Po rozpoczęciu notowań widać, że niektórzy niecierpliwi po trochu sypią. Ale ciągle nie ma komu sprzedawać, posiadacze spółki cenią sobię ją coraz bardziej, oto wszystkie zlecenia sprzedaży:
PS. Niestety, po wielu latach (używałem od 15 lat!) interia przestała publikować pełen arkusz, zmieniła wystrój, wszystko zeszło na psy. Choć wyglądało to już przestarzale, łatwo było na stronie mojeinwestycje.interia.pl przeglądać notowania, pobierać dane itd.
Teraz interia zmieniła te strony w bezużyteczne kolorowe g...no, gdzie lista zleceń jest urwana do pierwszych dziesięciu: link
Ja te spółkę odkryłem miesiąc temu i zacząłem wchodzić pod dywidendę, też uważam że to co się tu dzieje jest czysta spekulacja, ale póki rośnie po 10 % codziennie to aż szkoda wysiadac, póki co jestem zarobiony na dwie dywidendy do przodu I niech tak będzie, ale mam nadzieję, że spółka kiedyś istnieje po tym jak wyjdę
a może po prostu ppk się ładują w spółki dywidendowe dla nich roczna dywidenda 5% jest zadowalająca a ile jest spółek na gpw wypłacające tak dywidendy jak irl, po kilkanaście procent co roku. nam się wydaje że to spekuła, bo mocno urosło po wieloletnim marźmie, ale być może jest tak, że niedowartościowana spółka została odkryta przez fundusze, takie jak ppk, które nie chcą spekulować tylko mieć stałą dywidendę
Taki scenariusz też rozważam, w każdym razie trzeba zacisnąć zęby i dac zyskom rosnąć - ile osób do dziś sobie pluje w brodę jeżeli kupowali CD projekt po 20 A sprzedali np po 30-40? Ostatnio jest grzanie na oze - więc niech się i tu grzeje, przynajmniej do wyników
Według mnie wchodzi jeden fund + spekula, pierwsze wzrosty zaczęły się przed artykułem na bankierze, po artykule nasiliy się, co może wskazywać na to co napisałem, myślę że gdzies po drodze może być trzeci etap wzrostów jak wejdą ludzie którzy omijali spółkę z powodu płynności, a póki co zaczyna się robić głośno o spółce więc część zmieni zdanie
Arkusz na S malutki vs popyt! Co ty tak marudzisz czlowieku? Spolka jest mega niedowartosciowa czy to dziwne ze zostala dostrzezona i rosnie? Ogarnij sie a jak chcesz ciszy i spokoju to idz do Kosciola.