• Wezwanie Autor: ~Wzywający [31.0.86.*]
    Cxy dobrze przeczytałem, na zuk zostało złożone wezwanie? Cena dość mizerna.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Papilon [79.185.130.*]
    powie ktoś coś, cena 1,33zl, uda się czy nie?
  • Re: Wezwanie Autor: ~blokers [87.239.222.*]
    Brawo FRAM!!! Teraz skup a później nowa emisja i przejecie pelnej kontroli. Prywaciarze koneccy musza zniknąć z akcjonariatu!
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [178.36.237.*]
    Ladnie podkkrecam obroty jestescie zadowoleni ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [188.122.27.*]
    Po tej cenie to chyba tylko posiadacz wyrzuci swój baton i odetchnie, ze dali mu szanse wyjść
  • Re: Wezwanie Autor: ~Wzywający [31.0.81.*]
    Z tego co zrozumiałem to fiz fram nie będzie ściągał spółki z giełdy po osiągnięciu 66%. Druga sprawa to jest nadzieja na lepsze wyniki skoro fundusz bardziej się angażuje.
  • Re: Wezwanie Autor: ~J23 [37.47.44.*]
    Zasadnicze zagadnienia:
    1. Niewiele jest akcji, których sprzedaż odbywała się poniżej 1,33 zł. Gdyby akcjonariusze oddali swoje akcje po cenie 1,33 wówczas większość z nich osiągnęłaby stratę.
    2. Osiągnięcie poziomu 66 % powoduje, że główni akcjonariusze musieliby sprzedawać.
    To wszystko powoduje, że najbliższe tygodnie przyniosą ciekawą rozgrywkę.
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [62.87.147.*]
    Ja uwazam i mysle ze duzo sie sprzedało zwlaszcza ze wiem ile mi wpadlo. Co do dzis o sporo sie obróciło, sporo i nie jest to moment na wychodzenie - moim zdaniem. Zabawa dopiero sie zacznie.
    idę o zakład posiadacz że to ty dziś zbiłeś cenę skracając się .
    No to przegrales pije Gentelmen Jack. Wiem jak zachecic do kupowania. pozdro
    wręcz przeciwnie - każdy twój wpis prowokuje do sprzedaży
  • Re: Wezwanie Autor: ~Hihi [31.0.67.*]
    Czegoś nie rozumiem. Ludzie się męczą żeby sprzedać po 1,36 a przecież spokojnie mogæ sprzedać po 1,33 w wezwaniu.
    Może dla niektórych karp w lutym będzie nieświeży :)
    Zapewne wezwanie po tej cenie się nie uda ale jest wyraźnym znakiem, że w wynikach finansowych spółki idzie lepsze.
    ZUK przypomina mi trochę FAM który niemiłosiernie zdołowany do 40 gr wystrzelił do 4 zł i też główny akcjonariusz przed poprawą wyników ogłaszał wezwanie
  • Re: Wezwanie Autor: ~Morfeusz [31.0.65.*]
    Skupują żeby sprzedać pakiet kontrolny komuś innemu. Oby komuś z branży...
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [188.147.240.*]
    Nie wymyslacie głupot. A mnie nikt nie wzywa. Fundusz ma kapitał i akcje sobie żagluję, robi stratę na koniec roku- uważam . Akcji można było kupić ile się chce i nadal można jak widać. Być może chętni są na kupno ale potrzebują zaproszenia.
  • Re: Wezwanie Autor: ~blokers [87.239.222.*]
    Skupują żeby przegłosować nową emisję. I wyczyścić akcjonariat z fusów
  • Re: Wezwanie Autor: ~grbr [37.47.40.*]
    A skąd wiadomo o nowej emisji?
  • Re: Wezwanie Autor: ~ljli [37.47.40.*]
    Jaką stratę......?
    Gdyby teraz sprzedawał lub kupował to musiałby o tym poinformować.
    FIZ FRAM jest znany z tego, że zna się na robocie, więc jak kupował akcje ZUK STĄPORKÓW to raczej wiedział co robi.

Tak gadacie o tym zezwaniu, myslalem ze zartujecie bo info zadne do mnie nie dotarlo. I z ciekawosci popatrzylem i znalazlo sie to info.
    17.12. Warszawa (PAP) - FRAM Fundusz Inwestycyjny Zamknięty wzywa do sprzedaży 2.290.739 akcji Zakłady Urządzeń Kotłowych Stąporków, stanowiących 35,22 proc. kapitału, po 1,33 zł/sztukę - podał pośredniczący w wezwaniu Trigon DM.
    Przyjmowanie zapisów rozpocznie się 13 stycznia i potrwa do 3 lutego 2020 roku. Planowana data transakcji nabycia akcji na GPW to 6 lutego, a rozliczenie ma nastąpić 11 lutego.
    W wyniku wezwania wzywający zamierza uzyskać 66 proc. ogólnej liczby akcji i głosów na walnym zgromadzeniu spółki, tj. 4.292.501 akcji.
    Na dzień ogłoszenia wezwania FRAM FIZ posiada łącznie 2.001.762 akcji, stanowiących ok. 30,78 proc. kapitału zakładowego spółki oraz ok. 30,78 proc. ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki.
    Jak podano, wzywający traktuje spółkę jako długoterminową inwestycję o charakterze strategicznym i nie zamierza zmniejszać udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu spółki. Ponadto nie wyklucza dalszego zwiększania swojego udziału w ogólnej liczbie głosów WZ.
    We wtorek na zamknięciu sesji za akcję ZUK Stąporków płacono na GPW 1,31 zł. (PAP Biznes)

W wolnym obrocie jest potora banki akcji,wiec glowni akcjonariusze musieliby im sprzedac grubo ponad piecset tys akcji ciekawe czy im by sie to oplacalo troche watpie jak spolka ma byc dywidendowa. To jak wyrzucic kase z portfela. Jak to ma byc inwestycja dlugoterminowa strategiczna to dlaczego ludzie mieliby sie pozbywac akcji oraz glowni akcjonariusze. Ja chetnie im oddam swoje akcje jak zrobia mi wezwanie po 20 dychy. Jak staporkowi udal sie biostrateg a slysze ze sa setki milionow zl. na projekty eko to bedzie pieniadz w spolce wiec wplynie na wartosc spolki. Kazdy bedzie robil jak uwaza i myslal o sobie ja tam ich ... ten tego zobaczymy co wymysla. a co wymysli kurs do tego czasu.
  • Re: Wezwanie Autor: ~Odo [31.0.68.*]
    No i pytanie czy mniejszościowi tak chętnie będą sprzedawać po obecnym wezwaniu. Ale z drugiej strony jeżeli ktoś chce się pozbyć akcji to jest okazja do sprzedaży w wezwaniu.
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [188.147.240.*]
    Ja widzę to tak. Jeśli chcesz żeby ktoś ci bolca wsadził w d... To jest okazja
  • Re: Wezwanie Autor: ~axz [95.174.66.*]
    dobre!
    teraz to jest czas na zakupy, póki tanio
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [188.147.232.*]
    Wesołych świąt i dyszki w przyszłym roku albo i wiecej.
  • Re: Wezwanie Autor: ~gpwmaster [5.173.248.*]
    czas na wzrost , kupowanie ?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Morfeusz [80.50.114.*]
    no mizerna, ale może liczą na desperację małych posiadaczy...
  • Re: Wezwanie Autor: ~Cd [31.0.46.*]
    A co jak fiz nie uzyska zakładanego skupu, a na wezwanie odpowie np tylko 5% akcji, to rozumiem, że te akcje zostaną kupione przez fiz?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Wojtus [188.146.188.*]
    Wezwanie po 1,3
    aconiektorym sie marzy 10zl
  • Re: Wezwanie Autor: ~brawoFram [5.173.249.*]
    To nie marzenie, bo to nie jest nawet 1/3 ceny z debiutu, raczej uczciwy powrót, czyż nie?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Xy [5.173.249.*]
    Do końca wezwania jeszcze tylko trochę czasu zostało, a później się dowiemy, czy jakieś słupy oddały w wezwaniu, czy nie, co nie?
  • Re: Wezwanie Autor: ~zeg [87.239.222.*]
    a co na to knf?
  • Re: Wezwanie Autor: ~posiadacz [78.8.5.*]
    albo zeby nie obrazac dupy. lub brak opanowania.

• Re: Wezwanie Autor: ~Morfeusz [80.50.114.*]
    A co to takie skoki? Ktoś coś wie?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Stefan [46.22.161.*]
    Pisałem tu kilka dni temu, że może fund dogadał się z dużymi i po prostu chodzi o wyzbieranie akcji z rynku, przymusowy wykup resztek i wycofanie z giełdy. Ten wpis zniknął czy oślepłem?
  • Re: Wezwanie Autor: ~Xy [5.173.230.*]
    Nikogo nie obraziłem, bo persony aktualnie teoretyczne ..., no ale jeśli ktoś się poczuł urażony na forum to oczywiście sorki. Jak mawiała p. Zyta "wróć".
[x]
STAPORKOW 0,00% 3,12 2025-09-19 15:31:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.