• Jeż Autor: ~paws [195.187.148.*]
    Wywiad z Henrym Cahilem. Pokazał krótki fragment odcinka na motywach opowiadania Kwestia Ceny. Widoczny jest Jeż z Erlenwaldu: https://youtu.be/oO-5dtlOyBM?t=383

Ciekawe czy za Jeża odpowiada PI. Co o tym myślicie...?
  • Re: Jeż Autor: ~paws [195.187.148.*]
    *Cavil... chyba mi się z Cahirem pomylił :P
  • Re: Jeż Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    są efekty specjalne realizowane na planie filmowym, świetnym przykładam tego jak to się robi był kultowy film F/X
    i są tzw komputerowe efekty specjalne VFX i tutaj bawi się platige, poza tym robi tzw postprodukcję
    ten jeż wygląda mi na te pierwsze, choć tak naprawdę nie wiem....
  • Re: Jeż Autor: ~zxc [2.65.111.*]
    Według mnie są to sceny sprzed postprodukcji. Zauważcie że nie ma żadnych widocznych cięć, zero krwi i trochę widać niedopracowanie graficzne.

Zresztą w wielu wywiadach była mowa, że oni chcą mocno ograniczyć CGI na rzecz efektów prawdziwych efektów wizualnych.
    Bagiński sam wspominał, że jak Cavil walczył z potworem to chciał mieć przed sobą jego wizerunek
  • Re: Jeż Autor: ~ja [83.30.131.*]
    Czyli polska szkoła :)
  • Re: Jeż Autor: ~TissaiaDeVries [5.173.81.*]
    Czyli że gumowy smok się szykuje
  • Re: Jeż Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    gumowy smok zapewne tak, ale w czasie kręcenia sceny, a jak już cavill się nawalczył, to walkę kontynuowali
    spece od efektów specjalnych z platige i 3 pozostałych firm i pewnie gumowy potwór zamienił się w takiego...że strach oglądać go nawet w telewizorze
    vfx rządzi!
  • Re: Jeż Autor: ~TissaiaDeVries [5.173.81.*]
    No właśnie..jak Stępień naparzal się ze smokiem to tez strach było oglądać hihi..oczywiście wiadomo ze tu będzie jednak inny świat
[x]
PLATIGE -0,45% 10,95 2025-10-17 16:03:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.