• wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~bumechwppu [88.156.133.*]
    witajcie przeglądam spółki giełdowe i trafiłem na primetech . zastanawiam sie jak to możliwe
    że spółka która jest gełdowo wyceniona na 19 200 000 / dziewietnascie milionow dwiescie tysiecy zlotych
    a faktyczna wycena przekracza 240 000 000 /dwiescie czterdziesci milionow zlotych
    wyceniona jest tak nisko i kurs za jedną akcje oscyluje w kwocie 1,20 sztuke .

sama przejęta spółka PBSZ1 ,którą przejął Primetech jest warta 202 692 482 /
    dwiescie dwa miliony szescset dziewiecdziesiat dwa tysiace czterysta osiemdziesiat dwa zlote
    wedlug planu połączenia i sprawozdania z wyceny spolki przejmowanej wedle linku :

link 

gdzie wyrażnie określona jest ta wartość tej spółki poprzez biegłego rewidenta na stronie 11 .

Zastanawiam się czy rynek jest ślepy ,czy ja coś żle zrozumiałem . Mimo iż spółki połączyły
    sie nie podwyższając kapitału zakładowego primetechu ,to faktyczna wartość wynosi tyle
    ile obie spółki są warte.

Niedawno jeszcze spólka TDJ wyceniała podmiot w wezwaniu na 1,45 ,ale wydaje mi się jednak,
    ze cena wezwania była skrajnie niska .Niską wycene można jednak usprawiedliwić ,ponieważ
    Primetech nie był jeszcze połączony z Pbsz1,choć wzywający bez wątpienia wiedział o planie
    połączenia obu podmiotów i uważam ze owe wynikało z jego inicjatywy.

Jeszcze skonsultuje tą sytuacje z kancelaria biegłego rewidenta,ale jeśli okaże się
    dobrze rozumuje to trzeba będzie wcisnąć PKC.

pozdrawiam
    Robert

• Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~sic [185.7.168.*]
    nie zastanawia mnie czy Ty p. Robercie wciśniesz czy nie, dla mnie faktem godnym zastanowienia jest dlaczego fundusze inwestycyjne, banki, nie wciskały i nie zanosi się na zmianę ich postawy względem używając popularnego określenia na forum - "perełki ". Czyżby wyjaśnienie było prozaiczne....? wiążące się z określeniem jakości i wielkości handlu na GPW, popularnego tudzież określenia : giełda bananowa.
  • Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~incognito [205.201.55.*]
    mało akcji w obiegu,jedynie można dostać z podaży .
    arkusz to piekna droga na 1,60
    obserwować ,tu będą ładne wzrosty

• Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~Akcjonariusz [188.147.24.*]
    Co z tego że jest mało akcji jak ich nikt nie chce kupować. Jak było wezwanie chciałem sprzedać trochę akcji w cenie wezwanie i przez kilka dni udało mi się sprzedać ok 1700, a miałem wystawione kilka tyś akcji co świadczy o tym że wtedy nikt nie chciał kupować akcji oczywiście poza wezwaniem famuru.
  • Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~Adrian [5.174.101.*]
    Wezwanie było klęską Famuru - do przymusowego wykupu zabrakło aż 17%. W I terminie oddały tylko marionetki z zarządu - nawet słupy Domagały oddały swoje dopiero w II terminie.
  • Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~leberwórst [77.255.101.*]
    dziwi mnie ze te analityki ni biora kredytu i za wszystko beda bogaci!!!!
  • Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~Adrian [77.113.59.*]
    Tobie nie dadzą kredytu, bo w dochodach masz 0 z przodu.
  • Re: wartośc giełdowa primetechu na 5.01 Autor: ~incognito [88.156.133.*]
[x]
PRIMETECH -32,50% 0,27 2024-03-27 15:14:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.