Cześć... To ile tu jest ostatecznie akcji w tej spółce? w prospekcie do GPW widziałem 1 300 000 na 05.12.2019. Do tego doszły te z debiutu 227 000 + jeszcze jakas emisja serii E 136 000 Łacznie 1,65M akcji? Nie mogę nigdzie znaleźć info o aktualnym składzie emisji akcji.
No wlasnie wyglada ze nie bardzo. Maja stare dane w wynikach za 2018. Podobnie bilans. Tak samo wydaje sie z akcjonariatem. W Parzyk ma 920k akcji co stanowi 71%. Czyli 100% to 1,3M. To by znaczylo ze to stan na 05.12.2019 z prospektu ktory wypuscili do gpw. A moze to ja zle licze i prospekcie ujete byly juz wszystkie emisje z puszczonymi dzisiaj 227k i 136k? Kurde nie wiem...
i jeszce ta emisja 450k dla zarządu plus 70 pare pracownicze to tutaj jest kapitalizacja ponad 20 mln przy co przy ok 1 mln ztyski powinno sie handlować max15 PE czyli 15 mln A gdzie im tam do 1m ln zysku !!!
Na biznesradar i stooq jest ok. W dokumencie informacyjnym musiały być już wszystkie akcje bo to stare emisję, przecież crowdfunding był w kwietniu. A program motywacyjny zaraz ograniczą więc też nie ma co siać ferment nie wiadomo jaką emisja
Panowie, tu jest TYLKO 1 297 373 akcji z czego dopuszczonych do obrotu jest jedynie ok. 220 tys. akcji, więc kapitalizacja ok. 11 mln PLN a akcji dopuszczonych tylko za 2 mln PLN!.
Faktycznie dotychczas było 450k dodruku teraz ok 132 k nowych akcji , myliłem sie patrzyłem na stary statut . Ni mniej cena objecie powinna byc na podstawie ceny rynkowej z dyskontem powiedzmy 20% i tyle a nie skok na na 0.10 pln
Dnia 2020-01-14 o godz. 15:33 ~aaa napisał(a): > spółka bardzo młoda , nieobliczalna , włascicieciele juz sprzedaje akcje , profil obiecujący ale penie za chwile do skopiowania i tyle > > obserwuje z boku i tyle
Wszystko jest do skopiowania, ale jak na razie konkurencja jest mocno w tyle co widać bardzo mocno chociażby po ofercie produktowej, więc moim zdaniem jeszcze długo Plant będzie liderem w branży i jedyną na giełdzie o takim profilu. Nie licząc jakichś ogólnych zawirowań gospodarczych, póki co- przyszłość spółki zależy tylko i wyłącznie od niej samej.
Prawda wszystko w rekach rynku i właścicieli . Zobaczymy jak sobie poradzą z wynikami za 2019 , Tam beda koszty wejścia na rynek wiec kilkadziesiąt tys zniknie . Wrzucam do obserwowanych . Swoja droga takie spodki sa za male na rynek publiczny .