Masz rację Marvipol stracił 48% i ciągle jest w trendzie bocznym od podziału podczas gdy WIG Nieruchomosci zyskał 10% i jest w trendzie rosnącym to doskonale pokazuje ze kurs jest jednak blokowany w stosunku do całej branży W gre wchodzi tylko wezwanie bo spółka podwoiła zyski o100% w 2018 roku a za 9 miesiecy tego roku znowu zysk też jest wyższy o 100 % . Wszystkie czynniki zewnetrzne jak i wyniki sprzyjają spółce jednak zarzad robi wszystko zeby obniżyć wartośc kursu swiadczy o tym ostatnia uchwała podana tuż po super wynikach aby zatrzymać wzrosty oraz ciągła sprzedaz z ukrytego aby zniechęcic kupujacych . A przecież w stosunku do innych developerów mieszkaniwych Marvipol zarabia dużo wiekszą kasę na magazynach .Gdyby polskie fundusze działały prawidłowo nie dochodziło by do tak absurdalnych wycen i zdjęcia spółek za darmo z giełdy .link
Papier jest trzymany, bo pociag musi poczekac na reszte. Obroty na spadkach sa mizerne, przy wzrostach rosna, a to sa bardzo dobre oznaki przyszlych wzrostow. Widac, ze papier jest zbierany, a niedowiarki wywalaja
Trend mój przyjaciel jakby pociągnął linie po cenach zakończenia to wyglada troche inaczej niz przy swiecach po trendzie spadkowym mogła byc jeszcze korekta ABC rocznych spadków pożniej trojkąt końcący zapowiadający zmianę trendu i teraz dopiero prawdziwe wzrosty oby tylko nie było wezwania to będzie dobrze Maja umowe przedwstepna na sprzedaż trzech magazynów i tyle kasy sądziłem że przesadzili z tym wynikiem z segmentu magazynowego w 3q ale oni mieli juz pewno dogadane te umowy i dlatego wzrost wycen , ale wciąz są jeszcze trzy do sprzedania więc jest co księgować ale najwaziejsze że wreszcie nie jest to ksiegowanie tylko potęzna kasa spłynie do firmy a nie tak jak tylko z ksiegowania jak to było w 2018 roku W poprzednim wpisie zle sprawdziłem zyski wzrost zysku o 100% dopiero jest w tym roku .po 9 miesiącach .Na giełdzie potrzeba cierpiwości to prawda czasami denerwuje że coś nie rusza ale wszystko musi trwać wzrost korekta i tk w koło pozdrawiam link
Mysle ze impuls pro wzrostowy przyjdzie dopiero w nowym roku, po felernym 20.12. Zobaczymy jak sie beda tlumaczyc z tej uchwaly. Mniejsza z tym wykres jest najwazniejszy, wiem ze to glupie, ale juz ustalam taktyke i rysuje wykres po przebiciu poziomu 4,6. Nigdy nie mozemy byc zbyt pewni, ale tu nie ma innych opcji.