• WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: funky_pike [89.64.21.*]
    Witam Państwa,
    Czy Pamiętacie dość istotne zdarzenie z lipca:
    http://www.paliwa.pl/strona-startowa/archiwum/hydropres-wygral-przetarg-na-myjnie-lotosu
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,419989

Temat przycichł, kurs akcji szoruje po dnie, spółka nie przekazała dodatkowych informacji.

Wnioski mam dwa:
    -Lotos ostatecznie odstąpił od przetargu z uwagi na reputację byłych akcjonariuszy.
    -Sprawa jest w trakcie procesu i w najbliższym czasie pojawia się komunikaty.

Pytania do mądrzejszych ode mnie oraz posiadaczy akcji:
    Czy może jakieś informacje na temat przetargu/kontraktu?
    Jezeli tak to na jakim etapie obecnie jest realizacja?
    Jaki będzie to miało wpływ na przyszłe wyniki dla AER/HYDRA?

AJ

• Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: funky_pike [89.64.21.*]
    Czołem,
    Zauważyłem że chyba jestem ostatnim Akcjonariuszem Spółki ze znacznym Pakietem Akcji.
    W dniu dzisiejszym wysłałem zapytanie do Spółki na jakim etapie jest realizacja kontraktu z Lotosem oraz jaki to będzie miało wpływ.

Gdy tylko otrzymam, poinformuję szacowne grono obserwatorów.
    Dodatkowo w najbliższym czasie przeanalizuję ostatni raport i przekaże kilka ciekawych wniosków.

AJ
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~Kacej [193.105.251.*]
    Kilka lat temu wysłałem kilka pytań do Bartłomieja Herodeckiego i mi ładnie odpisał.
    Więc w ten sposób się można na pewno czegoś dowiedzieć.
    Pozdrawiam,
    Kacej - akcjonariusz od 2011 r.
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~Marek_Aureliusz [188.146.230.*]
    nie jesteś tu sam funky_pike , podobnie jak Kacej jestem tu od 2011. Jeszcze jestem cierpliwy, ale nie wiem jak długo...
    Ubiegłeś mnie z tym emailem do spółki, miałem to zrobić w weekend:)
    czekamy zatem na Twoją analizę raportu. ciekawe co pokażą nam wkrótce za IV kwartał.
    Pozdrawiam

• Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: funky_pike [89.64.21.*]
    Zamieściłem w nowym wątku treść maila wysłanego oraz odpowiedź.
    Temat aktualny, jest w trakcie procesowania.

AJ
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~f_Pike [89.64.21.*]
    Wklejam odpowiedź.
    Zerknijcie i czekam na opinię :D
    link
    Dzień Dobry,

negocjacje z LOTOSEM  zamknęliśmy w grudniu - trwały cały IV kwartał. obecnie czekam na sygnał, że mogę jechać po podpisaną umowę. 
    odpowiem na razie obrazowo (piłkarsko): umowa z lotosem oraz pomyślna realizacja tego kontraktu to dla nas szansa na wyjście z „okręgówki” i awans „ekstraklasy”. 
    co do marży - to jest ona na przyzwoitym dla obu stron poziomie.

pogodnego dnia.

Z pozdrowieniami / Best regards
    Bartłomiej Herodecki
    CEO
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~LOLEK [185.25.121.*]
    Dnia 2020-01-22 o godz. 09:48 ~f_Pike napisał(a):
    > Wklejam odpowiedź.
    > Zerknijcie i czekam na opinię :D
    >link
    > Dzień Dobry,
    >
    > negocjacje z LOTOSEM  zamknęliśmy w grudniu - trwały cały IV kwartał. obecnie czekam na sygnał, że mogę jechać po podpisaną umowę. 
    > odpowiem na razie obrazowo (piłkarsko): umowa z lotosem oraz pomyślna realizacja tego kontraktu to dla nas szansa na wyjście z „okręgówki” i awans „ekstraklasy”. 
    > co do marży - to jest ona na przyzwoitym dla obu stron poziomie.
    >
    > pogodnego dnia.
    >
    >
    > Z pozdrowieniami / Best regards
    > Bartłomiej Herodecki
    > CEO

Witam,

Brawo !!!

" wyjście z okręgówki i awans ekstraklasy " :-)

Można pozostawić to bez komentarza bo to DUŻY awans.

pozdrawiam.
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~Jzg [5.173.1.*]
    Powiem tak, trochę pilkarsko
    Coś uciekło posta. Chodzi o to że nie można awansować z okręgowej do ekstraklasy:)
    Dnia 2020-01-22 o godz. 10:10 ~Jzg napisał(a):
    > Coś uciekło posta. Chodzi o to że nie można awansować z okręgowej do ekstraklasy:)

Cześć Jzg.
    Na naszym Grajdołku możesz awansować nawet z B-KLASY do MLS.
    Dobrym przykładem będzie CD PROJECT.

Ps.
    Myślałem że się zawinołeś z pokładu :)
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~Roman [78.10.211.*]
    Ten jzg podszywacz tamtego oszloma ten leszczyk ma 10 k po 0.3 kupione
    Anie 10k bliżej 100k. Co do ceny to zgoda
  • Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA 04-07-2019 Autor: ~funky_pike [89.64.80.*]
    Umowa Ramowa z LOTOS SA na okres 36 M kwota 9 500 000PLN.
    +Wyniki Finansowe- słabizna.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/HYDROPRESS-SE-Podpisanie-umowy-ramowej-z-Grupa-Lotos-7823005.html

AJ
  • "Hydropress będzie budować myjnie dla Lotosu" Autor: funky_pike [89.64.80.*]
    Poniżej trochę więcej o sprawie:

link 

AJ
  • Re: "Hydropress będzie budować myjnie dla Lotosu" Autor: ~LOLEK [185.25.121.*]
    Dnia 2020-02-17 o godz. 21:20 funky_pike napisał(a):
    > Poniżej trochę więcej o sprawie:
    >
    >link
    >
    > AJ

Witam,
    Pomijając raport i to drugie info to akurat fajnie wygląda, to nie mała umowa. Mała spółka ma umowę z gigantem.
    Myślisz że to najgorsze już za nami ?

pozdrawiam
  • Re: "Hydropress będzie budować myjnie dla Lotosu" Autor: funky_pike [89.64.80.*]
    Tak,wyjaśniam dlaczego:

-strata na poziomie 1,2 mln w 70% wynika z przesunięcia momentu rozliczenia projektów z III oraz IV kw 2019 na I kw.2020.
    -kolejna strata 2mln,zaksięgowanie likwidacji akceleratora biznesu,
    nię będą musieli płacić podatków w przyszłości (przykład 01CYBERATON)

-przenieśli biuro z Warszawy do Mieszewa Pomorskie, podejrzewam że w związku z zleceniem z Lotosu (realne oszczędności)
    -konolidują spółki tzn, zamykają SP ZOO i przerzucają działalność do AER/HYDROPRESS SE,pewnie jakiś wpływ kontraktu.
    (będzie to widać w wynikach za I kw)

PS.
    Gdyby byli "Ofiarami Losu", Lotos nie dał by im zlecenia.
    Jeżeli będę realizować na Piątkę z Plusem droga do kolejnych zleceń otwarta.

Jeżeli Lotos będzie zadowolony z realizacji to zapewne podwyższy obecną umowę ramową.
    Chcą się wykazać i zachować stołki przed ewentualnego połączenia z Orlenem.

AJ

• Re: WYGRANY PRZETARG-MYJNIE DLA LOTOS SA Autor: funky_pike [89.64.80.*]
    Pisałem z Prezesem:

Moje Gratulacje!
    Awansowaliście do Ekstraklasy J
    Kiedy Spółka startuje z budową pierwszej myjni? J

Odpowiedź:

WItam,

dziękuję w imieniu swoim oraz całego zespołu.
    To wszystko, to praca zespołowa. 
    tak na prawdę, to była ta łatwiejsza część pracy. teraz realizacja kontraktu.
    Myślę, że pierwsza myjnia będzie realizowana w II kwartale. 

Z pozdrowieniami / Best regards
    Bartłomiej Herodecki
    CEO

Podsumowując- pierwsza myjnia II Kwartał...
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.