• Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Matiz [37.30.30.*]
    Chciałoby się przypomnieć ,że maxy na zamknięciu sesji w 2019 roku to 8.3 zł (był moment ,że pojawiła się kwota 9 zł za akcje ,ale to chwilowy atak)
    Tak więc max sesyjny to 8,3 zł

Znakomity raport za 3 kwartał ,został wykorzystany przez zarobionych i spekulantów do zbicia kursu na 5,9 zł w celu wydojenia leszczy z akcjonariatu. Była to 4 dniowa korekta po której kurs wrócił na stałe ponad 7 zł za akcje. Aktualnie jesteśmy ok 7% od maxów.

W między czasie NVV podpisał umowy na :

Fizyczną budowę 5,5 MW elektrowni PV
    Kompleksową budowę 1 MW elektrowni PV
    Stworzenie konsorcjum EKOS

Zaraz przed raportem za 3 kwartał NVV podpisał kolejną umowę na budowę 3 MW elektrowni PV

Chciałbym przypomnieć ,że w 1 kwartale 2020 roku ma zapaść decyzja kto wygrał przetarg na budowę 24 MW elektrowni ,w którym NVV wystartował wraz z innymi spółkami w konsorcjum.

Zakończono aukcje OZE ,które przyczynią się do kolejnych umów wykonawczych ,w których NVV ma największe doświadczenie na rynku ze spółek notowanych na GPW.

Podniesiono ceny prądu o 12% dla zwykłych kowalskich ,w skutek czego ,zwrot z inwestycji jest szybszy o 12%. Przełoży się to na dodatkowe przychody ,ze spółki zależnej VOOLT.

W maju są kolejne wybory. Po nich należy spodziewać się kolejnych podwyżek cen prądu.

Bodajże w styczniu dowiemy się o ile podrożeje prąd dla przedsiębiorców.

Cały rynek gra na naszą korzyść.
    Kapitalizacja to dalej 65 mln zł ,co jest śmieszną sumą patrząc się na rosnące przychody,zyski i perspektywy
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Matiz [37.30.31.*]
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Biznes [89.64.43.*]
    ,,Według specjalistów potencjał fotowoltaiki w Polsce jest co najmniej 100 razy większy od obecnego" czytaj boom dopiero się rozkreca i jeszcze potrwa kilka latek
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Matiz [37.30.25.*]
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Obiektywnie [89.64.15.*]
    Fakt późno zainwestowałem w OZE , ale zakup traktuje jako inwestycję a nie spekulacje , , nareszcie można spokojnie patrzeć w przyszłość a nie ciągle gapić się w monitor , nie chwaląc się przeżyłem , bumech , krezus itd . I to bez strat ale tutaj są autentyczne perspektywy , Columbusa też oczywiście zakupiłem , gdy będzie na koniec roku po 15 zł , będzie super , bo takie pisanie że będzie 100 to świadczy tylko o jednym , pozdrawiam .
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    ja zainwestowalem pare lat temu i cierpliwie czekam nie ma powodu by sie mazać
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~oze [83.31.154.*]
    Dnia 2020-01-05 o godz. 12:55 ~Obiektywnie napisał(a):
    > Fakt późno zainwestowałem w OZE , ale zakup traktuje jako inwestycję a nie spekulacje , , nareszcie można spokojnie patrzeć w przyszłość a nie ciągle gapić się w monitor , nie chwaląc się przeżyłem , bumech , krezus itd . I to bez strat ale tutaj są autentyczne perspektywy , Columbusa też oczywiście zakupiłem , gdy będzie na koniec roku po 15 zł , będzie super , bo takie pisanie że będzie 100 to świadczy tylko o jednym , pozdrawiam .

NOVAVIS NA KONIEC ROKU OKOLICE 20 ZŁA NAWET 23 TAK TO WIDZĘ
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Biznes [89.64.42.*]
    Wszystko jest możliwe, kwestia kolejnych kwartałów i wyników, firma wciąż się rozwija w bardzo dobrym otoczeniu rynkowym i sprzyjającej polityce UE. Jak widać generują coraz większe zyski, które porównując z konkurencją (oraz ich wyceną na GPW) są rewelacyjne. Podwyżki prądu już mamy, zainteresowanie oze coraz szersze, przyrost energii z fotowoltaika rośnie w mega tempie, generalnie boom dopiero się rozkręca i potrwa spokojnie kilka lat. Polska musi przejść transformacje energetyczną czy tego chce czy nie. Novavis na tym boomie będzie korzystał i brał garściami jak już to zaprezentował przy okazji ostatnich wyników finansowych. Moim zdaniem kurs może być zarówno na poziomie 20zł na koniec roku jak i równie dobrze na poziomie 50zł wszystko kwestia przyszłych wyników finansowych i oceny rynku. Tak czy siak zapowiada się ciekawie. Pozdrawiam
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Matiz [37.30.21.*]
    Ponawiam temat założony kilka dni temu przed wzrostami
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~MojMistrz [153.19.109.*]
    Matiz,

prócz Novavis coś polecasz?

• Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~Matiz [37.30.29.*]
    Gnergy

Polska ma się uniezależnić od dostaw gazu z Rosji co przełoży się na kontrakty dla spółki
  • Re: Perspektywy na najbliższe miesiące i cały 2020 Autor: ~ŚmiesznaKapitalizac [165.225.206.*]
    Kapitalizacja nadal jest śmieszna?
[x]
VOOLT 0,83% 2,42 2026-03-26 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.