Oj cos mi sie wydaje ,ze obydwaj Panowie uwierzyli w podwojny szczyt zmiane tredu i sprzedali :) I tak z zagorzalych fanow stali sie sceptykami.Tymczasem logarytmy wprawdzie rzadza niepodzielnie jednak te rysunki szczytow i dolkow sa absolutnie swiadomie prowadzone.Kto byl madry dokupil po 47-51.W jakim celu przyjechali do Wroclawia? Kazdy kto nie jest szarakiem w tego typu firmie wie, ze wierchuszka spotyka sie z pracownikami,zeby wytlumaczyc im osobiscie powody decyzji stanowiacych jakas wazna zmiane.Zeby ekipa wiedziala po co ta zmiana i rozumiala jej biznesowy sens.Chodzi o odpowiedz na pytanie , po kiego maja tak zapierd..motywacje i w koncu pieniedze.Nikt nie przyjezdza na karpia i choinke.Powodow moze byc mnostwo.Np.jakis deal w eu,z polskim rzadem itp.rowniez przygotowanie na deal w usa,roszady personalne w pl.w zwiazku z tym...Panowie pisza o lipie? Lipe to moze odwalac jakis polski pgnige czy inna energetyka. Roznica jest zasadnicza.To ,ze w Pl juz prawie nic nie funkcjonuje wg. cywilizowanych standardow nie znaczy, ze “ lipe” akceptuje sie w biznesie ( i to inwiligacyjnym ) za oceanem.Nie mieliby szans.A wiec dajcie spokoj z powielaniem schematow w kometarzach pt. “ ach palne cos ,moze bedzie trafienie “
Panie mądry, wiesz tyle co my wszyscy, czyli nic. Możesz sobie jedynie gdybać. Fakt jest taki, że ukazał się artykuł i było wybicie. Lipne bo bez podstaw. Podstawy będą jak pokażą raporty, kropka.
Pełna zgoda, pisałem tu, że wpadli na Wigilię, ale oczywiście kilka osób nie zrozumialo żartu. Tacy poważni ludzie nie zwiedzaja w grudniu Wrocławia. Oczywiście tradycyjnego śledzika mogli spożyć niejako przy okazji
Czy “ Pan” madry czy mniej? Rozstrzyga kto ile i w jakim momencie kupowal. Kto potrafil wyciagnac wnioski z wyprzedzeniem, ryzykujac duze pieniadze.Komentarze dzieciarni i tredziarzy z pincet + akcji sa na bankierze tak samo liczne co nietrafione. Pokaz mi jeden z drugim,ze czules blusa przed wzrostami I postawiles na to od powiedzmy 200 000 wzwyz to pogadamy.
Autor: ~realista [83.26.195.*] 2019-12-19 18:20 Panie mądry, wiesz tyle co my wszyscy, czyli nic. Możesz sobie jedynie gdybać. Fakt jest taki, że ukazał się artykuł i było wybicie. Lipne bo bez podstaw. Podstawy będą jak pokażą raporty, kropka.
Zgoda jak pokażą raporty z zyskami to będą podstawy . Tylko jaki wtedy będzie kurs ? 2 czy 3 razy wyższy niż obecnie ?
Kto ,kupuje po pozytywnych raportach,kupuje gorke i zazwyczaj traci .Albo analizuje sie papier przed raportami i wchodzi albo daje sie spokoj .W miedzyczasie jest wystarczajaco materialu do oceny czy warto ( to bardzo indywidualna decyzja). Kwestia profilu mentalnego kupujacego. Stac cie na strate? A rownoczesnie dotychczasowe wydarzenia cie przekonuja to pakuj. Bez porzadnego zajecia sie wszystkimi dostepnymi zrodlami ( np. czym sie zajmuja decydenci firmy,jakie maja preferencje) nie bedziecie w stanie ocenic nawet co w trawie piszczy.Nie ma letko :) trzeba sie wgryzc.
Ale ja nie mówiłem o kupowaniu a na górce po raportach, tylko o podniecaniu się lipnym info, po którym kurs musi spaść, co też się dzieje i w tym przypadku.
Zalezy jaka masz srednia? Hehe? No ale jezeli postawiles tyle to masz prawo psioczyc,utyskiwac spekulowac itp. Chodzilo mi o to, najwieksi forumowi madrale ( na kazdym papierze) sa tacy madrzy, gdyz totalna wtopa to w ich przypadku zazwyczaj 10 000 . Tez mi sztuka!