taaak? to ile tych milionów w aktywach jest z papierowych przeszacowań? kupiłem nieruchomość za 1 mln a teraz twierdzę, że jest warta 2 mln, a może już jak kupowałem to przepłaciłem?
52 miliony są to aktywa obrotowe. 46 baniek - trwałe.
Nawet jak weźmiesz połowę niższe wyceny (gratuluję jak kupisz mieszkanie w kamienicy w cenie 3000 za metr bo tyle by wychodziło przy Twojej wycenie) - to i tak wychodzi plusik.
Oczywiście, gdyby wszystko było tak kolorowe to już byśmy mieli cenę 5zł a nie 1,2 - ale źle też nie jest - w razie czego jest z czego ściągać.
A skad wiesz ze tak jak kiedys pisalem lodów nie kreca i nie sprzedaja tych mieszkań krzyżowo, kupuja za spolkowa kase, remontuja za spolkowa kase, sprzedają po kosztach osobie x i dopiero ta osoba x sprzedaje dalej zarabiając ?
A może temontuja i sprzedaja po kosztach rozliczając obligacje ?
Jak to z czego spłacą? "Kicia przerzucić z wora do wora bo to tylko strata podatkową ". Skonczy sie zsanie na mieszkanie i wysypią sie problemy kyorych juz kolejnym kitem miszcz nie załatwi. W 2020 dostanie pierwsze sprawdzam i wtedy się zobaczy czy organy ak gładko słynną śliskie kity . Hasta la vista ...