• W nogi ! Autor: ~gryf [79.163.149.*]
    Drożej nie będzie. Nie słuchać naganiacza fanpli. Gość kupił na górce i szuka głupszych od siebie.
  • Re: W nogi ! Autor: ~rtomala [185.22.143.*]
    ciekawe ja kupuje i mam zamiar na wiecej
  • Re: W nogi ! Autor: ~gryf [79.163.149.*]
    Dnia 2019-12-16 o godz. 16:18 ~rtomala napisał(a):
    > ciekawe ja kupuje i mam zamiar na wiecej

Własnie widzę :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.42.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: W nogi ! Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    hehehe, głupia ta nazwa wymyślona przez gryfa, ale pewnie tylko na taka go było stać?
    czy, uciekać, nie robić nic, a może dokupować, czy wchodzić?
    warto się zastanowić, czy akcje pli są dziś tanie, akurat wycenione, czy tez zaczynają być drogie?
    kapitalizacja przekroczyła 100 mln złotych, ile w perspektywie jakiejś przyszłości jest w stanie zarobić spółka?
    i jakie w ogóle jest pojęcie na naszej giełdzie o pli?
    przecież ludzie nic nie wiedzą, nie umieją antycypować wydarzeń, a czytanie raportów maja gdzieś albo przychodzi im to trudno i nic nie kumają?
    nie to, abym się wywyższał, ale załóżmy, że najlepsze zakupy robi się przed pewnymi wydarzeniami o charakterze biznesowym, które budują wartość danej spółki - tutaj pli - mamy na plusie 3 kwartały tego roku, ale wyliczenie ulubionego przez wielu wskaźnika c/z nie pójdzie łatwo bo mamy 4 kw zeszłego roku, kiedy spółka czyściła bilans i robiła księgowe odpisy
    to nie pozwoli wyliczyć dziś, tu i teraz c/z, ale po wynikach za 4 kw tego roku już tak, mało tego 1 kw przyszłego roku może być najlepszy w dziejach spółki, tak wynika z terminów kontraktów, a wiec za kilka miesięcy kiedy odejdzie 1 kw 2019 i wpadnie 1 kw 2020 może być tak, iż spółka będzie miała niski c/z i wtedy ruszyłoby pospolite ruszenie popytu, a fundy już nie mogłyby wyszukiwać powodów za niekupowaniem...
    dziś starzy akcjonariusze wiedzą o co chodzi, nowi nie za bardzo, stąd ten tekst, oczywiście akcje nie stoją w jednym miejscu, fluktuacje, a na ich bazie wszelkie spekulowanie też się odbywa i tak będzie
    a, jednak moim skromnym zdaniem, wierzę w budowanie wartości spółki poprzez trafne decyzje zarządu i zawieranie nowych intratnych kontraktów
    to, z kolei pozwoli akcjom spokojnie rosnąć w trendzie wzrostowym o silnym podłożu fundamentalnym
    ps > to moja opinia poparta argumentami za, szkoda, że niejaki gryf pisząc o dobrej cenie do sprzedaży akcji nie napisał merytorycznie dlaczego tak uważa?
    ojojoj
    Uciekają PKC !
    Ubrani ręka w górę ! :))
    dobre

kupuje dzis skromne 25 k pln jutro znowu tyle a moze wiecej i tak do 100 k

czy czuje sie ubrany hmmm
  • Re: W nogi ! Autor: ~obserwator [31.60.44.*]
    no widze ze kolesie z novavisa tu przychodzą

sprzedajacy moze sie obawiać?
  • Re: W nogi ! Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Przecież tak Gryf ma ból d.u.p.y i stad to jego pisanie. Zostawcie trolla. Przecież to normalne, że na giełdzie nie wszyscy zarobią ale głupawy troll tego nie zrozumie...

Choć tu przy takiej cenie wejścia zarobią w swoim czasie wszyscy.
    i Ty, Brutusie ...
    fujj
    na kanale netflixa na youtube Wiedzmin w gronie popularnosci znajduje sie na 4 miejscu a byl na 3 to jest powod dlaczego kupuje w ramach ścisłości
    Dnia 2019-12-16 o godz. 17:14 ~rtomala napisał(a):
    > na kanale netflixa na youtube Wiedzmin w gronie popularnosci znajduje sie na 4 miejscu a byl na 3 to jest powod dlaczego kupuje w ramach ścisłości

Dla akcjonariuszy to bez znaczenia
    powiedz jak moze cos być bez znaczenia jesli spolka jest zaangazowana w ten projekt

jakies dzikie rozumowanie masz byc moze dlatego jest w tym miejscu gdzie jestes a gdzie jestes wiesz sam najlepiej
  • Re: W nogi ! Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Chętnie powiększę zaangażowanie
  • Re: W nogi ! Autor: ~Zxc [94.254.200.*]
    Ale jakie obroty! Ponad 300k to ja nie pamietam od 3 lat.
    Nawet jak ten co spowodowal wzrosty od 30zl i teraz swoje zrealizował to i tak kurs ladnie podciągnął.
    Korekta to podstawa. Szybko rosnie, ale i potrafi szybko spasc i to nizej niz bylo. Glowa do góry! Stara gwardia czuwa!
  • Re: W nogi ! Autor: ~gryf [83.25.30.*]
    Dnia 2019-12-16 o godz. 17:06 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Przecież tak Gryf ma ból d.u.p.y i stad to jego pisanie. Zostawcie trolla. Przecież to normalne, że na giełdzie nie wszyscy zarobią ale głupawy troll tego nie zrozumie...
    >
    > Choć tu przy takiej cenie wejścia zarobią w swoim czasie wszyscy.

co mądrusiu
    przeorali rów ?!
    jak się umie spekulować to proszę bardzo...
    we/wy we/wy etc, gratuluję tym co umieją to
    ja nie bawię się w takie rzeczy, wierzę w trendy
    z drugiej zaś strony w ciągu ostatnich lat tyle transakcji kupna porobiłem, że żałuję jednej rzeczy:
    iż, znając śr zakupów, nie bardzo można spekulować choćby częścią w przekonaniu, że wolne jest to od podatku...
    oj oj, przejrzałem swoje transakcje i historia zatoczyła koło: równo 2 lata temu w podobnych cenach bawiłem się na walorku
    kupowałem i coś sprzedawałem w tylu różnych cenach, że nie wiem, które system najpierw by mi rozliczył?
    zdecydowanie co innego to nowe konto, nowe środki i zacząć się bawić we/wy i wszystko wiadomo
  • Re: W nogi ! Autor: ~gryf [79.163.147.*]
    Dnia 2019-12-16 o godz. 16:56 ~rtomala napisał(a):
    > dobre
    > >
    > > kupuje dzis skromne 25 k pln jutro znowu tyle a moze wiecej i tak do 100 k
    > >
    > > czy czuje sie ubrany hmmm

Szaliczek dokupiłeś ?!
    a nie mówiłem ...
  • Re: W nogi ! Autor: ~Zxc [94.254.232.*]
    Jak to tak pójdzie to jeszcze dzisiaj dojdziemy do pułapów z piatkowego poranka.
    Oby nie nizej niz linia wsparcia
    za dużo optymizmu było, a tak nawet optymiści mają nosy na kwintę i chyba o to właśnie chodzi?
    ktoś rozgrywa papier, bo jaki sens byłoby najpierw ciągnąc do 40, a potem zwalać do bazy?
    nic się nie zmieniło i cały czas pli to dobra fundamentalnie spółka

dzis ponownie dokupilem jestem pewien ze wiedzmin da zarobic
  • Re: W nogi ! Autor: ~fanpli [77.111.247.*]
    cyt
    ''dzis ponownie dokupilem jestem pewien ze wiedzmin da zarobic''

na pewno przełoży się to na biznes pli i bardziej rentowne przedsięwzięcia...
    polecam, bo jest tu na ten temat:
    https://www.pb.pl/platige-image-liczy-na-efekt-wiedzmina-968860

• Re: W nogi ! Autor: ~hp [83.30.240.*]
    Niestety ale słabo to wygląda. W piątek na wzroście poszło 14,4 k akcji, od poniedziałku do dzisiaj sprzedano już ponad 21,3 k. Ktoś grubszy wywala.
    sprzedano tyle samo akcji, co kupiono
    wymiana akcjonariatu jest jak najbardziej ok, dopóki oczywiście trend jest zachowany

• Re: W nogi ! Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Nie wiem jak ktoś może inwestować na giełdzie nie radząc sobie z emocjami i panikować po spadkach rzędu kilka procent . Zapraszam na lokaty . Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana w nowym domu
    @fanpli " sprzedano tyle samo akcji co kupiono", naprawdę:) Taki głupkowaty wpis na poziomie bankiera, trochę nie na twoim. Chodziło mi o analizę wolumenu na sesjach wzrostowych i spadkowych jeśli kojarzysz o co biega ?
  • Re: W nogi ! Autor: ~Pli [31.0.43.*]
    Generalnie animator z trigona zaczyna już mnie denerwowac. Poprosi gościu puść ten kurs już. Najbardziej irytujące biuro na rynku, na szczęście niebawem bandyci znikną z rynku.
    To się nazywa dystrybucja na podbitce
  • Re: W nogi ! Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    @hp
    pojawiasz się nagle na wątku pli i jakieś teorie snujesz
    a, w ogóle ktoś ty?
    lepiej zmień forum, platige to spółka dla mądrych inwestorów
    jeśli już kierować się at na spółce, która ma w ciągu tego roku śr 1500 akcji na sesję, to można na wskaźnikach tygodniowych, albo wg śr kroczących i tak to osobiście czynię i żadnej dystrybucji, a raczej akumulację widzę w trendzie wzrostowym
    takie analizy jak twoja to dziecinada: koncentracja na 3 sesjach?
    dystrybucja na podbitce?
    ja, nie mogę, co za brednie....
    cieszyć się należy, że papier się rozkręcił, a kasa, co się tu pojawiła - moim zdaniem - tak łatwo nie odpuści
    ps> pożyjemy i zobaczymy, ale generalnie to cieszę się, że pesymizm zagościł na forum i pojawiły się takie opinie jak twoja
    Czyli jak się nie produkuję jak Ty na każdym poście to już nie mogę pisać na forum? Kim jestem? A Ty kim jesteś że rościsz sobie jakieś prawa do decydowania kto może, a kto nie może tu pisać?
  • Re: W nogi ! Autor: ~gryf [83.25.21.*]
    Ostrzegałem !
    Jak było kilkadziesiąt % wyżej
  • Re: W nogi ! Autor: ~Denzel [31.182.209.*]
    Niestety znaczna podaż akcji członka trafiła w ulice, na spółce były zawsze małe obroty, teraz aby podnieść kurs potrzeba dużej siły popytu a z tym może być cięzko skoro rynek będzie bał się, że kolejni członkowie mogą wywalać akcje w najważniejszych dla spółki giełdzie. Niestety ale ta spółka została już spalona, warunek jej uratowania to wejscie jakiegoś funduszu i skupienie akcji z rynku oraz wymiana z członkami + lock up.
  • Re: W nogi ! Autor: ~Denzel [31.182.209.*]
    Dnia 2019-12-30 o godz. 14:58 ~Denzel napisał(a):
    > Niestety znaczna podaż akcji członka trafiła w ulice, na spółce były zawsze małe obroty, teraz aby podnieść kurs potrzeba dużej siły popytu a z tym może być cięzko skoro rynek będzie bał się, że kolejni członkowie mogą wywalać akcje w najważniejszych dla spółki giełdzie. Niestety ale ta spółka została już spalona, warunek jej uratowania to wejscie jakiegoś funduszu i skupienie akcji z rynku oraz wymiana z członkami + lock up.

literówka miało być "chwilach" nie "giełdzie:"
[x]
PLATIGE -0,34% 5,90 2026-05-13 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.