przychód /= zysk
spółka ma bardzo duże koszta i jest mocno zadłużona, przez co mogła wygenerować nawet stratę w IV kwartale, i pewnie będzie też to miało wpływ na raport roczny za 2019 - a dla akcjonariuszy to info, że dywidenda nie będzie tak wysoka jak myśleli albo nawet jej nie będzie.
J.W. pewnie nie mają się czym chwalić Nie wszystkie spółki korzystają z nowego prawa do publikacji raportów np. PKN ORLEN - to że nie muszą to nie znaczy, że nie mogę publikować raportu. Czyli jednym słowem musi by jakiś "trup" pogrzebany.
Panie Kicha, bzdury pan piszesz. Ta spółka to jest top SWIGU80 jeśli chodzi o sytuację finansową. Kup pan wreszcie PCR, bo to bardzo dobra cena, i przestań biadolić.
Oj zaraz będziecie płakać. I będzie a nie mówiłem. Jakiś fund wysypał akcje po skończyła mu się cierpliwość do tej spółki, zauważcie że sprzedawał po 22,70 - a wy się podniecacie że macie fajny obrót, a to było tylko po to żeby was ubrać i zejść poniżej 20 zł. Poczekamy zobaczymy
Próbowałem już od paru dni zgarnąć pakiet, ale nie zdążyłem zanim kurs odleciał. Tak jak mówi @kicha obroty były ale na o wiele niższym poziomie cenowym, późniejszym wzrostom towarzyszył nikły wolumen, także kurs raczej będzie osuwał się w kierunku poziomu 23 zł. Aczkolwiek coś mi się wydaje, że poniżej 22,8 zł ciężko już będzie coś zebrać.
~kicha Chyba pomyliłeś spółkę do której chciałeś zamieścić ten komentarz. Skąd masz takie wiadomości? spółka gdzies podawała ze jej koszty rosną, a marże maleją - co za bzdury !!!
Nie naganiajcie ludzi. NIe udało się sprzedać po 25 i wyjść z tej spółki :D :D :D hahaha
Albo chęć połączenia garbatego z jednookim bandytą i wiara że wyjdzie z tego prosty, przystojny i cnotliwy mężczyzna :D Po pierwsze fundy, lub innego rodzaju "gruby" wychodził ze spółki po 22,7 zł, narobił wam obrotu, że niby niewiadomo co się wydarzyło. A prawda jest taka, że spółka jest mocno zadłużona w ostatnim raporcie było to widać. Kto potrafi to zobaczy. Najpierw sprzedała stronę o "autkach" za prawie 10 mln, potem poinformowała, że zysk idzie na "inwestycje" a raczej na raty za "inwestycje" marketingowe, które już zaczęła i musi spłacać należności. A teraz połączyła się ze spółką, która działała za granicą z imieniu Oponeo i nic nie osiągnęła szczególnego, za granicą nikt prawie nie słyszał o oponeo, nie mają tam rynku, oczywiście chcą mieć, ale im nie idzie i taka jest prawda. Ja bym się wstrzymał do kolejnego raportu rocznego, to że przychody rosną wcale nie znaczy że i zyski rosną, to pokazali w ostatnim raporcie. Ledwo wyszli na plus. Więc o dużej dywidendzie też zapomnijcie, o ile w ogóle będzie.
Strasznie duzo i relatywnie malo merytorycznie naganiasz na spolke.
Taka moja obserwacja po kilku dniach.
Doswiadczenie podpowiada mi ze to nie jest dobry sygnal.
Do końca miesiąca wiele rzeczy może się stać, np. kurs może zlecieć na łeb na szyje. Wtedy rzeczywiście po takim spadku możliwy będzie delikatny wzrost.
Przypomnę swój post z 01.15: "Próbowałem już od paru dni zgarnąć pakiet, ale nie zdążyłem zanim kurs odleciał. Tak jak mówi @kicha obroty były ale na o wiele niższym poziomie cenowym, późniejszym wzrostom towarzyszył nikły wolumen, także kurs raczej będzie osuwał się w kierunku poziomu 23 zł. Aczkolwiek coś mi się wydaje, że poniżej 22,8 zł ciężko już będzie coś zebrać."
Lubię mieć rację, jak by co to nadal stoję na dole z wiadrem na akcje ;]