• Wzrost Autor: ~Akcjonariusz [77.255.178.*]
    Wzrost zainteresowania spółką ETL spowoduje wzrost jej wartości do 31 złotych.
    Do zobaczenia w czerwcu 2020.

• Re: Wzrost Autor: ~J70 [188.146.42.*]
    Tak sobie napisać to każdy potrafi Ale też tak myślę bo to dobra spółka jest.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [46.175.111.*]
    Co do zasięgu wzrostu, to się nie wypowiadam. Ale miło jest otrzymywać dywidendy nieopodatkowane i je w 100% reinwestować. To jest w tej spółce bardzo cenne. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: ~Akcjonariusz [77.255.186.*]
    Dywidendowy, o jakich dywidendach bez podatku piszesz skoro z automatu podatek od dywidend jest pobierany.
    Na rachunek wpływają środki netto.

• Re: Wzrost Autor: ~Krzych [145.253.82.*]
    Wystarczy miec rezydencje podatkowa w San Escobar i dywidende mozna odzyskac.

A tak powaznie to tu ludzie wypisuja takie rzeczy zeby nakrecac malo zorientowanych zeby kupowali, poczytaj na innych spolkach na tym forum jake glupoty sa wypisywane.

• Re: Wzrost Autor: ~Akcjonariusz [77.255.190.*]
    Krzych masz rację, lepiej tych głupot nie czytać tylko trzymać się swojego planu. Z drugiej strony człowiek kliknie w info napisane przez forumowicza z myślą o tym, że przeczyta coś merytorycznego a tu bełkot.
    Pozdrawiam akcjonariuszy ETL.

• Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [87.205.141.*]
    Dnia 2020-01-20 o godz. 09:27 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > Krzych masz rację, lepiej tych głupot nie czytać tylko trzymać się swojego planu. Z drugiej strony człowiek kliknie w info napisane przez forumowicza z myślą o tym, że przeczyta coś merytorycznego a tu bełkot.
    > > Pozdrawiam akcjonariuszy ETL.
    > >

Panowie, poczytajcie o IKE a potem opowiadajcie brednie. Pozdrawiam. Dywidendowy.

Dywidendowy co ma piernik do wiatraka ? Co ma wspólnego ETL do IKE ?
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [87.205.141.*]
    Dnia 2020-01-20 o godz. 17:29 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > Dywidendowy co ma piernik do wiatraka ? Co ma wspólnego ETL do IKE ?

Z kolegą Krzychem twierdzicie, że opowiadam brednie o tym, że otrzymuję dywidendę brutto razem z podatkiem. Więc napisałem, że jak poczytacie o IKE, to zrozumiecie, że otrzymuje się dywidendę brutto. Pozdrawiam. Dywidendowy.

Dywidendowy mamy z Krzychem rację że piszesz brednie. Celem IKE jest oszczędzanie na emeryturę, czyli środki zgromadzone możesz wykorzystać po 65 roku życia. Ja jestem inwestorem zaangażowanym w kilka spółek dywidendowych. Zarabiam na różnicy kursów i wypłacanych mi dywidendach. Ty nie dostajesz z IKE żadnej dywidendy.
    Dywidendowy mamy z Krzychem rację że piszesz brednie. Celem IKE jest oszczędzanie na emeryturę, czyli środki zgromadzone możesz wykorzystać po 65 roku życia. Ja jestem inwestorem zaangażowanym w kilka spółek dywidendowych. Zarabiam na różnicy kursów i wypłacanych mi dywidendach. Ty nie dostajesz z IKE żadnej dywidendy.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [83.230.103.*]
    Dnia 2020-01-20 o godz. 20:39 ~Akcjonariusz napisał(a):
    > Dywidendowy mamy z Krzychem rację że piszesz brednie. Celem IKE jest oszczędzanie na emeryturę, czyli środki zgromadzone możesz wykorzystać po 65 roku życia. Ja jestem inwestorem zaangażowanym w kilka spółek dywidendowych. Zarabiam na różnicy kursów i wypłacanych mi dywidendach. Ty nie dostajesz z IKE żadnej dywidendy.

To napiszę Wam DRUKOWANYMI, żebyście zrozumieli bo widzę, że trudno z tym jest. Jak inwestujecie przez IKE w spółki, to NIE PŁACICIE PODATKU M.IN. OD DYWIDEND. Nie ma za co. Pozdrawiam. Dywidendowy.

• Re: Wzrost Autor: ~Pytek [85.128.101.*]
    https://www.mbank.pl/indywidualny/inwestycje/gielda/ike-emakler/

tylko mało kto ma tak długi horyzont inwestycyjny

• Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.64.*]
    W najgorszym wypadku przy wcześniejszej wypłacie zapłacisz podatek na końcu ale do tej pory reinwestujesz gotówkę brutto z dywidendy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: ~nick [193.109.212.*]
    IKE to w teorii całkiem niezłe rozwiązanie. Problemy dla mnie są dwa.

Nie mam zaufania do systemu. Oby nie, ale w przyszłości może się zdarzyć, że zmienią zasady w trakcie gry i IKE będzie tak samo prywatne jak wydawało nam się, że prywatne jest OFE.

Roczny limit wpłat nie jest imponujący, co w praktyce uniemożliwia inwestowanie większych kwot.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.64.*]
    Ike w rachunku maklerskim to nie to samo co dawne OFE - tutaj masz identycznie jak zwykły rachunek maklerski. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: ~nick [193.109.212.*]
    Wiem jak działa IKE. Również je posiadam. Napisałem tylko jakie widzę w ich przypadku problemy.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [87.205.142.*]
    To są całkiem inne podejścia - IKE, zbieramy, reinwestujemy i akumulujemy kapitał. Zwykły rachunek maklerski to inwestowanie tu i teraz. Koledzy wcześniej napisali, że piszę nieprawdę i wymyślam, stąd moja odpowiedź. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: mateusz1724 [83.14.223.*]
    dywidendowy, co masz jeszcze do polecenia? też jestem na eurotel ale dopiero od roku. Szukam na długi termin spólek własnie dywidedendowych
    Zerknij sobie na assecopol, neuca, stalprofil, unibep, phn. Pozdrawiam. Dywidendowy.
    Jeszcze Puławy. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Najlepsze spółki dywidendowe na ten moment to obok Eurotelu ( któy jest ciągle mocno niedowartościowany)

1 Interaolt - handel energią dywidenda za 2019 r będzie około 4 zł przy cenie akcji 22 zł
    2 ferro - świetne wyniki , zwłaszcza za 3 kwartał i spodziewany dobry 4q - dywidenda będzie ok 1,2 przy cenie akcji 17,8
    3 asbis - dywidenda 2 razy w roku , bardzo dobre rosnące wyniki
    4 kęty
    5 gpw
    budowlanki unikam jak ognia bo już sie sparzyłem

Jedna uwaga - dla mnie spółka dywidendowa to taka, która co najmniej od 10 lat BEZ PRZERWY wypłaca dywidendy. Bez tego kryterium nie spoglądam na spółkę. Rekordziści na GPW to Stalprofil i Apator. Pozdrawiam. Dywidendowy.
    Jak Ty inwestujesz w takie spółki jak Stalprofil i jeszcze twierdzisz że to super spółka dywidendowa to daj Ci Panie Boże dużo zdrowia.
  • Re: Wzrost Autor: ~Dywidendowy [213.227.95.*]
    Podziękował. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wzrost Autor: ~J70 [188.146.227.*]
    Wtrącę się do dyskusji bo uważam Stalprofil za fajną spółkę tanią i o dobrych fundamentach , oczywiście Eurotel również.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [94.246.173.*]
    Dokładnie, reinwestuj latami dywidendy i siedź spokojnie na 4 literach. Ze Stalprofilu również. Pozdrawiam. Dywidendowy.
  • Re: Wzrost Autor: ~ben [31.0.0.*]
    Na czym sie tak sparzyłeś?
    Pytam bo od kilku lat mam połowe portfela wypełnioną przez DOMDEV, ECHO i DEVELIE. Odbieram coraz wyższe dywidendy, które w 2020 bedą szczególnie tłuste.
    ja się sparzyłem na Tower Inv . Popłynąłem na tej spółce mocno. Biznes wydawał się bardzo obiecujący dobierałem jeszcze w emisji ale jeszcze sie bardziej umoczyłem.
  • Re: Wzrost Autor: kasnum [89.64.95.*]
    Dywidendowy, powiedz proszę, czy na ten rachunek maklerski IKE można wplacić srodki do limitu rocznego IKE, czy to jakoś inaczej dziala?

• Re: Wzrost Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-02-06 o godz. 12:08 kasnum napisał(a):
    > Dywidendowy, powiedz proszę, czy na ten rachunek maklerski IKE można wplacić srodki do limitu rocznego IKE, czy to jakoś inaczej dziala?
    >

Można
  • Re: Wzrost Autor: ~Janusz [89.161.49.*]
    Dodam od siebie że Lena i Dębica to fajne dywidendowe spółki z konkretnym właścicielem.  
    Jak ktoś lubi ryzyko to polecam zainteresować się BAH. Firma jest po dużych inwestycjach więc wstrzymała wypłatę dywidendy, wiele spraw się wyjaśni na koniec kwietnia. Ich głównym problemem jest zbyt szybkie zwiększanie skali działalności co powoduje duże zadłużenie. JLR próbował jeszcze bardziej podkręcić sprzedaż strasząc BAH wypowiedzeniem umowy, ale zrozumieli że dalsze dokręcanie śruby może skutkować zerwaniem gwintu. Po namyśle  przedłużyli umowę bez żadnych dodatkowych warunków, i jeszcze prawdopodobnie przejmą od mBanku kredytowanie BAH. To pozwoli na dalszy rozwój sieci dilerskiej, zwiększanie udziału w rynku.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.73.*]
    Jak spółka ma przerwę w wypłatach dywidendy, to nie jest już dywidendową. Słowo klucz - systematycznie. W przypadku long term inwestycji tylko reinwestowanie dywidendy daje przyspieszenie stopy zwrotu. Pozdrawiam. Dywidendowy
  • Re: Wzrost Autor: ~j70 [91.102.105.*]
    Co sądzicie, eurotelek powinien się wybronić ze spadków, dobry biznes widać że stawiają na fotowoltanikę a to przyszłość
  • Re: Wzrost Autor: ~pytek [85.128.101.*]
    Jakiś większy gracz może chcieć zrealizować zyski i kupić inne, mocno przecenione akcje. Przy małej płynności, możemy wrócić do poziomów z niedawnej konsolidacji. Ale jak zwykle czas pokaże.
  • Re: Wzrost Autor: ~Inwestor_dywidendowy [77.255.94.*]
    Do limitu. Pozdrawiam. Dywidendowy
[x]
EUROTEL 6,38% 31,70 2025-09-19 17:03:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.