Jest jeden gracz i nikt nie krzyżuje jemu ruchów. Także mogą być dziś wahania, ale raczej będzie odbiór akcji od niecierpliwych, którzy sprzedadzą towar że względu na brak ruchu w górę po pozytywnym komunikacie.
A jaką tu przyszłość widzisz?
Jest totalne dno i nic im nie wychodzi.
Jeżeli nie znajdzie się podmiot, co tchnie nowe życie w Tbulla, będzie po spółce, a zaklęcia Zwolińskiego i Fijałkowskiego niczego nie zmienią.
Dnia 2020-01-16 o godz. 11:51 ~Gracz napisał(a): > Jak nie ma perspektyw to po wuj tu siedzisz?? Odpowiedz na to jedno proste pytanie, bo tu szortów nie ma.
może cytaty pomogą w odpowiedzi na tak postawione pytanie i sporo wyjaśnią :) :)
"W przypadku strat psychika inwestora poddawana jest innym próbom, niż w przypadku trafionych inwestycji. Ból straty pod względem intensywności odczuwania dwuipółkrotnie lub nawet trzykrotnie przewyższa satysfakcję związaną z zyskiem."
"Pytanie dlaczego inwestorzy czekają tak długo z realizowaniem strat, jeżeli widzą, że na rynku zmieniła się tendencja i ich inwestycja zaczyna przynosić straty. Działają tu dwie bardzo potężne siły. Jedną z nich jest nadzieja. Inwestor liczy na poprawę koniunktury i nadzieja skłania go do czekania. Drugą siłą jest ego, a dokładnie niechęć do przyznania się do błędu. Zamknięcie stratnej inwestycji związane jest z nieprzyjemnym uczuciem, że nie jesteśmy tak mądrzy, jak chcielibyśmy być."
Cytaty bardzo dobre.:) Ale w odniesieniu do Dandiego myślę, że nie mają zastosowania. No bo gdyby miał te akcje, jeszcze z dużą stratą, to powinno mu zależeć na wzroście akcji i nie opluwałby spółki naganiając na spadki.
Nie do końca się z Tobą zgodze. Jeśli kupiłbym te akcje po 200 zł później sprzedał po 11.50 to być może też naganiałbym na spadki bo nie mógłbym zaakcpetować wzrostu po sprzedaniu akcji w dołku. To tłumaczyłoby obecność niektórych forumowych stworków.
ich opinie znają wszyscy nic nowego nie wniosą :) :) a ja hmmmm.... obserwowałem dziś sporą cześć sesji i mam nieco mieszane odczucia ... ale może się mylę - mam taką nadzieje :)
Dnia 2020-01-16 o godz. 19:23 ~Tb napisał(a): > Chyba się sprawdza Twoje przewidywanie https://i.imgur.com/5Y219Wr.png
tak ... wkleję aktualny wykres na swoim wątku w analizie ale moje obawy to:
sądzę że ten dzisiejszy wzrost był robiony na siłę (brak mu wolumenu) pod jutrzejsze ponowne testowanie wsparcia... wydaje mi się, że ktoś robił sobie miejsce na wywalenie swojej części pomiędzy 17,40 a 15,50 opad poniżej minimalnego 15,20 i tam odebranie z nawiązką tego co wywali wyżej od przestraszonej ulicy ... ale miejmy nadzieję że to moje jakieś durne wizje :) :) i świeca tygodniowa wyjdzie na biało czyli zamknie się w okolicy 18 zł :) :)
Ja powiem tylko tyle spadek był bo 11, 30 ja złapałem p odbiciu po 12 i 12,80 średnia jest jakas tam nie patrzyłem, kupiłem, zapominam. Zresztą jak na pozostałych moich spółach euco 2,38, ekoexport 5,20-5,55, Digitree od 3,82-4 zakup i zepak 7,40. Pogadamy za pare miesięcy. Chwyciłem też spekulacyjnie broadgate, 29 gr, i jedna spółke , ale mało nie chwalę się, bo chce wiecej ;)
No dobrze :) - znacie moją opinię, która nic nie wnosi, bo fakty wszem i wobec są znane Oprócz pustych wiwatów na cześć korekty silnego trendu spadkowego (z 215 na 11) ja również chciałbym poznać Wasze opinie tylko w jednej kwestii: Skąd mają być zyski T-BULL'a? PS Za rok 2019 będzie zysk czy strata?