Dzisiaj wszedłem poczytałem o spółce mają duże umowy zakope bo na innych spółkach nerwy mi siadają właśnie czegoś spokojnego szukałem posiedzę bo mam spore straty może tutaj odrobienia i bez nerwow
Dnia 2019-12-09 o godz. 20:49 ~You napisał(a): > Dzisiaj wszedłem poczytałem o spółce mają duże umowy zakope bo na innych spółkach nerwy mi siadają właśnie czegoś spokojnego szukałem posiedzę bo mam spore straty może tutaj odrobienia i bez nerwow
Autor: ~You [5.184.218.*] 2019-12-09 20:49 Opublikowano przy kursie: 2,52 zł , zmiana od tamtej pory: 53,17%
Jeszcze tylko 3,5 roku i powinno być ponad 10:) Inwestujesz milion i masz 2,5 potem płacisz podatek i masz 2. Za milion kupujesz udział w podobnie stabilnej spółce a za drugi milion w bardziej ryzykowne aktywo po wnikliwej analizie swot. Nie wydajesz na siebie ani złotówki. Jeśli się uda wspierasz znów budżet państwa i dalej jeździsz swoją ulubioną toyotą rocznik 2000. Pomagasz ludziom, to najlepsza inwestycja. Jak się nie uda niczego nie żałujesz.
Tak będzie, widzę to tak, jesli przebije z impetem na dużych obrotach na dniach, tygodniach te 4.5 to zaneguje wieloletni kanał spadkowy I wtedy wzrosty mogą podbić pod te 8 lub 9 zeta w bardzo szybkim tempie. Spółka ma MLD rocznych przychodów, zyski może nie ogromne ale zawsze od wielu lat. Dywidenda też a wyceniani dalej jak dno na poziomie 127 baniek.
Dnia 2021-05-12 o godz. 21:46 ~Marunia napisał(a): > :).Kubek.To jest post z 2019.Aga badała czy są jeszcze te osoby na forum.Tymczasem w USA obsuwa ...
Inflacja daje w kość, dużo większa niż się spodziewano. Ceny używanych samochodów poszły w górę o 10%... pzrewidywany spadek firm automotiv z powodu inflacji oraz....braku chipów może sięgnąć nawet -60%
będzie odpływ kapitału z giełdy w kierunku safe heaven.
Chciałeś chyba powiedzieć PRZEPŁYW kapitału na giełdzie;) Moje auto ma chipy sprzed 20 lat pewne jak Compaq 486, a Compaq 486 czeka na sprzedaż do NASA, niezawodny, prosty;) W domu kominek i własny las. Wszystko działa;) Budują niedaleko gazociąg...
Dnia 2021-05-13 o godz. 10:03 ~Aga napisał(a): > Chciałeś chyba powiedzieć PRZEPŁYW kapitału na giełdzie;) Moje auto ma chipy sprzed 20 lat pewne jak Compaq 486, a Compaq 486 czeka na sprzedaż do NASA, niezawodny, prosty;) W domu kominek i własny las. Wszystko działa;) Budują niedaleko gazociąg...
miałem na mysli np przejście na surowce :) Akurat pracuję w dużej korporacji automotiv i problem jest większy niż się spodziewano.
Np zakup sztang stalowych do produkcji hal prodkcyjnych cały czas nam się przesuwa - nie mówiąc o cenach, które poszły bardzo w górę. Rynek poszedł w inwestycje, ale szacunki sprzedażowe nie napawają optymizmem.
Co do sprzedaży używanych aut - to nie dodałem, ze skok cenowy o 10% jest m/m.... Inflacja to jedno, ale fatalne dane z rynku pracy USA tez dokładają swoje. Zresztą zobacz dziś - Europa czerwień, Azja czerwień...
Moim zdaniem mamy zapowiedź CO NAJMNIEJ głębszej korekty w trendzie wzrostowym....
To ja jestem spokojna o losy inwestycji w Izostal;) https://www.bankier.pl/wiadomosc/IZOSTAL-S-A-Wybor-oferty-Izostal-S-A-jako-najkorzystniejszej-w-zakresie-dostaw-izolowanych-rur-stalowych-DN1000-na-rzecz-O-G-P-Gaz-System-S-A-8112496.html
Dnia 2021-05-14 o godz. 20:22 ~Marunia napisał(a): > W następnym tyg wyniki za I kw i nowa górka ...Wyniki bardzo ważne że względu na umowę ramowa z G-S w 2019 + zapasy na placu ...
dużo ostatnio tych informacji - i do tego same dobre.
Część z nich niespodziewane, część - tych spodziewanych już pewnie w kursie.
Czyli mielonka i kurs moim zdaniem pewnie pójdzie wyżej. AF wykazuje nadal niedoszacowanie. Wszystkie wskaźniki na MOCNE KUPUJ.
potencjalny zasieg wzrostu to 5 zł na więcej nie licz bo kurs urósł w ciągu 6 mcy już 80% to jest moja odpowiedz na pytanie które mi zadałeś na stronie mdg
Dnia 2021-05-16 o godz. 12:12 ~amento napisał(a): > potencjalny zasieg wzrostu to 5 zł na więcej nie licz bo kurs urósł w ciągu 6 mcy już 80% to jest moja odpowiedz na pytanie które mi zadałeś na stronie mdg
pisałem Ci na stronie MDG o analizie fundamentalnej dla Izostalu. W tym kontekście zasięg 5zł nie jest żadnym ograniczeniem.
Jak najbardziej możliwe te 10zł!!!
pracuje u konkurencji i to co dzieje się w stali w Q1 i Q2 to jest czyste szaleństwo!!marże z 5-8% podskoczyły do 60-100% !! nie ważne za ile ważne czy masz! ograniczenie importu przez cła antydumpingowe, wygaszenie kilku piecy w EU plus problemy dużego gracza Liberty sprawia że cały czas na rynku jest mniej materiału niż wynosi zapotrzebowanie. Do tego terminy w hutach już na walcowanie wrzesień /październik. Wyniki Bowimu i Stalproduktu nie były przypadkowe. Dziś dokładam jeszcze Stalprofilu na tej małej korekcie bo raczej po piątkowych wynikach będzie juz za późno!
Muszą mieć.Skoro przy umowie ramowej wiedzą jakie i jakiej średnicy mają izolować rury to zamówienia muszą iść z dużym wyprzedzeniem.Jezeli jest inaczej to kadra nadaje się do wymiany Stalprofilu i Izo
Nieefektywność rynku spowodowała, że misie w 2007 oszalały. Taki PZU małych i średnich czy BPH dynamicznych musiał kupować 10xprzewartościowane spółki bo kasa płynęła strumieniami. Wszystko jest możliwe, nawet 13 zł. Kwestia odbudowy sentymentów do rynku. Po 20-latach pamięć schodzi do podziemia i scenariusz może być identyczny. Ale to nadal 4 lata :)
Młodsze pokolenie nie lubi słuchać, to prawda. Są też niecierpliwi, zawsze mieli z górki, skłonność do ryzyka...cykle koniunkturalne muszą być...wszystko prawda. A TFI i tak muszą kupować po pokryciu spółki przez anal ityka, jakkolwiek dwuznacznie by to nie zabrzmiało. Czyli value na pierwszy ogień. Rządzi saldo wpływów i umorzeń, przynależność do indeksów. Tu jeszcze Izostal ma spore pole do rozwoju rozpoznawalności.