Tig wychodzi z akcji, patrząc na obroty i to że nie tylko oni wywalali będzie jeszcze sporo do wyj...
Cała at można sobie już w pupeczke wsadzić.
Czy istnieje ryzyko emisji? Warto się zastanowić na stan środków i to zdarzenie
30.05.2019 TIG podaje udział w kapitale 14,36 % czyli 166 816 szt kurs akcji w okolicy 24 zł 12.08.2019 TIG podaje udział w kapitale 8,59 % kurs akcji w okolicy 24 zł 14.11.2019 TIG podaje udział w kapitale 7,56 % kurs akcji w okolicy 17 zł
teraz zeszli poniżej 5 % sprzedając 1 300 szt aby swobodnie rozgrywać swoje gierki ...jak widać największe ilości poszły od maja do sierpnia tak jak pisałem kurs akcji od 22 do 30 zł... też bym chciał sprzedać po 25 zł i odkupować po 12 zł :) :) 50 % w kieszeni ..:) :)
teraz to oni zbierają .. sprzedaż 1300 szt jest z datą 26.11 ... obroty mega są 02 do 04,12 (i obstawiam że do końca tygodnia takie będą) wywołali negatywne info (tak ulica to odbierze) kosztem 1300 akcji po 16 zł zainwestowali około 20 tys zł ..obrót z tych 3 ostatnich sesji to 56 tys sztuk ,,:):) sprzedaje 1300 po 16 zł kupuje 20 tysięcy po 13 - 12 zł :):) no nie sa to na pewno amatorzy :):) .. więc nie zdziwi mnie jeśli za tydzień pojawi się raport o przekroczeniu 5 % :) :) i tak do 9,99% nie będą musieli juz informować nikogo ..sprzedaż średnio po 25 zakup teraz po 13 - 12 .. tak się robi biznesy na GPW ..
Zejdź na ziemię chłopie, zszedł z progu aby odkupić takie baje to wciskaj amatorom, jak zszedł poniżej 10 to niby też miał odkupywac? Prawda jest taka że chce wyjść z akcji póki jeszcze coś jest to warte, być może wie więcej o potrzebach gotówkowych i szykuje się na być może emisję tego nie wiem ale ryzyko jest duże bo słabo u nich z keszem
TIG wyszedł tylko dlatego że potrzebuje gotówki na obligi i tyle nie dorabiaj do tego teori spiskowych, od pół roku było wiadomo że TIG z tych akcji wyjdzie bo pisali ot tym w raportach
A to info nie troche za późno TIG podał? Pozbył się tych 1300 akcji tydzień temu. Do dzisiaj włącznie mógł już sprzedać wszystko do zera, a jeśli tego nie sprzedał to jedziemy do góry bo już nie musi ( kasy na obligacje zapadającego 11 grudnia już ma )
jeśli sypał w tm tygodniu to ile mu zostało jak miał 80k a obrót przez 3 dni to ponad 50k ? ale wg. mnie on cały czas sypie i zbiera od wystraszonych trochę niżej
Dnia 2019-12-05 o godz. 08:16 ~Adi1 napisał(a): > jeśli sypał w tm tygodniu to ile mu zostało jak miał 80k a obrót przez 3 dni to ponad 50k ? ale wg. mnie on cały czas sypie i zbiera od wystraszonych trochę niżej
Tig zamyka pozycję,taka jest ich strategia statutowa i tyle.Mają prawie dwa mln do spłaty w tym miesiącu.Pytanie jak to zrobią?
Jak dla mnie to już albo wszystko wysypali albo już prawie nic nie mają, info jest o transakcjach z 26 listopada, po tym terminie były jeszcze rekordowe wolumeny przez kilka sesji...
Dnia 2019-12-05 o godz. 08:32 ~bart napisał(a): > Jak dla mnie to już albo wszystko wysypali albo już prawie nic nie mają, info jest o transakcjach z 26 listopada, po tym terminie były jeszcze rekordowe wolumeny przez kilka sesji...
Niecałe 65 tysięcy sztuk przemieliło sie od 27-go.Zostało im na 26-go 85.Z tych 65 sprzedaż realna na moje oko to 20-25 tys sztuk,reszta to z wora do wora.Mają czym handlować