w końcu nowy watek, nie chciało mi się już przeskakiwać na druga strone. tak info jest piękne, ten dziwny pozew już nie jest aktualny, po uprawomocnieniu się decyzji o umorzeniu która ma podjąć sad na wniosek obu stron nic nie stanie na przeszkodzie prywatnej emisji bez pp, nowy udziałowiec, umówiony udziałowiec wleje niezbedna kase na inwestycje, umowa pewnie po uprawomocnieniu się wyroku sadu, chociaż wg mnie powinno być w tej sprawie info na espi
z komunikatu wynika ze obie strony zlozyly wniosek, sad pewnie na najbliższej rozprawie (niewiadomo kiedy) rozpatrzy ten oto i wyda wyrok, od tego dnia będzie szedł czas uprawomocnienia, chyba
poligo sprzedalo, maja jeszcze prawie 500 tysi akcji, pewnie poligo zejdzie do zera, transakcja pakietowa, umowiona, zostalo im (poligo) jeszcze 1%. nie wiem dokladnie ile wszystkich akcji jest ale prawie wszystkie maja prywatne osoby. ciekawe kto to kupil? fajnie wyglada arkusz zlecen sprzedazy, troche gorzej kupna
Musze przyznać ze kontakt za pomocą komunikatów ESPI jest tutaj świetny niektóre spółki mają z tym problem... Szkoda że nie przekłada się to na kurs :D ale moze już niedługo..
raport intrygujący, postanowiłam policzyć wartość spółki 60 mil. złotych to potencjalne przychody reino partners za 3 lata 30 milionów złotych to udział reino capital w tych przychodach (ma 50% udziałów) (ciekawe kto ma pozostałe 50%?) 10 milionów to przychód roczny reino capital 2 miliony to zysk, przy założeniu rentowności netto 20% (choć pewnie raczej 10%) przy p/e = 15, wartość spółki to 30 milionów złotych. 0,71 złotego na akcję przy 42 milionach akcji, 0,50 złotego na akcję przy 60 milionach (po emisji) i co robić? .
tylko, jeżeli moje wyliczenie jest poprawne, to po spełnieniu się wszystkich tych umów, jedna akcja będzie warta raptem 0,50 zł, zaś obecnie na giełdzie wyceniana jest na 1,50. czy spółka ma kolejne umowy do podpisania?
zaje... sie to przeciaga, w czasie okresu kiedy sie zainteresowalem reino wszystko sie przeciaga, wydaje sie to normalne bo kwoty na jakie te transakcje opiewaja so spore, zdazylem sie przyzwyczaic do zwloki, moze sie wybiore na wanle, zobacze, moze ktos powie cos wiecej, zobaczymy