczac Wikanie z grona spółek które osiągnęły NADSPODZIEWANE DOBRE WYNIKI SPRZEDAZY. Z czasem znajdzie to odzwierciedlenie także w kursie. Wierzę to od conajmniej kilku lat i konsekwentnie się tego trzymam.
    I nie cieszyć się że branża wbrew zapowiedziom niektórych "ekspertów" nadal ma się dobrze
    Dnia 2020-01-19 o godz. 18:05 ~Gallileo napisał(a):
    > I nie cieszyć się że branża wbrew zapowiedziom niektórych "ekspertów" nadal ma się dobrze

?
    No jakoś trudno się nam dogadac. Po prostu nie rozumiem dlaczego w jakimś sensie deprecjonujesz ten artykuł a przynajmniej takie odniosłem wrażenie. No ale może błędne. Nieważne.
    Dnia 2020-01-19 o godz. 18:01 ~Gallileo napisał(a):
    > Oczywiście że nie, sam pisałem że czuje niedosyt że nie przekroczyli 300, a z naszej perspektywy ważniejszy jest kurs niż sama sprzedaz, ale to też nie jest powód by tego nie widzieć, nie doceniac i na złość wykluczac Wikanie z grona spółek które osiągnęły NADSPODZIEWANE DOBRE WYNIKI SPRZEDAZY. Z czasem znajdzie to odzwierciedlenie także w kursie. Wierzę to od conajmniej kilku lat i konsekwentnie się tego trzymam.

?

?

?
    dlatego że deweloperów jest milionpięćsetdwadziewięćset

Znaleźliśmy 6 198 deweloperów z całej Polski
    Aktualnie nasi deweloperzy w Polsce realizują 1 847 inwestycji

https://rynekpierwotny.pl/deweloperzy/

https://nowawarszawa.pl/top-10-firm-deweloperskich-kto-sprzedal-najwiecej-mieszkan-w-2017-roku/
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sprzedaz-lokali-przez-deweloperow-w-IV-kwartale-2018-roku-7636368.html
    https://www.otodom.pl/firmy/deweloperzy/
    https://targimieszkaniowe.net/deweloperzy/

myślę że nie powinno być trudno ogarnąć co mam na myśli

że tylu deweloperów się ma nadspodziewanie dobrze

i

co to wszystko ma do wikany

i akcjonariuszy wikany

oprócz tego że:

Z czasem znajdzie to odzwierciedlenie także w kursie. ("Wierzę") to od co najmniej kilku lat i konsekwentnie się tego trzymam.

KIEDY ?????????????????

ILE JESZCZE należy czekać ?

przy opinii :

NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁDOWYCH W 2019 ROKU

Czy Ty zadałeś sobie chociaż odrobinę trudu, zajrzałeś do artykułu i przeczytałeś cokolwiek choćby po łebkach? Już w jednym z pierwszych zdań jest napisane, że analiza dotyczy 18 deweloperów notowanych na GPW, w tym Wikany

link

Czy Ty zadałeś sobie chociaż odrobinę trudu, zajrzałeś do artykułu i przeczytałeś cokolwiek choćby po łebkach? Już w jednym z pierwszych zdań jest napisane, że analiza dotyczy 18 deweloperów notowanych na GPW, w tym Wikany

wikana na rynku deweloperskim i nieruchomości to jest kropla w oceanie i pyłek na pustyni

Dziennik Polski 24Dom 
    Rekordowy rok deweloperów. Oddali do użytku ponad 111,5 tys. mieszkań
    Grzegorz Skowron23 stycznia 2019

link
    Lukasz Gdak
    Ponad 111,5 tys. mieszkań oddali do użytkowania deweloperzy w ubiegłym roku. - To historyczny rekord i być może symboliczny koniec okresu boomu mieszkaniowego, na co wskazuje coraz więcej czynników - ocenia Marcin Krasoń z Home Brokera.
    Jak wynika z najnowszych danych Głównego Urzędu Statystycznego, w 2018 roku oddano do użytkowania 184,8 tys. lokali mieszkalnych, z czego 111,5 tys. z nich zostało wybudowanych na sprzedaż lub wynajem, a więc głównie przez deweloperów.
    To wprawdzie rekord, ale w porównaniu do 2017 roku deweloperzy odnotowali zaledwie 6-proc. wzrost. - To zastanawiająco niewiele, bo liczba rozpoczynanych budów i pozwoleń na budowę uzyskiwanych przez deweloperów cały czas dwucyfrowo rośnie - zauważa Marcin Krasoń z Home Brokera. - Najprawdopodobniej jest to związane z pojawiającymi się opóźnieniami w realizacji inwestycji. Nie jest to zjawisko nagminne, ale w związku z kłopotami z wykonawcami i wysokimi cenami materiałów, na budowach pojawiają się przestoje i pierwsze opóźnienia - tłumaczy.
    Liczba budów rozpoczynanych przez deweloperów cały czas rośnie. W ostatnich 12 miesiącach było to 137 646 mieszkań, o 30,6 proc. więcej niż rok wcześniej. - Jest to jednak statystyka zaburzona przez zmianę sposobu liczenia przez GUS #- zastrzega analityk Home Brokera. Część lokali budowanych przez inwestorów indywidualnych jest od razu sprzedawana, dotąd były one klasyfikowane jako „budownictwo indywidualne”, a od stycznia uwzględniane są w kategorii „na sprzedaż i wynajem”, w związku z czym wartości te niejako automatycznie są od początku roku wyższe. Z szacunków Home Brokera wynika, że odsetek tych „przetransferowanych” w statystykach lokali wynosi nie więcej niż 10 proc., czyli liczba rozpoczętych budów rośnie o 15-20 proc. rok do roku.
    Ale spada sprzedaż nieruchomości oferowanych przez firmy deweloperskie. Czwarty kwartał 2018 roku był o ponad 26 proc. słabszy od analogicznego okresu 2017, a cały rok 2018 - o prawie 13 proc. słabszy.
    - Znaczny spadek sprzedaży potwierdza, że zbliża się koniec boomu na rynku. Dodajmy do tego prognozę Związku Banków Polskich, zgodnie z którą sprzedaż kredytów hipotecznych w roku 2019 spadnie do 45-50 miliardów złotych (w 2018 roku było to 53-54 miliardy) i wygląda na to, że koniec boomu mieszkaniowego jest coraz bliżej - twierdzi Marcin Krasoń.

ja mogę być patriotą jeżeli chodzi o naszą ukochaną RZECZPOSPOLITĄ

w przypadku inwestycji w akcje wikany oczekuję słusznego zwrotu zainwestowanego kapitału plus

sama radość z :
    "I nie cieszyć się że branża wbrew zapowiedziom niektórych "ekspertów" nadal ma się dobrze"

mi nie wystarcza

Oczywiście że nie, sam pisałem że czuje niedosyt że nie przekroczyli 300, a z naszej perspektywy ważniejszy jest kurs niż sama sprzedaz, ale to też nie jest powód by tego nie widzieć, nie doceniac i na złość wykluczac Wikanie z grona spółek które osiągnęły NADSPODZIEWANE DOBRE WYNIKI SPRZEDAZY. Z czasem znajdzie to odzwierciedlenie także w kursie. Wierzę to od conajmniej kilku lat i konsekwentnie się tego trzymam.

a kto dostrzeże i doceni mój wkład finansowy i moje oczekiwania po latach abym osiągnął zysk

wikana na złość nam sama się wyklucza

to też nie jest powód by tego nie widzieć że akcjonariusze czegoś oczekują

TO BYŁOBY NA TYLE
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~literat [51.174.81.*]
    Ciężko się słucha tych wypocin tego pana. Zacieram ręce, aby stowarzyszenie dogadało się i sprzedało swój pakiet a ten niepoważny inwestor został puszczony w skarpetkach. Teoretycznie gdyby stowarzyszenie sprzedało 5 procent po ustalonej cenie to przy tej płynności wpuszczenie 80617 tys pozostałych akcji w rynek spowoduje spadek poniżej złotówki.
    jeżeli już to czyta nie słucha
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~literat [5.173.40.*]
    Czytam te banialuki na głos bo po prostu nie jestem pewien czy mnie oczy nie mylą :) Ktoś najpierw pisze, że spółka jest warta krocie a potem znów że to gniot że słabymi wynikami . Nie rozumiem tego.
    Dnia 2020-01-20 o godz. 09:25 ~literat napisał(a):
    > Czytam te banialuki na głos bo po prostu nie jestem pewien czy mnie oczy nie mylą :) Ktoś najpierw pisze, że spółka jest warta krocie a potem znów że to gniot że słabymi wynikami . Nie rozumiem tego.

też zauważyłem że masz problem z rozumowaniem
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    hmm jeśli miałeś ogromną ilosc Wikany i sprzedawales to nie dziw się tez ze to tak spadlo
    Dnia 2020-01-20 o godz. 09:51 ~Gallileo napisał(a):
    > hmm jeśli miałeś ogromną ilosc Wikany i sprzedawales to nie dziw się tez ze to tak spadlo

ponieważ nie było chętnych kupić drożej ( sprzedaży dokonałem przed scaleniem )
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [193.118.225.*]
    W takim razie dlaczego ja (jeśli nie byłoby chętnych kupic drożej) miałbym mieć wyrzuty sumienia, żeby sprzedać po 2,80 skoro mnie taka cena urządza?
    Dnia 2020-01-20 o godz. 10:11 ~Gallileo napisał(a):
    > W takim razie dlaczego ja (jeśli nie byłoby chętnych kupic drożej) miałbym mieć wyrzuty sumienia, żeby sprzedać po 2,80 skoro mnie taka cena urządza?

nie miej wyrzutów i sprzedaj

na to co robi ktoś inny rzadko ma wpływ

ja sprzedałem wtedy aby tym kapitałem obracać na innych spółkach

przeczuwając draństwo B.

Przypominam gdybym się na forum nie włączał w pisaninę sam byś pisał , jeżeli Twoje wpisy znikną będzie to oznaczało że sprzedałeś wszystkie akcje wikany , na tej spółce zapanowało "milczenie owiec" delikatnie strzyżonych po ostrzyżeniu owce nawet beczeć nie będą puszczone wolno

miało być:
    na to co robi ktoś inny rzadko ma się wpływ
    Dnia 2020-01-20 o godz. 10:22 ~nowynamastersie napisał(a):
    > Dnia 2020-01-20 o godz. 10:11 ~Gallileo napisał(a):
    > > W takim razie dlaczego ja (jeśli nie byłoby chętnych kupic drożej) miałbym mieć wyrzuty sumienia, żeby sprzedać po 2,80 skoro mnie taka cena urządza?
    >
    > nie miej wyrzutów i sprzedaj
    >
    > na to co robi ktoś inny rzadko ma wpływ
    >
    > ja sprzedałem wtedy aby tym kapitałem obracać na innych spółkach
    >
    > przeczuwając draństwo B.
    >
    > Przypominam gdybym się na forum nie włączał w pisaninę sam byś pisał , jeżeli Twoje wpisy znikną będzie to oznaczało że sprzedałeś wszystkie akcje wikany , na tej spółce zapanowało "milczenie owiec" delikatnie strzyżonych po ostrzyżeniu owce nawet beczeć nie będą puszczone wolno
    >

z pośpiechu nie dopisałem:
    .....wolno gołe i nie wesołe
    No wlaśnie, kazdy z nas wybrał inną drogą, Ty sprzedałeś by obracac na innych spolkach (mam nadzieję, że z powodzeniem), ja zostałem i konsekwentnie trzymałem usredniajac. Trudno powiedzieć co było lepsze. Z forum nie zniknę nawet jak sprzedam, a jak sprzedam to poinformuję, na razie sie nie zanosi

Dnia 2020-01-20 o godz. 10:40 ~Gallileo napisał(a):
    > No wlaśnie, kazdy z nas wybrał inną drogą, Ty sprzedałeś by obracac na innych spolkach (mam nadzieję, że z powodzeniem), ja zostałem i konsekwentnie trzymałem usredniajac. Trudno powiedzieć co było lepsze. Z forum nie zniknę nawet jak sprzedam, a jak sprzedam to poinformuję, na razie sie nie zanosi
    >

ja też nie zamierzam w tej cenie sprzedawać jeżeli tej reszty przez tyle lat nie sprzedałem
    Dnia 2020-01-20 o godz. 10:03 ~nowynamastersie napisał(a):
    > Dnia 2020-01-20 o godz. 09:51 ~Gallileo napisał(a):
    > > hmm jeśli miałeś ogromną ilosc Wikany i sprzedawales to nie dziw się tez ze to tak spadlo
    >
    > ponieważ nie było chętnych kupić drożej ( sprzedaży dokonałem przed scaleniem )

dodam

ostatnim scaleniem

2014-12-19Split 10:1

nie trzema wcześniejszymi
    Dnia 2020-01-19 o godz. 23:22 ~literat napisał(a):
    > Ciężko się słucha tych wypocin tego pana. Zacieram ręce, aby stowarzyszenie dogadało się i sprzedało swój pakiet a ten niepoważny inwestor został puszczony w skarpetkach. Teoretycznie gdyby stowarzyszenie sprzedało 5 procent po ustalonej cenie to przy tej płynności wpuszczenie 80617 tys pozostałych akcji w rynek spowoduje spadek poniżej złotówki.

życzliwość typowego POlaka niech się dzieje jak najgorzej zwłaszcza innym

"niepoważny inwestor" dawno z ogromną stratą sprzedał ogromną ilość akcji wikany zachowując niewielki pakiet (wielkość znana Gallileo) i inwestuje na innych spółkach ,
    raczej u ciebie z wiedzą na bakier ponieważ czytasz bez zrozumienia nie stowarzyszenie a z całym szacunkiem dla tych Panów Porozumienie

Jak czytam jesteś małym nieżyczliwym człowieczkiem w ciasnych butach zacierającym ręce jak się dzieje żle.

ja tylko próbuję zaznaczyć że nie dopuszczono spekulantów do akcji wikany , obrót zanika.

Spekulacja giełdowa jest jak sól ziemi .
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~literat [5.173.40.*]
    Kto gra na giełdzie musi się liczyć z ryzykiem i ew stratą . Nikomu tu źle nie życzę. Tak mi się po prostu napisało. Po prostu mnie irytują Twoje komentarze. Kopiowanie przedmówcy i odpowiedź . Nigdy tego nie widziałem na forum. Nie mam obowiązku czytania wszystkich wpisów ale Twoje wydawały mi się zawsze pisane przez niezrownowazoną osobę choć nieraz jak widzę jesteś poważniejszy i konkretniejszy .
    zastanów się raczej nad swoją nierównowagą
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [188.147.48.*]
    Panowie po co te zwady, nie szkoda Wam czasu i energii? kupcie sobie po tysiącu akcji Wikany na zgodę :)
    masz rację nawet w moim wieku można się jeszcze czegoś nauczyć
    i ta nauka nie pójdzie w las , nie będę się udzielał na tym forum na temat wikany
    nie jest mi to do niczego potrzebne , owszem będę tu zaglądał i czytał zrównoważone rzeczowe i mądre wypowiedzi literatów
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [188.146.50.*]
    no co Ty nowy obraziłeś się? nie ma się co obrażać...
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~literat [51.174.81.*]
    Generalnie wielu z nas na Wikanie okazało się nierozważnymi, bo mieć średnią znacznie poniżej obecnej wartości nie jest powodem do chluby :( Wszyscy sa na pewno zgodni - cena nie odzwierciedla dalej wartości godziwej. Mam nadzieję, że tutaj na forum Wikany potencjalny nabywca otrzyma więcej merytorycznych wskazówek zachęcających do kupna. Nowi akcjonariusze z zewnątrz mogą tylko poprawić płynność oraz przyczynić sie do wzrostów kursu spółki. Dziecinne pyskówki a szczególnie nadmiar wazeliniarstwa oraz wieszczenie jakichś niebotycznych wzrostów nie zachęca do wejścia w spółkę potencjalnych inwestorów, którzy odbierają to raczej jako nagonkę do zakupu drogich akcji. Pozdrawiam.
  • Re: NADSPODZIEWANIE DOBRE WYNIKI SPRZEDAŻY DEWELOPERÓW GIEŁD. W 2019 ROK Autor: ~Gallileo [188.146.50.*]
    Oczywiście miałeś na myśli "ZNACZNIE POWYŻEJ AKTUALNEJ WARTOŚCI". Nie jest wielkim wstydem dać się ubrać na górce, bo takie rzeczy sie dzieją, zwłaszcza jak chce się zabrać spekulacyjnie, ale potem jest kwestia tego co z tym zrobisz. Dla mnie szczerze mówiąc jest niezrozumiała sytuacja gdy ktoś z nas ubrany na górce nie próbował wyjść z tej sytuacji np usredniajac, zwlaszcza ze bylo ku temu wiele okazji i dla mnie jest rownoznaczne w zasadzie z pogodzeniem sie ze stratą (mówie o pakietach ze srednią powyzej 6zł). Przypływ nowych akcjonariuszy a co za tym kapitału bardzo by się przydał, bo nie liczac pojedynczych sytuacjida sie odczuc pustkę na forum, choc i tak jest lepiej niz na wielu innych spolkach
    Tak napisałeś Gallileo. Poniżej wartości godziwej mi chodziło z tyłu głowy dlatego zrobiłem byka. :) Stowarzyszenie - porozumienie. Marny ze mnie literat :( Dlatego chociaż podpisuję się małą literą. Chociaż dobrze , ze mam dobrych suflerów :) A tak na poważnie literat dlatego, że lubię coś więcej napisać na forum niż: dziś 10 zł jutro 100 , jedziemy w górę!!!!
    kazda przynajmnie troche merytoryczna wypowiedz jak najbardziej mile widziana:) niewazne czy prozą czy wierszem
[x]
WIKANA -1,88% 7,85 2025-10-13 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.