• To są żarty. Autor: ~Daro [83.28.227.*]
    Tak się teraz firmy ściąga z giełdy najpierw z notowań później z konta bez żadnego info. Bank PKO sa.
  • Re: To są żarty. Autor: ~Daro [83.28.227.*]
    Po świętach zgłaszam o tym do prokuratury. Kiedyś za nim coś zdjęto z giełdy podawali info jakieś a tu nic.
  • Re: To są żarty. Autor: ~no [89.151.42.*]
    A w jakiej formie sobie życzycie maila , sms czy listownie ? I co byście zrobili ? Był komunikat i biuro na wniosek GPW musi "zdjąć" akcje z rachunku. Macie wykazaną na rachunku stratę więc o co chodzi ? Cieszcie się , ze nie musicie ściągać świadectwa depozytowego od syndyka i rozliczać straty poprzez umowę cywilno-prawną.
  • Re: To są żarty. Autor: ~Bart [165.225.36.*]
    Witam,
    A ta strata powinna się pokazać w rozliczeniu za rok 2019 ? Bo ja tego nie widzę - dziękuję za odpowiedź.
  • Re: To są żarty. Autor: ~ostrożny [176.221.123.*]
    Dnia 2020-01-03 o godz. 09:58 ~Bart napisał(a):
    > Witam,
    > A ta strata powinna się pokazać w rozliczeniu za rok 2019 ? Bo ja tego nie widzę - dziękuję za odpowiedź.

Nie, ponieważ nie sprzedałeś akcji. Dopiero jak sprzedasz będziesz mógł sobie odliczyć stratę.
  • Re: To są żarty. Autor: ~Bart [165.225.36.*]
    Ja rozumiem, że strata pojawia się jeśli się sprzeda akcje tylko jak sprzedać coś co zniknęło z rachunku i z notowań - a ja swoje pytanie zadałem w kontekście wypowiedzi "No", twierdzi, że powinniśmy zobaczyć zaksięgowaną stratę na rachunku a ja jej nie widzę u siebie dla tego dopytuje - czy ktoś inny ją widzi - pierwszy raz spotykam się z taką "akcją" pozbawienia mnie akcji od tak.
  • Re: To są żarty. Autor: ~kaziooo [212.244.214.*]
    Spekuluję: Nadal jesteśmy posiadaczami akcji, ale bez możliwości obrotu za pomocą GPW.
  • Re: To są żarty. Autor: ~Fret [188.147.22.*]
    Tak. Nikt nie pozbawił Cię udziałów w Spółce. To że nie ma jej na gpw to inna sprawa. Nadal masz uprawnienia akcjonariusza zgodnie z KSH.
  • Re: To są żarty. Autor: ~byebye [217.67.194.*]
    a jak wróci na gpw to wróca akcje?
    (spotykam sie 1 raz z taka sytuacja dlatego pytam)
[x]
CALATRAVA -4,17% 0,23 2017-10-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.