• A teraz sobie wymyślili... Autor: ~Bioliq [5.172.239.*]
    ...ze sobie kupią grunt w Chinach. Nie bardzo wiem jaki jest biznes plan tego pomysłu ale mówiąc szczerze mało mnie to interesuje. Projekt długoterminowy a inwestowanie długoterminowe w Toyę kompletnie mija się z celem. Chyba że ktoś ma co najmniej dwa życia.
  • Re: A teraz sobie wymyślili... Autor: ~Bioliq [31.0.123.*]
    Chyba że to pomysł ba wyprowadzenie ze spółki 15 mln USD. Jeszcze lepiej!
  • Re: A teraz sobie wymyślili... Autor: ~petr [145.237.2.*]
    Dnia 2019-11-30 o godz. 07:46 ~Bioliq napisał(a):
    > Chyba że to pomysł ba wyprowadzenie ze spółki 15 mln USD. Jeszcze lepiej!

Firma się rozwija, więc potrzebuje inwestycji w nowe magazyny. Tylko skąd na to wziąć i jeszcze na skup akcji ?
  • Re: A teraz sobie wymyślili... Autor: ~Tojtoj [5.172.255.*]
    Na skup akcji, kasa jest odłożona przecież.
  • Re: A teraz sobie wymyślili... Autor: ~Bioliq [37.248.155.*]
    Mam wątpliwości czy jest tak jak piszesz. Dla mnie z założenia zle wygląda taki rozwój ale nie chce mi się o tym rozpisywać. Po kursie tez widać ze rynek kompletnie się ich brylantową ideą nie zachwycił. Jak dla mnie transferują kasę i kombinują jak nie podzielić się nią z akcjonariuszami. Gdyby chcieli to skup dawno by uruchomili a uchwały i walne uczynili bezprzedmiotowymi. Wg mnie skupu nie zrobią wcale. Zaraz wejdą w 2020 rok, kolejne zwyczajne, uchwały takie jak będzie chcial JSz i przejdą do porządku dziennego nad niezrealizowanym buy backiem. Może czas zgłosić ten case do SII?
  • Re: A teraz sobie wymyślili... Autor: ~petr [145.237.2.*]
    Trzeba poczekać do końca lutego 2020. Zobaczymy, co dalej. Może PPK w końcu rozrusza kurs ?
[x]
TOYA 2,62% 9,80 2026-04-15 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.