• Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~JK [37.47.253.*]
    Proponuję zabawę. Kto będzie najbliżej wytypowania prawidłowego kursu na koniec tego roku ten wygrywa. Nagrodą jest SATYSFAKCJA. :)

Zaczynam: 8,30 zł
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    35 zł.

Uzasadnię: moim zdaniem kurs spółki matki na koniec roku to będzie 4-5 USD. I to nie dlatego, że akurat np. akcjonariusze Milestone w USA często podają takie liczby. Po prostu najbliższe wydarzenia, łącznie z wczoraj zapowiedzianym udziałem Milestone w tym przeglądzie małych spółek:
    https://www.milestonescientific.com/news-media/press-releases/detail/314/milestone-scientific-to-present-at-the-12th-annual-ld-micro

zrobią swoje - przyniosą dodatkowe zainteresowanie ze strony inwestorów w USA - tak indywidualnych jak i fundów.
    Samo info o pierwszych szpitalach w Stanach, które kupiły nasze Compuflo epidural - mocno wyciągnie kurs w górę.

Zatem przy kursie Milestone Scientific na poziomie 4-5 USD, my - wziąwszy pod uwagę naszą rolę dla całego Milestone i naszą liczbę akcji ogółem (my 22 mln , spółka matka - 48 mln ) powinnismy kosztować moim zdaniem własnie powiedzmy te 35 zł.
    Ale szczerze mówiąc - nie zdziwię się, jesli będzie więcej- przy tym FF?

JK - to ja wykorzystam Twój pomysł i ogłoszę konkurs dla techników - na podstawie wykresu spółki matki. I nasz Milestone i Milestone Scientific jest teraz minimalnie pod szczytem, ale ze względu na niskie obroty u nas żaden powazny znawca AT pewnie nie zechce się wypowiadać na nasz temat. Co innego na MLSS - tam dzień w dzień obroty większe niż na Columbusie, Farm, Varsav, UlltimateGames czy czymkolwiek innym na NC.

Wczoraj nasza spółka matka jednak w górę - 1,30 USD na close, raptem 5 centów poniżej rekordu rocznego. A w after hours - jeszcze wyżej - 1,32

• Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~JK [37.47.253.*]
    Doktorku, życzę Ci, żebyś wygrał typowanie :DDDD
    Poczekajmy na inne prognozy, mamy czas.
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~Ricky775 [5.174.218.*]
    12 PLN
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~Peron [37.248.213.*]
    Osobiście uważam że akcje naszej spółki powinny być dwukrotnie droższe niż spółki matki i wtedy byłby zachowany parytet przy dzisiejszym zamknięciu w us kurs naszej spółki powinien już dziś wynosić 12 złoty myślę że do końca grudnia może być tu przedział 15-18 choć dużo będzie zależeć od ceny nowej emisji w USA i kto ją obejmie choć nie wiem dokładnie do kiedy ta kwestia się rozstrzygnie
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~zed [109.241.122.*]
    Ja obstawiam 13,50 na koniec roku
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~Robi [213.108.15.*]
    8,5pln u nas i 2,3 w USA
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Mój typ to 9,9 PLN
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~bialy2727 [37.30.27.*]
    8,97
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~Gafa [77.111.247.*]
    15 zł
    Biały wygrał bezapelacyjnie!
    O grosze się dosłownie pomylił.
    Czapki z głów i szacun.

Ja jestem najgorszy w typowaniu, ale powiem szczerze - ani nie żałuję, ani poprawić się nie obiecuję.
    Nasza spółka rosła od początku roku i urosła chyba o 400 procent. Rosła, ale i milczała, choć tym co robiła, chwaliła się w tym czasie spółka matka. I ona tez urosła o 400 procent.

Na szczęście w grudniu się zmieniło i nasza spółka przemówiła do ludu giełdowego. Komunikaty są, nie będę ich streszczał. Każdy może przeczytać, co zarząd napisał, szczególnie w ostatnim komunikacie.

Długo czekalismy - niektórzy kilka lat - ale teraz rzeczywiście najlepsze co mamy, mamy przed sobą. Ten rok będzie przełomowy tak jak zapowiada zarząd, ale wcale to nie oznacza, że to najlepszy rok, jaki mamy przed Milestone. Moim zdaniem, wejście na rynek z drugim urządzeniem- dostawowym- to będzie apogeum. Ale do tego czasu kurs naszego Milestone Medical może wynosić już nie tylko zapowiadane przeze mnie 35 zł, ale np. 50 czy 100 zł.

Pozdrawiam jeszcze raz i wszystkiego najlepszego w nowym roku. Zarabiajmy na czym się da :-) Nie tylko na Milestone :-)
  • Re: Typowanie kursu na koniec roku 2019 Autor: ~JK [37.47.210.*]
    Gratulacje. A Tobie Dr życzę, żebyś trafił 35 na koniec 2020 :)
    Dnia 2019-12-30 o godz. 20:26 ~JK napisał(a):
    > Gratulacje. A Tobie Dr życzę, żebyś trafił 35 na koniec 2020 :)

Dzięki JK, ale to cel najdalej na koniec pierwszego kwartału :-)
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.