hehehe, głupia ta nazwa wymyślona przez gryfa, ale pewnie tylko na taka go było stać? czy, uciekać, nie robić nic, a może dokupować, czy wchodzić? warto się zastanowić, czy akcje pli są dziś tanie, akurat wycenione, czy tez zaczynają być drogie? kapitalizacja przekroczyła 100 mln złotych, ile w perspektywie jakiejś przyszłości jest w stanie zarobić spółka? i jakie w ogóle jest pojęcie na naszej giełdzie o pli? przecież ludzie nic nie wiedzą, nie umieją antycypować wydarzeń, a czytanie raportów maja gdzieś albo przychodzi im to trudno i nic nie kumają? nie to, abym się wywyższał, ale załóżmy, że najlepsze zakupy robi się przed pewnymi wydarzeniami o charakterze biznesowym, które budują wartość danej spółki - tutaj pli - mamy na plusie 3 kwartały tego roku, ale wyliczenie ulubionego przez wielu wskaźnika c/z nie pójdzie łatwo bo mamy 4 kw zeszłego roku, kiedy spółka czyściła bilans i robiła księgowe odpisy to nie pozwoli wyliczyć dziś, tu i teraz c/z, ale po wynikach za 4 kw tego roku już tak, mało tego 1 kw przyszłego roku może być najlepszy w dziejach spółki, tak wynika z terminów kontraktów, a wiec za kilka miesięcy kiedy odejdzie 1 kw 2019 i wpadnie 1 kw 2020 może być tak, iż spółka będzie miała niski c/z i wtedy ruszyłoby pospolite ruszenie popytu, a fundy już nie mogłyby wyszukiwać powodów za niekupowaniem... dziś starzy akcjonariusze wiedzą o co chodzi, nowi nie za bardzo, stąd ten tekst, oczywiście akcje nie stoją w jednym miejscu, fluktuacje, a na ich bazie wszelkie spekulowanie też się odbywa i tak będzie a, jednak moim skromnym zdaniem, wierzę w budowanie wartości spółki poprzez trafne decyzje zarządu i zawieranie nowych intratnych kontraktów to, z kolei pozwoli akcjom spokojnie rosnąć w trendzie wzrostowym o silnym podłożu fundamentalnym ps > to moja opinia poparta argumentami za, szkoda, że niejaki gryf pisząc o dobrej cenie do sprzedaży akcji nie napisał merytorycznie dlaczego tak uważa?
Re: W nogi ! Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
Przecież tak Gryf ma ból d.u.p.y i stad to jego pisanie. Zostawcie trolla. Przecież to normalne, że na giełdzie nie wszyscy zarobią ale głupawy troll tego nie zrozumie...
Choć tu przy takiej cenie wejścia zarobią w swoim czasie wszyscy.
Dnia 2019-12-16 o godz. 17:14 ~rtomala napisał(a): > na kanale netflixa na youtube Wiedzmin w gronie popularnosci znajduje sie na 4 miejscu a byl na 3 to jest powod dlaczego kupuje w ramach ścisłości
Ale jakie obroty! Ponad 300k to ja nie pamietam od 3 lat.
Nawet jak ten co spowodowal wzrosty od 30zl i teraz swoje zrealizował to i tak kurs ladnie podciągnął.
Korekta to podstawa. Szybko rosnie, ale i potrafi szybko spasc i to nizej niz bylo. Glowa do góry! Stara gwardia czuwa!
Dnia 2019-12-16 o godz. 17:06 bialoczerwony1972 napisał(a): > Przecież tak Gryf ma ból d.u.p.y i stad to jego pisanie. Zostawcie trolla. Przecież to normalne, że na giełdzie nie wszyscy zarobią ale głupawy troll tego nie zrozumie... > > Choć tu przy takiej cenie wejścia zarobią w swoim czasie wszyscy.
jak się umie spekulować to proszę bardzo... we/wy we/wy etc, gratuluję tym co umieją to ja nie bawię się w takie rzeczy, wierzę w trendy z drugiej zaś strony w ciągu ostatnich lat tyle transakcji kupna porobiłem, że żałuję jednej rzeczy: iż, znając śr zakupów, nie bardzo można spekulować choćby częścią w przekonaniu, że wolne jest to od podatku... oj oj, przejrzałem swoje transakcje i historia zatoczyła koło: równo 2 lata temu w podobnych cenach bawiłem się na walorku kupowałem i coś sprzedawałem w tylu różnych cenach, że nie wiem, które system najpierw by mi rozliczył? zdecydowanie co innego to nowe konto, nowe środki i zacząć się bawić we/wy i wszystko wiadomo
Dnia 2019-12-16 o godz. 16:56 ~rtomala napisał(a): > dobre > > > > kupuje dzis skromne 25 k pln jutro znowu tyle a moze wiecej i tak do 100 k > > > > czy czuje sie ubrany hmmm
za dużo optymizmu było, a tak nawet optymiści mają nosy na kwintę i chyba o to właśnie chodzi? ktoś rozgrywa papier, bo jaki sens byłoby najpierw ciągnąc do 40, a potem zwalać do bazy? nic się nie zmieniło i cały czas pli to dobra fundamentalnie spółka
cyt ''dzis ponownie dokupilem jestem pewien ze wiedzmin da zarobic''
na pewno przełoży się to na biznes pli i bardziej rentowne przedsięwzięcia... polecam, bo jest tu na ten temat: https://www.pb.pl/platige-image-liczy-na-efekt-wiedzmina-968860
Nie wiem jak ktoś może inwestować na giełdzie nie radząc sobie z emocjami i panikować po spadkach rzędu kilka procent . Zapraszam na lokaty . Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana w nowym domu
@fanpli " sprzedano tyle samo akcji co kupiono", naprawdę:) Taki głupkowaty wpis na poziomie bankiera, trochę nie na twoim. Chodziło mi o analizę wolumenu na sesjach wzrostowych i spadkowych jeśli kojarzysz o co biega ?
Generalnie animator z trigona zaczyna już mnie denerwowac. Poprosi gościu puść ten kurs już. Najbardziej irytujące biuro na rynku, na szczęście niebawem bandyci znikną z rynku.
@hp pojawiasz się nagle na wątku pli i jakieś teorie snujesz a, w ogóle ktoś ty? lepiej zmień forum, platige to spółka dla mądrych inwestorów jeśli już kierować się at na spółce, która ma w ciągu tego roku śr 1500 akcji na sesję, to można na wskaźnikach tygodniowych, albo wg śr kroczących i tak to osobiście czynię i żadnej dystrybucji, a raczej akumulację widzę w trendzie wzrostowym takie analizy jak twoja to dziecinada: koncentracja na 3 sesjach? dystrybucja na podbitce? ja, nie mogę, co za brednie.... cieszyć się należy, że papier się rozkręcił, a kasa, co się tu pojawiła - moim zdaniem - tak łatwo nie odpuści ps> pożyjemy i zobaczymy, ale generalnie to cieszę się, że pesymizm zagościł na forum i pojawiły się takie opinie jak twoja
Czyli jak się nie produkuję jak Ty na każdym poście to już nie mogę pisać na forum? Kim jestem? A Ty kim jesteś że rościsz sobie jakieś prawa do decydowania kto może, a kto nie może tu pisać?
Niestety znaczna podaż akcji członka trafiła w ulice, na spółce były zawsze małe obroty, teraz aby podnieść kurs potrzeba dużej siły popytu a z tym może być cięzko skoro rynek będzie bał się, że kolejni członkowie mogą wywalać akcje w najważniejszych dla spółki giełdzie. Niestety ale ta spółka została już spalona, warunek jej uratowania to wejscie jakiegoś funduszu i skupienie akcji z rynku oraz wymiana z członkami + lock up.
Dnia 2019-12-30 o godz. 14:58 ~Denzel napisał(a): > Niestety znaczna podaż akcji członka trafiła w ulice, na spółce były zawsze małe obroty, teraz aby podnieść kurs potrzeba dużej siły popytu a z tym może być cięzko skoro rynek będzie bał się, że kolejni członkowie mogą wywalać akcje w najważniejszych dla spółki giełdzie. Niestety ale ta spółka została już spalona, warunek jej uratowania to wejscie jakiegoś funduszu i skupienie akcji z rynku oraz wymiana z członkami + lock up.