• Nauka ma czar poznawczy Autor: ~zubrzyk100 [88.156.138.*]
    Zachęcam Panowie i Panie do rajdu w tym roku ze mna na Scope! GEO i Scope to dla mnie tegoroczne must have!

https://biotechnologia.pl/technologie/nauka-ma-w-sobie-nieslychany-czar-poznawczy-czyli-o-tym-jak-przekuwac-pomysly-w-rozwiazania-biznesowe-wywiad-z-piotrem-garsteckim-i-marcinem-izydorzakiem-ze-scope-fluidics
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~zubrzyk100 [88.156.138.*]
    https://biotechnologia.pl/technologie/nauka-ma-w-sobie-nieslychany-czar-poznawczy-czyli-o-tym-jak-przekuwac-pomysly-w-rozwiazania-biznesowe-wywiad-z-piotrem-garsteckim-i-marcinem-izydorzakiem-ze-scope-fluidics,19252
    Prezentacja i jak blisko jest komercjalizacja:

http://www.kpk.gov.pl/wp-content/uploads/2019/12/Scope_Fluidics.pdf
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Zbik [31.0.124.*]
    Geo tak, scope wyłącznie spekulacyjnie - i tak piszedł wysoko
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~zubrzyk100 [37.47.22.*]
    Spekulacyjnie powiadasz
    Ostatnie ESPI mówią co innego. Popatrz i wnioski sam wyciagnij.

Przypomnę się w czerwcu przy dywidendzie 50% od transakcji.
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~toni [83.28.236.*]
    Przepraszam Cię ale tam jest 150 mln kapitalizacji. Wzrosty pod dość niepewne oczekiwania.
    Bardzo a to bardzo ryzykowny papier po takim rajdzie bez jakichkolwiek wyników finansowych.
    Spekuła jak najbardziej na takich akcjach może się zabawić
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~ZATARA [178.43.92.*]
    Ryzyko jest, zawsze. Ale w przypadku scope na pewno nie "bardzo duze".
    Nie doceniasz spolki, bo nawet sie nie domyslasz jacy ludzie w nia zaangazowani.
    To nie jest typowy polski start-up, marzenia i mrzonki. To cos niezwyklego jak na standardy
    GPW, o NC nawet juz nie mowiac.
    Premia za to ryzyko natomiast moze byc niebotyczna :)

Ja redukuje CDR by dobierac geo i scope, ale scope wiecej ..
    I dodaje jeszcze carbon studios. HL Alyx rozniesie VR po swiecie jak szalone.
    A warhammer to takie IP ze az szok ze nikt tego nie widzi i daja mi powoli akcje carbon ponizej 20 :D
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Taaa [62.69.247.*]
    A skąd ty wiesz jacy to ludzie, osobiście ich znasz? Na nc mnóstwo było takich cudownych startupów
    Czy przypadkowe projekty dostają się do półfinałów prestiżowych konkursów? Czy w gronie doradców zasiadali by najlepsi specjaliści na Świecie z zagranicy gdyby to była lipa. Rób jak uważasz ja dzielę sie dobrą nowiną na Nowy Rok! Na Scope potrzeba tylko cierpliwości podobnie jak na Geo!
    Jakiś czas temu pewną osobę namówiłem na GEO i jest mi za to wdzięczna. Teraz ją namawiam również na Scope bo zaczyna robić się ruch w górę a 60 pln bedzie startem.
    Wiesz ile Gładki z Fluida nagród dostał? Nawet list od ministra z pochwałami. I zobacz jak to się skończyło. Poza tym teraz w porównaniu do Geo to balon
    A ile masz na gamedev balonów? Spółki biotechnologiczne i gamedev liczy się w inny sposób vs GEO tak więc nie porównuj tych spółek. Jakim balonem jest Mabion czy CDP? Na Mabionie rynek wycenia przyszły lek a na CDP Cyberpunka. Na Scope rynek zacznie wycenić to co nie uchronne czyli komercjalizacja nr 1 PCR ONE + 50% dywidendy od transakcji. Dobra róbcie co chcecie
    Kicinskiego tez nie znalem osobiscie, ale potrafilem ocenic:
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=1952294&strona=1

:)

Poznalem go zreszta pozniej, tu na forum :) Strasznie sie wydurnial, prawde mowiac ...
    Ale decyzji nigdy nie zalowalem ... Na scope bedzie podobnie :)
    Moj post byl odpowiedzia na "A skąd ty wiesz jacy to ludzie, osobiście ich znasz? Na nc mnóstwo było takich cudownych startupów"

Alez to forum miesza watek .. :/
    SCOPE już na widłach
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Wig [109.199.69.*]
    Brawo Zubrzyk.
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Wig [109.199.69.*]
    , ale już nie chcę zmieniać branży.
    Nie no branży.nie zmieniaj. Smieciarz da zarobić co prawda mniej od Scope w ttm roku ale da
    Ponownie widły na SCOPE
    Jutro na SCOPE ponownie widły
    Toni tam nie ma spekuly sa poważni inwestorzy. Wgryz sie w temat co robia i jakie to sa kocury. Przelicz jaki bedzie kurs przy sprzedaży PCR ONE który jest gotowy do sprzedaży. Zobacz jakie zakupy zrobił TFI, Prezes, Kierownik.

Moge ci tylko powiedzieć że nie pożałujesz a CAP 150mln pln bedzie śmiesznie niski. Pamiętaj i pewnie o tym wiesz że rynek wyprzedza fakty. Juz Astra Zeneca sie kręci w laboratoriach u nich.

Pozdrawiam!
    Jakby co kasę zubrzyk zwracasz?
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~kabanos [109.243.225.*]
    Dnia 2020-01-01 o godz. 13:48 ~Taaa napisał(a):
    > Jakby co kasę zubrzyk zwracasz?

Dajecie czadu. Widełki.
    Zubrzyk, oby im wszystko wypaliło i Ty zarabiaj na tej spółce grube miliony.
    Nauczyłem się jednak omijać szerokim łukiem spółki działające w branżach w których panuje potężna konkurencja. Dodatkowo liczą się układy, powiązania i znajomości.
    Ale nie neguje Twoich decyzji inwestycyjnych. Każdy ma swój sposób oceny i kryteria którymi kieruje się przy wyborze spółek do portfela.
    Dzięki! Ja mam przeczucie do dobrych spółek i do Scope nie mam najmniejszych podstaw do niepokoju. Przyspieszona emisja poszła gładko, a inwestorzy wyłożył kasą o wyższym kursie niż był. Harmonogram prac idzie jak po sznukru z precyzją chirurga, zero opóźnień jak na innych spółkach tego typu. Tak więc pozdrawiam i czekam tam na mocne zyski tak samo jak i na GEO.
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~JanW [80.52.182.*]
    Problem chyba w tym że Geotrans jest tak tani i rozwojowy że w porównaniu z nim każda inna spolka to balon obarczony ryzykiem
    Możliwe, ale ja nauczyłem się aby nie patrzeć tylko na CAP. Columbus podchodził w zeszłym roku pod 1mld pln i czy był z tym jakiś problem? Jak to się mają zyski CLC do GEO każdy wie, ale rynek tam widzi dobre perspektywy energii OZE. Tak samo ja już teraz widzę na Scope finalizacje 1 projektu w tym roku w połowie, a za rogiem następny jest w kolejce do sprzedaży. Pozdrawiam
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~dracos [83.27.141.*]
    scope do obserwacji zdecydowanie ale póki co to Korea nie śpi i jeszcze nic nie sprzedali...tutaj z kolei niektóre umowy na 2 lata. do dywersyfikacji portfela ciekawa pozycja, pod warunkiem ze wszystko dobrze pójdzie. ryzyko jednak jakieś jest. warto na pewno ta spółka lepiej poznać i śledzić co będzie dalej, bo ciekawi i raczej poważni ludzie ja prowadzą
    Komercjalizacja PCR ONE to już tylko kwestia czasu. Ryzyko zawsze jest ale nie każdy projekt na Świecie nie jest aż tak doceniany
    Dwa projekty Scope Fluidics wśród najbardziej przełomowych produktów diagnostycznych w konkursie American Association for Clinic

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20190425/dwa-projekty-scope-fluidics-wsrod-najbardziej-przelomowych-produktow
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Zbik [31.0.124.*]
    Jako, że wywiązała się tu burzliwa dyskusja, chciałbym tylko powiedzieć, że to czysta spekulacja i w taki sposób taka spółka da wytrawnym graczom zarobić - szanse na inny obrót wydarzeń - 1%. Pamiętam gremialne całowanie brastera w d..pę, wielką technologię firmy fluid. Wystarczy popatrzeć jak skakały wyceny obu i jak zakończyły. Nie chcąc dalej dyskutować, bo na obu poprzednich próbowałem i zostałem zakrzyczany. Zalecam ostrożność zatem. Nasz kraj nie jest dobry w te klocki :). A grubi inwestorzy. Ci mają dobrze policzoną każdą akcję. Jeżeli kupiłeś to cudo przed rajdem, to część wywal, resztę trzymaj i decyduj sam, ale zdejmij różowe okulary, chyba, nie życzę nagonienia stada baranów, bo to zawsze część na wieki utopionego kapitału, który mógłby zasilić spółki, które realnie zarabiają i realnie rozwijają swoje biznesy. Ot taka moja prywatna dygresja.
    Spoko.
    Twoją teorię można było wygłosić kilka lat temu na CDR. I co powiesz tym co oddali wtedy po 5 zł? A tam perspektywy nie były tak oczywiste jak teraz są na Geotrans.
    Różowe okulary zakładasz tam gdzie nic nie ma a sam widzisz jakieś wyobrażenia o wielkich zyskach. Tu masz realny skokowy wzrost przychodów, zysków itd
    Trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć. Warto kupić sobie korekcyjne okulary
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~bankrut [31.11.129.*]
    Dnia 2020-01-01 o godz. 18:59 ~toni napisał(a):
    > Spoko.
    > Twoją teorię można było wygłosić kilka lat temu na CDR. I co powiesz tym co oddali wtedy po 5 zł? A tam perspektywy nie były tak oczywiste jak teraz są na Geotrans.
    > Różowe okulary zakładasz tam gdzie nic nie ma a sam widzisz jakieś wyobrażenia o wielkich zyskach. Tu masz realny skokowy wzrost przychodów, zysków itd
    > Trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć. Warto kupić sobie korekcyjne okulary

może się mylę, ale wydaje mi się, że Zbik chyba się odniosł do SCP, nie do GTS
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~dracos [83.27.141.*]
    taaa, do Geo to byłby jakiś absurd i paradoks
    Też tak mi się wydaje, ale to porównanie Toniego z CDR tu do Scope tez pasuje
    ŻEby się nie skończyło jak na fluidzie, atonie czy termo2power. Wolę jednak spółki które już zarabiają a nie tylko obiecują
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~zubrzyk100 [88.156.142.*]
    @Zbik, Nie porównuj spółki Scope do tych wydmuszek typu Fluid czy Braster! nawiasem mówiąc wszyscy w tych różowych okularach zarobili krocie na Scope i nie tylko! Datawalk również dała nieźle zarobić inwestorom w różowych okularach bez żadnych zysków mając dobry produkt! Wspomniany CD Project to nie były marzenia na początku? 11BIT dał byś wiare że będzie teraz po 400PLN? Columbus 814% w rok? Ja zakładam te okulary i patrze na Scope z taką samą nadzieja i marzeniami jak ludzie którzy patrzyli i dalej patrzą na wspomniane spółki! SCOPE MA DWA PROJEKTY KTÓRE ZNALAZŁY SIĘ WSRÓD SIEDMIU PRZEŁOMOWYCH ROZWIĄZAŃ Z CAŁEGO ŚWIATA W KONKURSIE ORGANIZOWANYM PRZEZ NAJWIEKSZA ORGANIZACJE DIAGNOSTYCZNA NA SWIECIE! Tak więc jeszcze raz proszę nie porównuj Scope do BRASTERA I FLUIDA bo to nie ta liga! Oni sami się nie wybrali a konkurs był w USA!

Ja tym ludzią kibicuje w pracy którą robią bo to są mega kocury i po długich ponad 8 latach są dosłownie u progu finalizacji swojego pierwszego pomysłu od początkowego Proof of Concept! Spółka założyła minimum 50% dywideny od transakcji której mediana w zeszłym roku dla tego typu produktów to 130MLN $! Wszyscy akcjonariusze zostaną nie dość, że nagrodzeni wysokim kursem to dodatkowo wpadnie wysoka dywidenda! W niektórych sektorach takich jak technology, gamedev, biotechnology czy OZE fundamenty są na drugim planie i liczy się to co będzie i co ma nastąpić a nie to co jest :-) Pozdrawiam w różowych okularach z Sylwka! Wezme takie na projekt GEJOTRANSU! :-)
    Przytaczasz spółki którym się udało i porównujesz życzeniowo do tej którą posiadasz. Nie wiesz tak naprawdę co tam się dzieje i równie dobrze to może być drugi Aton a nie CDR. Poza tym to wątek geo. Idź naganiaj na wątek tego balona
    Widzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem! Tak właśnie porównuje SCOPE do tych wszystkich spółek którym się udało i mieli takie same życzeniowe nastawienie popartę jedynie marzeniami! Mogę się założyć, że było sporo gości takich jak ty którzy mówili na CDR czy 11BIT że to BALON! I NIE NAGANIAM a podzieliłem się swoimi typami na ten ROK którymi są GEO i SCOPE a dyskusja sama się wywiązała! I szczerze na GEO nie widziałem cię, może coś przeoczyłem to sory!

A na deser masz jeszcze do poczytania o projektach które robi SCOPE a które mają realne zastosowanie w życiu!

link 
    Dodałem do pakietu na ten ROK CARBON STUDIO! TAK WIEC W TYM ROKU GEOTRANS,SCOPE i CARBON STUDIO!
    A ja mam prawo porównywać do tych którym się nie udalo
    Ja wole porównywać się do tych którym się udało! Ty akurat musiałeś wyciągnać ze swojego kapelusza największych nieudaczników i ściemniaczy typu BRASTER i FLUID ;-) tam nie znajdziesz powaznych inwestorow! Idz na Scope i przekonaj sie jaka cisza panuje :-)
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Zbik [37.248.159.*]
    Dodam Cormay. Tam wszędzie była masa Zubrzyków. Jak mówię spekulacyjnie owszem, ale zalecam istrożność to wszystko. I na tym kończę dyskusję, bo spółka o której piszesz nie robi hajsu ino może go robić jeżeli...
    Carbon studio Swoją drogą bardzo ciekawa spółka. Mam nawet parę sztuk licząc na dobranie niżej i zaangażowanie, bo obroty mizerne, ale cierpliwy jestem.
    Wpadlem na trop CARBON z forum SCOPE od kolegii ZATARA! Dobry temat maja i podoba mi sie spolka! Masz racje obroty tam nie sa powalajace ale to napewno sie zmieni! Temat VR jest na czasie a oni maja dobry produkt :-) Jestem ostrozny dzieki za porade! Na SCOPE jestem pewien sukcesu bardzo! Tam potrzeba cierpliwosci!
    Mówiłem dobierać SCOPE! Kocury!

http://www.newconnector.pl/scope-fluidics-gotowe-do-industrializacji-systemu-bacteromic
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Mimi [165.225.84.*]
    Jeszcze nigdy nie wypowiadałem ise na tym forum tylko zaglądałem tutaj czytać dyskusje i smiać się z naganiaczy ale musze przyznać że zubrzyk jestes gość. Widac że masz pojęcie i miło jest poczytać gdy wypowiadasz się na temat jakiejś spółki. Idę według swojego zamysłu i analiz ale jakiś taki spokojniejszy jestem gdy wiem, że posiadamy te same przeczucia :D
    poczekam na korektę a do tego czasu się zastanowię :)
  • Re: Nauka ma czar poznawczy Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    korekty w tych rejonach nie będzie, pierwsza przy 20 zeta gdy karty będą wyłożone
    w tym tygodniu prognoza i umowy
    mówiłem o SCOPE. Geotrans spokojny trzymam sobie w portfelu i nie zamierzam ruszać :)
[x]
GEOTRANS 2,75% 5,24 2026-05-06 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.