Elemental ma list intencyjny ws. współpracy z Prime Minerals, rozważa zaangażowanie kapitałowe - Prezio sprzedal troche EMT zeby kupić PRIME
zobaczcie jak te akcje były przewartościowane, prezes podbił kurs na 2,2 a teraz sypie oj sypie i tego sypania końca nie widać, do jakiego poziomu spadnie kurs to trudno powiedzieć, sądze ze odkupimy po 1,5 wcześniej sprzedane akcje, kto sprzedał na górce podjął właściwą decyzję
Przewartościowane powiadasz :) Ja uważam ze niedowartościowane patrząc jak cena surowców odzyskiwalnych rośnie, poza tym jest parcie na ochronę środowiska
Maximus ja sprzedalem srednio po 1.85. Przez chwile zalowalem, ale teraz wcale mi nie zal, ze mi te akcje "wyszarpali". Odkupie po 1.50, jesli bedzie. Jesli nie, trudno, kupie co innego.
Już wiemy kto kupuje większościowy udziałowiec Prime Minerals (Elemental Asia) więcej na: http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/35068847,elemental-holding-sa-6-2020-otrzymanie-od-osoby-blisko-zwiazanej-z-osoba-pelniaca-obowiazki-zarzadcze-w-elemental-holding-sa-notyfikacji-o-transakcji-w-trybie-art-19-ust-1-rozporzadzenia-mar
Prezio sprzedał w najgorszym momencie ???
Rod, Pallad najwyższe wartości w historii a ELEMENTAL za chwilę będzie dodatkowo przerabiać 2000 ton katalizatorów w USA
z 1 tony ~ 1-3 kg platynowców 1kg Palladu na dziś to 271.102 zł
Gdzie ? Po co ? Akcje trafiły do Reventon (udziałowiec Prime Minerals) bo za chwilę Prime Minerals nie będzie już niedochodową kopalnią niklu tylko Elemental Asia z kapitałem, który umożliwi rozwój na nowym kontynencie