• Zobaczymy co sie stanie Autor: ~js [95.175.3.*]
    Było by dziwne gdyby tą spolka nie zainteresowal się inwestor branżowy Spolka praktycznie nie ma jednego dominującego wlaciciela tylko fundy Bardzo dobre wyniki duże dywidendy Nawet POLNORD a to spolka jadaca na stratach jest w trakcie badania ksiąg przed ewentualnym przejeciem chyba przez spolke wegierska sadzac po nazwie A tu nic? To naprawdę mało prawdopodobne Ale coz na GPW wszysto mozliwe
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~X5 [31.0.82.*]
    Tutaj wbrew pozorom sterowane nisko notowania. Z większym prawdopodobieństwem mogą oznaczać że dogadywane są warunki transakcji pakietowych do przejęcia. No chyba że zarządzający funduszmi to ludzie owładnięci misją maksymalizacji wartosci dla akcjonariuszy. Ja tego oststnio nie zauważyłem.
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~Js [31.60.249.*]
    Interes fundow jest tu tożsamy z drobnymi inwestorami
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~X5 [31.0.84.*]
    Funduszy jako takich oczywiście tak. Jednak gdy wspomnę przejmowanie Gobarto przez Cedrob przy pośrednictwie Ipopemy to mam wątpliwości.
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~X5 [83.25.246.*]
    Zarządzający funduszami np. PZU potrafią sprzedać prywatnemu bardzo tanio przykład Gobarto - sprzedaż pakietu Cedrobowi. Czym się kierowali???
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~js [95.175.3.*]
    Tu wlascicielami jest nie jeden ale ok 20 funduszy Dogadac się miedzysoba żeby to sprzedać za grosze będzie ciezko
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~X5 [83.25.205.*]
    Myślę że masz rację.
  • Re: Zobaczymy co sie stanie Autor: ~HGV [188.146.33.*]
    Końcówka sesji już z branie akcji. Wszyscy deweloperzy dzisiaj mocno do góry DVL dopiero na końcu ruszyła. Dyskonto w stosunku do innych nadal duże. Sprzedaż mieszkań nie tak duża jak w zeszłym roku ale poczekam na marzę powinna być wyższa.
[x]
DEVELIA 1,96% 9,38 2026-02-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.