• No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~eneja [85.128.109.*]
    Tak, jak przewidywałem,
    jak kamień w wodę leci ze szczytu, który był tylko intra.
    Teraz przystanek na 11 zł czy niżej?
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    co za bzdury piszesz. gdzie Ci leci?z 16.30 na 15,85? na dogrywce ktoś sprzedał bodajże 8tyś akcji a kurs spadł na 15.85. to nazywasz spadkiem? 11 chcesz ? a dlaczego 11? jakie masz ku temu podstawy bo ja ich nie widzę wcale. z resztą na 11 ostatni raz było 4 lata temu. oczywiste jest że przy takim rynku nie będzie to szło w góre non stop. ale fakty są takie że perspektywy spółki są pozytywne a nie negatywne. czy kurs to potwierdzi to sie okaże. niemniej jeśli Ty uważasz że będzie tu 11 i tam czekasz z kupnem to uważam że sie nie doczekasz. powiem więcej moim zdaniem prędzej tu będzie 20 niż 11
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~mateusz [212.87.248.*]
    Kolega "eneja" ma w tym dyskredytowaniu kursu prosty cel, a mianowicie chce zbić cenę akcji aby jeszcze się załapać do ekspresu o nazwie "Ferro". Tymczasem ekspres już odjechał i rozpędza się gnając na północ.
    No ja uważam że za 11 to nie kupi. Z resztą nawet jak ktoś teraz kupi to I tak to jest dobra cena I potencjał wzrostu plus dywidenda
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~bartek [35.159.34.*]
    obecne czasy przypominaja 2009, inwestowanie jest jak "shooting fish in a barrell" czyli trywialne -> wsytarczy byc i miec kase ...
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~aleks [31.130.96.*]
     Pekao IB. Wycena 24,9 zł .

To wydaje się być bardziej uczciwą wyceną niż wycena BOsia.

A bajanie o 11 zł dzis na Ferro to trzeba być kompletnie pozbawionym podstaw wiedzy ekonomicznej żeby takie bzdury wypisywać. Wstydziłbym się takie głupoty wypisywać na forum publicznym. 4-5 mld zł w tym roku z PPK . Jak ulica wreszcie zobaczy wzrosty zacznie zrywać te lokaty na 1% i zaczną kupować jednostki funduszy akcyjnych. W tym roku będzie dużo więcej kasy na giełdzie niż w ubiegłym.
    Aleks masz jakiś link do tej rekomendacji. Ja również uważam że 17.8 to jakaś pomyłka aczkolwiek przy kursie 13 dobrze że ktoś taka wyliczył niemniej daje to wycenę na poziomie ok 380 mln za spółkę którą wygeneruje ok 43mln zysku za ten rok I pewnie zarekomenduje dywidendę w wysokości nie mniej niż 1zl ( 7% przy dzisiejszym kursie) c/z przy kapitalizacji 380 wynosi 8. Śmieszna. Pko wycenia zatem na jakieś 520 mln co daje c/z 12. Amerykańskie akcje na dziś chodzą c/z na jakieś 18-20. Zgadzam się z Tobą że w tym roku kapital na giełdzie się pojawi.z resztą moim zdaniem albo spółki co niedowartosciowane wskaznikowo albo przewartosciowane. Mało kiedy jest tak że są doceniane "dobrze"
    https://www.biznesradar.pl/a/86236,pracowity-grudzien-maklerow-ponad-250-rekomendacji-na-2020-r
    Dzięki. Ciekawe co jest w treści. No to co czekamy na 25 do 2021 :) mając nadzieję że za 2020 zalicza 45 mln zysku A potem 50 plus dodatkowo jakieś przejęcie;)?
    Nie wiem czy to pod tą rekomendację dziś te wzrosty czy z jakiegoś innego powodu.
    No bo to dobra spółka jest:) generalnie widać powrót kapitału na gpw czego szczególnie beneficjentem są małe I średnie spółki. Fajnie te wygląda. Może te 20zl osiągniemy szybciej niż nam się wydaje. A przypominam że nawet przy takiej wycenia c/z nie dobija do 10. Z resztą ja uważam że wyniki za 4q19 powinny być bardzo dobre. Cały rok obstawiam 450 mln przychodu I nie mniej niż 43 mln zysku netto. Dywidenda co najmniej 1.25zl
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~eneja [85.128.109.*]
    No i znowu leci, czekam na 11 zł
  • Re: No i leci ze szczytów jak kamień w wodę Autor: ~bartek [35.159.34.*]
    LoL

ja obstawiam ze w ciagu nast 2-3 lat hitem na GPW bedzie developperka - echo, dom dev, atal
    oraz branze okolo budowlane np Ferro, bo sniezka juz lewituje wskaznikowo (p/e 2x co ferro)
[x]
FERRO -1,29% 30,70 2025-09-24 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.