1,4 zł. za akcje toż to rozbój w majestacie prawa. Historycznie rzecz biorąc pod uwagę, to spółka proponuje 1,4 grosza , czyli poniżej wartości minimalnej ( 20 gr, ) przy połączeniu z Mastersem, gdzie cena rynkowa oscylowała w granicach 11-12 gr.
- oczywiście kto chce ten odpowie na ofertę, ale dla mnie powyższa oferta jest nie do przyjęcia.
1,4 zł. za akcje toż to rozbój w majestacie prawa. Historycznie rzecz biorąc pod uwagę, to spółka proponuje 1,4 grosza , czyli poniżej wartości minimalnej ( 2 gr, ) dwa grosze,przy połączeniu z Mastersem, gdzie cena rynkowa oscylowała w granicach 11-12 gr.
- oczywiście kto chce ten odpowie na ofertę, ale dla mnie powyższa oferta jest nie do przyjęcia. Spółka zredukuje ilość akcji o 1,5 mil. sztuk, a więc i cena za akcję powinna wzrosnąć w okolice 3,4 zł.
Cena śmieszna. Proponuję wystawienie w arkuszu zleceń zlecenia sprzedaży uzgodnionego w wyniku konsensusu akcji Wikany i nie odpowiadanie na wezwanie. Może spowoduje to podniesienie ceny. Proponuję 3 zł
Jak już wspomniałem, cena walorów Wikany musi wzrosnąć choćby z powodu umorzenia 1,5 mil akcji. Owszem, spółka zapłaci za ten ruch ale uniknie dużego podatku od zysków. Ja uważam, że cena za akcję powinna spokojnie przekroczyć nawet 4 zł. Wkrótce NWZA i wszystko będzie jasne, dlatego trzeba uzbroić się w cierpliwość.
juz to kiedys pisalem.... .ale powórze....ja bym sie bardziej martwil jakby cena byla 2,80 bo wtedy wszyscy by sie rzucili do sprzedaży a najbardziej B. i nikt inny w wyniku redukcji by nie sprzedal... przypominam ze to spolka kupuje a nie B i placi naszymi wspolnymi pieniedzmi. Gdyby zaproponowana cena bylaby powyzej wartosci ksiegowej zaglosowalbym przeciwko takiemu skupowi bo i tak nikt z nas drobnych by nie sprzedal tylko B..
Dnia 2020-01-13 o godz. 16:42 ~Gallileo napisał(a): > juz to kiedys pisalem.... .ale powórze....ja bym sie bardziej martwil jakby cena byla 2,80 bo wtedy wszyscy by sie rzucili do sprzedaży a najbardziej B. i nikt inny w wyniku redukcji by nie sprzedal... przypominam ze to spolka kupuje a nie B i placi naszymi wspolnymi pieniedzmi. Gdyby zaproponowana cena bylaby powyzej wartosci ksiegowej zaglosowalbym przeciwko takiemu skupowi bo i tak nikt z nas drobnych by nie sprzedal tylko B..
na pewno wszyscy bez przesady ilu jest którzy sprzedaliby po 2,80 niech tu nikt łaski nie robi
Przy 2,80 zakładając ile chcą na to przekazać kasy mogli by skupić zaledwie kilkaset tysięcy sztuk. Ile byś sprzedał ze swojego pakietu jakby B. zapisał swoje wszystkie akcje i redukcja byłaby 90%.. ? Dwieście sztuk?
Zgadzam się proszę sprawdzić przed scaleniem ile kosztowała Ci co kupowali wcześniej mają stratę nie do odzyskania tyle lat spółka obracała kasą mógłby prezes oddać po cenie zakupu każdemu
Dnia 2020-01-14 o godz. 11:38 ~Basia napisał(a): > Zgadzam się proszę sprawdzić przed scaleniem ile kosztowała Ci co kupowali wcześniej mają stratę nie do odzyskania tyle lat spółka obracała kasą mógłby prezes oddać po cenie zakupu każdemu
Ale mi nie trzeba tutaj tego w ogole tłumaczyć, jestem tu od 12 lat i moje najdroższe akcje mam po 73zł przeliczajac na chwilę obecną, na szcezscie mam tez duzo w cenach <50gr. Generalnie doskonale sie orientuje ile te akcje kosztowały I ile kosztuja teraz
To niesamowite, jaką okazję do wzbogacenia ( straty ) daje GPW. Wszystko zależy kiedy się kupi i kiedy sprzeda papier. Nawet na tej samej spólce jeden może zarobić krocie a drugi odliczyć olbrzymia stratę. Nieraz to znajomość rynku a częściej po prostu zwykły fart.:)