• Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Inwestor [5.173.32.*]
    Kupujcie bo pociag odjeżdża!!!
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Coś mi się wydaje, że Twój zawód będzie jeszcze większy niż wszystkich inwestorów, którzy zorientowali się,że z wiedźmina nie ma czystej kasy tylko praca którą pli musi wykonać.
    Raczej nastaw się na powolne wzrosty...
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    ''Coś mi się wydaje, że Twój zawód będzie jeszcze większy niż wszystkich inwestorów, którzy zorientowali się,że z wiedźmina nie ma czystej kasy tylko praca którą pli musi wykonać.
    Raczej nastaw się na powolne wzrosty...''
    jachu, pozwolę sobie wtrącić moją opinie na ten temat:
    w ogóle co, to znaczy: bogaty?
    różni ludzie mają różne oczekiwania w tym temacie, ale do rzeczy:
    powolne wzrosty też są ok, a może nawet lepsze?
    coś, co szybko rośnie, szybko też spada ( cos takiego tutaj się odbyło)...a tak te zakotwiczenia na nowych poziomach, z którymi obecnie mamy do czynienia
    przyzwyczajają i do ceny i do posiadania akcji
    cóż, spółkę przez ostatnie lata poznałem całkiem nieźle i też miałem akcje jak pokonały 80 zeta, ale kto wtedy patrzył na raporty i chodził na walne?
    hehhe, spekulacyjne inwestowanie? może raczej, takie nie do końca wyedukowane na zasadzie oczekiwań?
    patrzyło się wyłącznie na kurs i tak postrzegało sama spółkę, bo jak rośnie to musi być coś na rzeczy, a więc w spółce jest mega fajnie...
    ok, jakby dostali ileś tam milionów za prawa autorskie, czy, za projekt, to ciekawe, czy ''głupoty'' w głowie decydentów by nie powstały, na zasadzie ot: może całość wypłacić w postaci dywidendy etc?
    a, jak się z sapkiem ułożyć?
    stało się inaczej, bajki z hollywood nie było, raczej twarde stąpanie po ziemi i z perspektywy czasu oceniam, że jednak stało się dobrze, bo co cie nie zabije, to cie wzmocni
    platige w porę poddało się restrukturyzacji, wzmocniło swój brand, mało tego buduje cały czas wartość, a to się powinno przełożyć na wzrosty
    cierpliwości, sytuacja jest całkiem niezła, a motywów do kupowania akcji nie zabraknie!
    ps> polecam casus mabion, co prawda tam sterują wszystkim fundy, ale te oczekiwania? od 5 lat, coroczne straty ok 60 mln, ale wycena...galaktyczna 1,2 mld...oczekiwania, kalkulacje i emisja...hehehe, do tego ''banasiowy'' akcjonariat

Inwestor oczekuje, że po premierze będzie rajd... Trzeba go wyprowadzić z błędu ;p
    Wg mnie będą powolne wzrosty i dokładnie jak mówisz to nic złego. Tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość.. Jeśli ktoś liczy, że nagle kurs poleci do nieba po 20.12 to może się okazać, że będzie zupełnie odwrotnie i zawiedzeni inwestorzy zaczną zamykać swoje pozycje i kurs zanurkuje kilka złotych...
    W długim terminie to spółka świetna do portfela, zgadzam się :)
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Mebel [89.64.18.*]
    Ja też raczej widzę niezbyt skokowy wzrost. PI mi przypomina Livechat, świetna spółka i nisko wyceniona, ale o zaniedbanym PRze.

livechat?
    ok, ale nie nazwałbym spółki zapomnianą...
    w końcu, największą wartość raczej zbudowała i z tych poziomów ciężej im w biznesie pozyskiwać nowych klientów...
    a, kapitalizacja ponad 10 razy większa niż pli
    ponad miliard!
    poza tym w ciągu ostatnich lat, wartość akcji się potroiła
    chyba największe wzrosty livechat ma za sobą? no, chyba, że wymyślą coś ekstra z tym swoim ip...
    moim zdaniem, platige jest dopiero przed takim ruchem jak livechat miał w ostatnich latach
    oczywiście, można livechat zazdrościć marzy na swoim kontencie , to jakieś 50%!
    brawo, coś takiego w pli na serwisie nie wchodzi w grę, ale trzeba pamiętać, że cały czas myślą tez o swoim autorskim ip
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Zxc [193.15.184.*]
    Proste trolowe gadki, ale jaka dyskusje rozpętały.
    Tez wtrace swoją opinię.
    Na platige moga zacząć sie większe obroty po 12.10. jak będzie hit to coraz więcej ludzi usłyszy ze istnieje taka spolka i ze to wlasnie i głównie stoją za tym serialem. Zaczna sprawdzac i czytac o niej. Zobaczą produkcje i wtedy moga zainwestować.
    Pewnie jakby nie nasi rodacy to nikt by sie nie zainteresował tworzeniem serialu. I przypomnę ze większość ludzi myśli ze to dzieki Redom powstal serial... Nawet nasza ambasada w USA.
    Dajmy sobie czas panowie, kiedy sie spotakmy i za 1 akcję Platige wypijemy dobrego whiskacza
    Dobrze gada polać mu!
    Biorąc pod uwagę, że jeszcze niedawno to za jedną akcję nie kupiłbyś 0,5 litra wódki a teraz to nawet i na 0,7 by było to nie jest źle! :)
    Lubię się mylić w tę stronę :) Jednak może i inwestor będzie bogaty :):) Pozdrawiam.
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Inwestor [165.225.84.*]
    ciesze się, że mam do czynienia z normalnymi ludźmi i dojrzałymi inwestorami.

no więc, posiadam akcje zarówno livechat jak i platige, dodatkowo na platige jestem od samego początku, byłem tutaj kiedy akcje były za 14 zł i kiedy były za prawie 80 :).

ja liczę na to, że jak wiedźmin okaże się hitem to jednak ten kursik wróci na okolice swoich maximów sprzed 2 laty ale to są jedynie spekulacje więc czas pokaże.

powodzenia wszystkim! :)
    pijecie?
    ech, to i ja poleję:
    hehehe, ale do kogo pijecie?
    w każdym razie, aby nie lać wam wody przypomnę, że bagins już siedzi w stanach i pracuje nad sezonem nr2!
    do tego, jakby ktoś chciał się pobawić w konkurs to:
    https://www.facebook.com/grandfathersteel/
    czuje się już atmosferę premiery, w stolicy większość przystanków zdobią plakat y z geraltem!
    tego zabrakło w przypadku adol...
    oczywiście nie ten kaliber, ale szkoda, że tam poszło bez jakiejkolwiek reklamy
    tutaj gruby kaliber się zapowiada >>>> jednego dnia premiera w 192 krajach!
    ps> w stolicy premiera 2 dni wcześniej: https://www.tvp.info/45657568/dwoch-wiedzminow-spotka-sie-w-warszawie
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~bolo [94.254.177.*]
    Świetnie, tylko nadal nie wiemy co z tego ma Platige, bo póki co to kokosy na tym może zarobić Netflix, a nie PLI. I coraz więcej wskazuje na to, że PLI oddało prawa za bezcen. Bo jeśli do tej pory nie ma tu żadnego silniejszego inwestora, którzy zazwyczaj wiedzą wcześniej i więcej od ulicy, to nie wygląda to jakoś bardzo optymistycznie w kontekście zysków z projektu Wiedźmin. Oczywiście sobie i wam życzę, żebym się sromotnie pomylił w swojej ocenie sytuacji :P
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~zjablikorn [95.160.156.*]
    Co do Baginsa to w Londynie, a nie w USA siedzi :)
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Inwestor [165.225.84.*]
    Kolega niestety ma rację - niewątpliwie WITCHER będzie hitem natomiast najważniejsza kwestia dla nas - inwestorów jest taka ile będzie miało z tego PLATIGE.

Pozdr i GL :)
    zjablikorn, on teraz siedzi na wyspach, ale był też w stanach
    jako producent kreatywny roboty ma sporo i tu i tam i wydaje mi się, że on w ogóle nie sypia

• Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Reggaer [87.207.84.*]
    Inwestor ile zebrałeś ze swojego planu 10 000 szt ?
    nie samym wiedźminem platige stoi...
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/captain-jack-z-nowa-kampania-dla-miejskich-piratow
    hehehe, robią coś jeszcze, a tak poważniej to wile rzeczy i współpraca z netflixeem to tylko jedna z nóg biznesowych, która świetnie dywersyfikuje przychody, aby nie liczyć wyłącznie na jednego konia...
    kiedyś wspominałem mabion, jeden produkt, olbrzymie oczekiwania, wycena w galaktyce...długie oczekiwanie na wyniki i ...kurs się załamuje po informacji o przeciągnięciu rozmów w sprawie rejestracji leku
    wracając do meritum, wydaje mi się, że nieuzasadnione są jakieś dywagacje w stylu jak to źle z tym netflixem wyszło?
    bo, te 7-8 baniek w obecnym roku po pierwsze, to też jest spory pieniądz
    po drugie, to dopiero początek współpracy
    po trzecie, zaś może i najważniejsze?
    wszystkie korzyści wizerunkowe trudne dziś do oszacowania, ale na pewno przez forumowiczów niedocenione
    tam gdzie się platige dostało, nawet za grube miliony złotych na marketing nie wyszłoby im to...
    a, ciężka merytoryczna praca u podstaw da moim zadaniem świetne wyniki w ciągu najbliższych lat
    ps> wiem, że wszyscy chcieliby od razu, tu i teraz, a najlepiej wysypać razy ileś tam...hehehe, trzeba troszkę pocierpieć

• Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bóg aty! :) Autor: ~PytaM [31.182.209.*]
    20% wyżej cierpienie jest lżejsze
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bóg aty! :) Autor: ~Zxc [5.173.136.*]
    Co tu sie odjebapszy?!
    Takie prezenty świąteczne to mi sie podobają! Dzieki takim wzrostom pewnie napiszą artykuł na bankierze i wywola jeszcze większy hype
    'wspoltworcy serialu wiedźmina rosną w siłę'
    paliwo do wzrostów:
    https://www.eurogamer.pl/articles/2019-12-13-wiedzmin-serial-netflix-premiera-najwazniejsze-informacje

• Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Zxc [5.173.136.*]
    Są i widły! Czyzby hype i FOMO przyszlo?
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~bolo [91.192.2.*]
    Fajnie, ze moge zrzedzic z takiego powodu, jak ponad 20% wzrost, ale troszke to za szybko idzie. Oby nie bylo powtorki z rozrywki.
    Mysle ze falami moze rosnąć do 18-19.12.. później niestety korekta musi przyjsc. Wpadlo pare osób grajacych pod wydarzenia
    Tak naprawdę do widel poszly mega male zlecenia, dziesiątkach sztuk. Malo zlecen z prawej
    Nie ma co się dziwić, świetne perspektywy nikt za bardzo nie chce oddawać papieru, mało free float, to 200 000 PLN robi 20% wzrostów
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~bolo [91.192.2.*]
    Absolutnie masz rację. Tylko niski FF działa w obie strony. Oby jednak tym razem to było bardziej trwałe wybicie.
  • Re: Jeszcze dwa tygodnie i będę bogaty! :) Autor: ~Jachu [5.184.99.*]
    Dokładnie, wystarczy mocniejszą realizacja zysków i będzie w drugą stronę. Ale na ten moment zaczęło się.. w poniedziałek jeszcze górka bo spóźnialscy zaczną wsiadać.
[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.