Cln przygotowany do odpalenia rakiety , tak wygląda na wykresie tyg. Potrzeba jakiegoś infa jako zapłonu, mogliby już coś powiedzieć o 3 fazie aby rok zakończyć powyżej 50ki
MACD dał wstępny sygnał na kupno, RSI w strefie neutralnej o wartości 56 więc ma gdzie rosnąc, Parabolic SAR od dwóch tygodni zmienił kierunek na rosnący, patrząc historycznie na cln to zmiana kierunku tego wskaźnika powodowała spore wzrosty, oby było tak i tym razem...
Dajcie spokój. To zwykły troll, co to matce podbiera kasę z renty aby doładować kartę smartfona. 40k, to ten typek, w życiu na oczy nie widział. Cała jego radość w życiu, to naśmiewać się z innych. Z takimi nie należy wchodzić w dyskusję.
Nie będzie żadnego rajdu, wszyscy doskonale wiedzą, że II faza zakończy się sukcesem. Będzie wzrost o 3-5% i nic więcej, a nawet potem spodziewałbym się spadku, bo mocno już jest nagrzane tutaj
Co jest niby nagrzane???? Kurs jest niewiele wyzszy niz 2 lata temu!
A by fundy mogly zainwestowac to musi byc oficjalne info, nie kazdy uprawia hazard i gra ruletka jak ty...
Wszystko możliwe. Mogą sprzedać fakt. Mogą wejść inne. Obecne mogą redukować lub powiększać pozycję. Natomiast zakończenie 2 fazy przybliża nas do umowy której szacunki mówią o ok 0.8 mld PLN. Przyznać należy że taki skokowy wzrost wartości kapitalizacji o ok 40 % nie może znajdować się w cenie w całości. A jak.sie pomyśli że kolejne projekty w drodze to firma może być wyceniana np. na 10krotnosc tego jednego milestona i tak ja to widzę w wariancie oczywiście optymistycznym, którego podstawa leży w info o pozytywnym zakończeniu 2 fazy. Pamiętajcie że moje kości rzadko się mylą. Ten tydzień może być z prezentem. Wszak w piątek Mikołaj
Też tak tak myślę jak kolega. Spojrzałem w excela i wyszło, że pierwszy pakiet kupiłem w maju 2017: 1416 akcji, 48473 kwota, 34,23 cena (brałem co prawda tydzień wcześniej po 32, ale zrobiłem głupie kółko, zresztą ostatnie i pierwsze na CLN) Dwa i pół roku zbierania co miesiąc, trochę wysiłku mnie to kosztowało, nie powiem. Teraz poczekać do końca II fazy (przy tak dużym % szansy) i umowy to już będzie tylko nagroda i deser. Może mi się jeszcze uda kupić ostatni raz mały pakiecik z 4 z przodu.....
Kurs taki sam jak 2 latat temu? To chyba cyferki Ci się pomyliły, kochany.
Powtarzam, wykres jest nagrzany i to widać, emocje buzują, bo wszyscy czekają na to słynne INFO. Owszem, będzie - a po nim krótki podskok i możliwe, że realizacja zysków przez fundusze korzystające z dużych obrotów. Prawdziwy ruch dopiero po ewentualnym podpisaniu umowy (myślę, że ok. +15%).
Leszczenie bredzącej o trzech cyfrach i tym podobnym wyszczałom sugeruję zobaczyć na wskaźnik C/Z, wynoszący 120 (przyjmuje się, że spółka właściwie wyceniona ma ten wskaźnik w okolicach 10). O nagrzaniu świadczy też to, że mimo bardzo slabych wyników kurs nie drgnął. Wszyscy czekają...
C/Z < 10 ???? To dobry zart. To proponuje idz stad na kghm I inne spolki skarbu panstwa ktore sa tak swietnie zarzadzane i sie tak dynamicznie rozwijaja. Po co tu zagladasz czlowieku ktory nawet nie rozumie tej branzy czy tez samej gieldy?
Swoich brakow wiedzy nie tlumacz sobie moim brakiem kultury. Co do kursu to pisalem z pamieci, kurs wynosil 40 zl na przelomie marca i kwietnia 2017, co zmienia ten jeden miesiac? Skoro mnie poprawiasz to trzeba bylo podac miesiac, a nie mowic ze tak nie bylo.
Co do spolki jestem bardzo spokojny, jedyne co to irytuje mnie ludzie ktorzy rozpowszechniaja nieprawde, duzo w tym kraju, przedstawicielstwo siedzi w parlamencie. A dobrze ci radze ze co do c/z to sobie po prostu doczytaj
W maju 2017 kurs wynosil 40zl miszczu cyferek. Emocje nie buzuja i kurs nie jest nagrzany, skoro twierdzisz ze po krotkim podskoku realizujesz zyski( pewnie w wysokosci max paru k) to gratuluje...tu jest sporo inwestorow co zainwestowalo rownowartosc mieszkania w duzym miescie i nie podnieca sie ruchem -/+ 20% tylko wychodzi po paru latach majac zwrot na kilka mieszkan. A fundusz ktory w przewienstwie do ciebie oporcz c/z potrafi cos wiecej przeczytac i majac te wszystkie perspektywy na njablizsze kilkanascie miesiecy nie wyjdzie, nawet ten najglupszy