• TFI Lartiq SA Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    sprawa ucichła po wypłynięciu faktów dotyczących TIG - jego wywalania akcji ale ta sprawa nadal jest nie rozwiązana i czas się powoli kończy bo od zawieszenia mBank ma tylko 3 miesiące na znalezienie chętnego później fundusze zostaną zlikwidowane..

i tu wkleimy cytat z komunikatu :) :) :

AgioFunds TFI złożyło wniosek do UOKiK w sprawie przejęcia kontroli nad Lartiq Opportunity FIZ, podał urząd.

Wniosek wpłynął 10 grudnia, sprawa jest w toku.
    "Planowana koncentracja polega na przejęciu przez AgioFunds Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych kontroli nad Lartiq Opportunity Fundusz Inwestycyjny Zamknięty poprzez przejęcie zarządzania Lartiq Opportunity FIZ w drodze umowy o przejęcie od mBank zarządzania funduszem inwestycyjnym, w rozumieniu ustawy o funduszach inwestycyjnych i zarządzaniu alternatywnymi funduszami inwestycyjnymi (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1355 z późn. zm.)" - czytamy w komunikacie.
    Lartiq Opportunity FIZ jest funduszem zamkniętym, który lokuje swoje aktywa przede wszystkim nabywając i obejmując akcje spółek akcyjnych notowanych na GPW i NewConnect.

(pogrubiłem ostatnie zdanie bo chyba najbardziej jest interesujące)

i teraz wątek do rozważenia :) :)

kto wie czy przyszły przejmujący nie rozgrywa juz sobie gry na przejmowanych spółkach ..:) :) i taki wywalający TIG to jak deserek po udanym obiedzie :)
    tak mi się tylko nasunęło przy śniadaniu :) :)
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: rotawirus [37.47.45.*]
    Dnia 2019-12-14 o godz. 10:55 ghost-man napisał(a):
    > sprawa ucichła po wypłynięciu faktów dotyczących TIG - jego wywalania akcji ale ta sprawa nadal jest nie rozwiązana i czas się powoli kończy bo od zawieszenia mBank ma tylko 3 miesiące na znalezienie chętnego później fundusze zostaną zlikwidowane..
    >
    > i tu wkleimy cytat z komunikatu :) :) :
    >
    > AgioFunds TFI złożyło wniosek do UOKiK w sprawie przejęcia kontroli nad Lartiq Opportunity FIZ, podał urząd.
    >
    > Wniosek wpłynął 10 grudnia, sprawa jest w toku.
    > "Planowana koncentracja polega na przejęciu przez AgioFunds Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych kontroli nad Lartiq Opportunity Fundusz Inwestycyjny Zamknięty poprzez przejęcie zarządzania Lartiq Opportunity FIZ w drodze umowy o przejęcie od mBank zarządzania funduszem inwestycyjnym, w rozumieniu ustawy o funduszach inwestycyjnych i zarządzaniu alternatywnymi funduszami inwestycyjnymi (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1355 z późn. zm.)" - czytamy w komunikacie.
    > Lartiq Opportunity FIZ jest funduszem zamkniętym, który lokuje swoje aktywa przede wszystkim nabywając i obejmując akcje spółek akcyjnych notowanych na GPW i NewConnect.
    >
    > (pogrubiłem ostatnie zdanie bo chyba najbardziej jest interesujące)
    >
    > i teraz wątek do rozważenia :) :)
    > >
    > > kto wie czy przyszły przejmujący nie rozgrywa juz sobie gry na przejmowanych spółkach ..:) :) i taki wywalający TIG to jak deserek po udanym obiedzie :)
    > tak mi się tylko nasunęło przy śniadaniu :) :)

A jaki związek Lartiq Opportunity FIZ ma z Tbullem bo czegoś nie rozumiem?
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ghost-man [46.171.121.*]
     TFI Lartiq SA  ma 4,96% TBL nie wiemy w którym z funduszy sa te akcje ale :

Lartiq Opportunity FIZ jest funduszem zamkniętym, który lokuje swoje aktywa przede wszystkim nabywając i obejmując akcje spółek akcyjnych notowanych na GPW i NewConnect.

wiec jest bardzo możliwe skoro nabywali akcje z NewConnect, ze w tym fundzie mogą być również akcje TBL ..to są tylko domysły
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: rotawirus [37.47.45.*]
    Dnia 2019-12-14 o godz. 17:23 ghost-man napisał(a):
    >TFI Lartiq SA  ma 4,96% TBL nie wiemy w którym z funduszy sa te akcje ale :
    >
    > Lartiq Opportunity FIZ jest funduszem zamkniętym, który lokuje swoje aktywa przede wszystkim nabywając i obejmując akcje spółek akcyjnych notowanych na GPW i NewConnect.
    >
    > wiec jest bardzo możliwe skoro nabywali akcje z NewConnect, ze w tym fundzie mogą być również akcje TBL ..to są tylko domysły

Proponuję na początek sprawdzić czy Trigon był zaangażowany w akcje Tbulla poprzez fundusze zależne czy bezpośrednio.Będziesz miał spokojniejszą głowę przy śniadaniu i będzie mniej domysłów ,a więcej faktów.
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ~PEPE [91.240.139.*]
    A JA PROPONUJE BY GOŚCIA O NIKU GHOST -MAN PRZESTAŃCIE WRESZCIE SŁUCHAĆ BO TO JEST PAJAC, KTÓREGO WSZĘDZIE PEŁNO I SIĘ Z WAS ŚMIEJĘ BO NAGANIA TAM GDZIE MU KARZĄ {NIE MAM AKCJI TEGO ŚMIECIA WIDZĘ TO Z BOKU}
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    po pierwsze duże litery to krzyk w internecie ... po drugie :

Re: WYCENA Autor: ~PEPE [91.240.139.*] 2019-12-13 10:55
    OK. ALE SĄ SPÓŁKI KTÓRE NIC NIE ROBIĄ A ICH KAPITALIZACJA DOCHODZI DO 100 ML A TU JEDNAK COŚ SIĘ DZIEJE I KAPITALIZACJA 13ML. NIE KUMAM

skoro nie kumasz to stój dalej z boku :) :) a skoro stoisz z boku to jaki sens komentować ...po trzecie podaj na ilu spółkach mnie pełno i kto mi karze naganiać..:) :) :) po czwarte wchodzisz w wątek spółki nie czytając wcześniejszych postów więc nie dziwne że nic nie kumasz :) :)
    typowy pajac z bankiera :) :)
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ~PEPE [91.240.139.*]
    A TY CIĄGLE OBSERWUJESZ WSZYSTKO CHYBA JESTEŚ NA ETACIE ZADEN POST CIĘ NIE OMINIE . POWIEDZ ILE NA TYM MOŻNA ZAROBIĆ BO NAPEWNO NIE ROBISZ TEGO ZA DARMO. JESTEŚ ŻALOSNY. NIECH W KOŃCU LUDZIE PRZEJRZĄ NA OCZY !!!!

• Re: TFI Lartiq SA Autor: ~stefan [5.173.40.*]
    Nie irytuj się chłopcze , to wyłącznie twoja wina że zostałeś na peronie
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ~tomasz [37.47.134.*]
    Dnia 2019-12-15 o godz. 09:46 ~stefan napisał(a):
    > Nie irytuj się chłopcze , to wyłącznie twoja wina że zostałeś na peronie

dokładnie został na peronie - pociąg odjechał bodajże słyszałem to już od 100 zł
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ~xxd [83.4.186.*]
    pamietajcie chlopy ze TIG ma jeszcze do wywalenia 85k papiera cel 7zl
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Tak TIG ma do sprzedania więcej akcji niż posiada...
  • Re: TFI Lartiq SA Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    Dnia 2019-12-16 o godz. 08:57 ~xxd napisał(a):
    > pamietajcie chlopy ze TIG ma jeszcze do wywalenia 85k papiera cel 7zl

to zależy czy w umowie o zastawie rejestrowym na akcjach TBL jest zapis o możliwości sprzedaży zastawionych akcji (standardowo obligatariusze na to nie zezwalają i akcje które sa zastawem są niezbywalne ale istnieje możliwość zapisu który zwalnia z tego ) było to w 2017 roku kiedy akcje kosztowały około 100 zł i zastaw obejmował 150% wartości obligacji .. jesli takiego nie ma to bardzo niewiele już może im zostać tego cudaka ... informować nie muszą bo zeszli poniżej 5% więc można snuć tylko domysły :)
[x]
TBULL 1,01% 4,00 2025-09-26 11:19:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.