• Bravo dla Wiluszy Autor: ~Maxiking [37.47.34.*]
    Wyniki za 3Q dno, spadki na wszystkich poziomach, generalnie narracja była taka ze 2 półrocze jest lepsze niż 1 a tu najgorszy kwartał jak do tej pory. Tak jak pisałem kilka miesięcy temu, jedna cyfra w tym roku jest możliwa. Teraz czekam na bzdety troli wynajętych przez te dwa tuzy z Tychów.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~JarosławK [178.42.1.*]
    Przeanalizuj raport dokładnie. No chyba, że potrafisz tylko porównać rubrykę zysk netto... Wtedy zalecam zajęcie się czymś innym niż giełda. Ja np. widzę, duży skok gotówki w kasie i zmniejszające się zobowiązania. Oczywiście tak jak w raporcie porównuje r/r.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~Do_KNF_Wilusza [51.75.56.*]
    Starcofony się nie sprzedają, przecież to rynek malejący. Oczywiste że Spółka będzie dołować. Meizu ich jeszcze pociągnie w dół. Zero pomysłu na biznes. No chyba że hotel Wilusza, co kupil za wyłudzone pieniądze za akcja, które prywatnie sprzedał podając fałszywe prognozy w Prospekcie, nie podając ryzyk (Nokia i inne). KNF i tyle!
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~Maxiking [37.47.44.*]
    Akurat poruszasz element, który nie jest tak istotny w przypadku tej spółki. Na koniec roku miala pełny „magazyn”. Widać ze wyciągu roku go uplynnili i wyglada to po prostu tak, ze na bardzo słabych marżach. Stad wziął się wzrost gotówki i spadek zobowiązań. Jeśli cieszy cię to co jest tu i teraz, to się ciesz, ale ja jednak patrzyłbym w szerszej perspektywie. Fakt jest taki, ze sprzedaż spada i jest realizowana na coraz niższych marżach mimo ze panowie twierdzili, ze wydają strasznie dużo na promocje i rozwój oferty. Niech już sam każdy sobie odpowie co to oznacza.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~Jarosław [178.42.1.*]
    Jak to sprzedaż spada? Przecież masz wyższe przychody ze sprzedaży o 9mln. niż rok temu. Mniejszy zysk jak spojrzysz w raport wynikał z wyższych nakładów na usługi obce i na wyższe płace (witamy w państwie PIS). Nie wiem co sie pod pojeciem usługi obce kryje w tym przypadku? Ale może to ten sławetny marketing.
    Oho, następny miszcz analityki. Porównaj sam 3Q rr
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~ANTY [212.180.254.*]
    MAXIKING, PO CO , CO KWARTAŁ MARNUJESZ CZAS NA TĄ SPÓŁKĘ? WYPOWIEDZIAŁEŚ SIE , ŻE JEST SŁABA I DAJ SOBIE SPOKÓJ. CO TO ZA MISJA PRZEKONYWAĆ WSZYSTKICH O TYM?
    Czuję się oszukany jak wielu inwestorów. Wyłącz caps lock, bo to świadczy ześ pan bardzo zdenerwował.
    Poza tym piszę samą prawdę, nikogo nie obrzucam g..., nie naciągam rzeczywistości. W mojej ocenie tak powinno wyglądać forum - rzetelna dyskusja, no ale takie wpisy jak twój nic nie wnoszą.
    Bo handel telefonami to biznes sezonowy i trzeba porównywać q r/r... Ogarnij się Maxi.
    No właśnie to zrobiłem a ty porównujesz wyniki narastająco i podniecasz się sprzedażą wypracowaną w 1H pomijając zupełnie 3Q. Myśle, ze masz szanse na rentę.
    A ty szanse na puchar trola.
    Zobaczymy dzis o 9:00
    Hahaha, widzę, że odebrało ci mowę. Puchar zostaje u ciebie.
    A teraz zacytuj mnie trolu, gdzie cokolwiek napisałem o kursie akcji. Jak dla mnie moze spadać. Dokupię z chęcią nawet po mniej niz 10 zł. Ponad 6zł na akcję gotówki w kasie. Papierowe zyski na spółkach mnie nie interesują, tylko przyrost sałaty.
    Przede wszystko brak ci konsekwencji. W weekend pouczałeś mnie jaki to świetny raport i żebym się nauczył czytać albo żebym zajął się czymś inny, a nie giełdą. Dziś jak kursem zajął się już widłowy, piszesz, ze to w sumie dobrze ze spada, bo dokupisz. Jak już się całkowicie wypróżnisz, to tak jak pisałem, skieruj się do zusu po zapomoge.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~analityk [83.5.244.*]
    To co moze swiadczyc na niekorzysc zarzadu to brak jakiejkolwiek wzmianki w raporcie za 3kwartał o przyczynach nizszego zysku - zdecydowanie nizszego niz w poprzednich kwartałach obojetnie jak porownujemy. To troche martwi bo jednak tegoroczny spadek zysku w sumie jest uderzajacy i brak takiego komentarza sprawia wrazenie nierzetelnego raportu jako calosci.
    Chyba ze cos pominąłem czytając?
    I znowu trolu daj mój cytat z wypowiedzi, że raport jest świetny. Podważyłem tylko twoje nieprawdziwe sfofmułowania, że w każdej pozycji jest gorszy niż wcześniej. To z twojego kontekstu wypowiedzi można wnioskować, że raport jest tragiczny. A raport w mojej opinii jest ani dobry ani słaby. Są tendencje nie za dobre jak podwyższenie kosztów pracowniczych, co w połączeniu z brakiem wzrostu marży na produktach daje mniejszy zysk i tyle tajemnicy. Nie ma w tym nic tragicznego tylko normalna sprawa w każdej firmie zatrudniającej pracowników w tym kraju.
    Jest za to duży zapas gotówki.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~Maxiking [94.75.103.*]
    Skupiasz się na samych pozytywach, więc to mi od razu śmierdzi. Tyle w temacie. Nazywaj mnie jak chcesz, rynek i tak wszystko zweryfikował.
  • Re: Bravo dla Wiluszy Autor: ~Maxiking [5.184.30.*]
    minęło kilka dni od publikacji, nie chciałem się wypowiadać bo mnie tu od troli wyzywają, tylko poobserwować co się dzieje. Zgadzam się z przedmówcą ze niepokoi brak komentarza w raporcie, co więcej w jakichś publikacjach prasowych pan prezes wręcz jest zadowolony z wyników (cytat) co jest wg mnie jakimś absurdem, temat wyników za sam 3Q jest pominięty. To wyglada tak, ze to jest już jakaś trwała tendencja a nie jednorazowy spadek, bo w ogóle o tym nigdzie nie ma słowa. No i rynek chyba tak to ocenia patrząc na kurs...
[x]
MAXCOM -3,02% 5,14 2025-11-10 13:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.